Man mener det alvorligt, når det kommer til de gastronomiske ambitioner i den gamle have.

I løbet af 2024 vil en stribe af internationale restauranter med stjerner på skuldrene flytte ind i Det Japanske Tårn i Tivoli. Og der bliver noget for enhver smag.

I 2024 får Tivoli nemlig besøg af seks udenlandske restauranter, der samlet har 12 Michelin-stjerner. På den måde bliver det muligt at smage spise sig igennem international mad fra øverste hylde uden at rejse længere væk end til midten af København. Og agter man at følge med hele året, kommer man hele den gastronomiske klode rundt.

imagebvyd7.png
Alejandro Serrano bliver den første Michelin-restaurant, der indtager Det Japanske Tårn i Tivoli i år. 

Sæsonen for de madglade i Tivoli begynder den 24. april, hvor den spanske kok Alejandro Serrano indtager Det Japanske Tårn. Alejandro Serranos restaurant, der normalt ligger i Spanien, er opkaldt efter ham selv, og han var den yngste spanske modtager af en Michelin-stjerne nogensinde, da han som 24-årig i 2021 fik anerkendelsen, som han har bevaret lige siden.

Efter Serrano vil den tyske restaurant Ösch Noir rykke ind i Tivoli fra 8. juni til 13. juli. På blot to år har Ösch Noir opnået to Michelin-stjerner. Ösch Noirs køkken er kendt for klassiske ingredienser som hummer, brisler, foie gras, vildt og kammuslinger, der bliver løftet af elementer som yuzu, koriander, søpindsvin, garganelli og miso.

Unknown-3.jpg

Herefter kommer den to-stjernede New York-restaurant Aska fra 18. juni til 18. juli. Aska bliver drevet af den svenske køkkenchef Fredrik Berselius, der på kort tid har skabt en institution i den ellers både kræsne og nyhedshungrende amerikanske metropol.

Efter Aska bliver der fra 22. august til 22. september budt velkommen til Modu, der bliver navnet på den pop-up, som singaporeansk fødte Reif Othman sammen med de to fremmeste ambassadører for koreansk mad herhjemme, Kristian Baumann fra Koan og Youngjin Kim fra Juju kommer til at åbne. Her er fuldt fokus på det koreanske.

Og året slutter med manér: Først med færøske/grønlandske KOKS, en af de absolut mest eftertragtede restauranter i Norden, der stempler ind i Tivoli fra 10. oktober til 3. november.

Og derefter med slovenske Hiša Franko, der samtidig bliver den første gang en trestjernet Michelin-restaurant rykker ind i Tivoli fra 21. november til 31. december.