”Det er en af de mest interessante restaurantåbninger, der har været i noget tid.”

Sådan siger madanmelder Svend Rasmussen om Restaurant Aure, der slår dørene op på Krudtløbsvej 8 den 7. marts.

Bag Restaurant Aure står stjernekokken Nicky Arentsen og partneren Emma Nørbygaard. Nicky Arentsen blev udlært fra Restaurant Babette i Vordingborg i 2016, og han har siden befærdet sig på de tre 2-stjernede Michelin-restauranter AOC, Henne Kirkeby Kro og Jordnær, inden han i 2022 blev køkkenchef på Bandholm Badehotel.

”Jeg har altid drømt om at åbne mit eget sted, hvor jeg kan vise, hvem jeg er, og lave det mad, jeg drømmer om at lave,” siger Nicky Arentsen om det nye sted.

”Vi kommer til at have masser af gode fisk og skaldyr, og når der er vildt i sæson, kommer vi til at have det på menuen. Til at starte med kommer vi fx til at servere fransk due, der får lov til at hænge i emhætten over grillen, så duerne får al den røg, der opstår, når deres fedt rammer ilden. Det bliver lidt rustikt, men megafedt. Vi laver mad, der passer til stedet.”

Restaurant Aure åbner i det gamle krudthus på Refshaleøen, som tidligere husede restauranten 56 grader, indtil den for nyligt gik konkurs.

”Vi synes, at det er de perfekte lokaler for os at åbne i. Den store have gør, at det er et magisk sted om sommeren, og det giver lige restauranten de sidste 10 procent, at lokalerne har sjæl og historie.”

Aures tasting-menu kan ses på deres Instagram, og byder blandt andet på søpvindsvin og syltet trøffel. Man kan vælge mellem 7-retters menuen ’The Aure Experience’, der giver den fulde gastronomiske oplevelse af stedet for 1.350 kroner, og 4-retters menuen ’Taste of Aure’, der for 795 kroner giver en indsigt i tankerne bag Aure.

”Menukortet ser spændende ud. Søpindsvin og syltet trøffel er ikke dagligdagsvarer. Det virker til, at de har tænkt sig at gå all-in, og så kan Nicky Arentsen jo bare noget helt særligt,” siger Svend Rasmussen.

”Jeg oplevede ham, da han var køkkenchef på Bandholm Badehotel, hvor jeg havde en fantastisk oplevelse. Der var et vanvittigt højt ambitionsniveau og Michelin-skarp præcision i maden. Detaljeringsgraden var helt uhørt for et køkken af den størrelse.”

Og ifølge Nicky Arentsen er ambitionerne for Aure også tilstedeværende.

”Vi er selvfinansierede, så vores ambition er først og fremmest at have en restaurant, der kører. Så vil vi gerne have nogle gode anmeldelser, og uden at sige for meget, ville det da være sjovt, hvis der en dag kom et skilt på væggen,” siger Nicky Arentsen.

Restaurant Aure åbner den 7. marts på Krudtløbsvej 8, 1439 København. Der er åbent for bookinger på deres hjemmeside.