Musik og mode går hånd i hånd hos den stilbevidste sanger Frank Ocean. Da debutpladen ’Channel Orange’ indtog hitlisterne, indtog han første række til de store modeshows.

I 2010 var hiphop-kollektivet Odd Future på manges læber. Et alternativt band, hvor op mod 60 kunstnere er medlemmer. I gruppen var også den ukendte kunster Frank Ocean. En usleben diamant, der endnu ikke havde vist sit fulde potentiale. I 2011 udgav han sit første mixtape ’Nostalgia Ultra’, der skabte stor hype om musikeren.

Mange elskede, hvad de hørte, og de ville have mere. Det kom i 2012 med debutalbummet ’Channel Orange’. At kalde det en monstersucces er en underdrivelse. Både anmeldere og publikum var begejstrede over albummet, som også vandt en Grammy i februar.

Men det var ikke kun pga. musikken, at Frank Ocean trak overskrifter verden over. Inden sin pladedebut erklærede det pludselige ikon, at hans første kærlighed var en fyr. Han er biseksuel og en af de få i hiphop-miljøet i USA, der har fortalt det til offentligheden. Mange kaldte det for et PR-stunt, men uanset hvad det var, virkede det.

Hans album solgte godt, og han fik støtte fra store dele af hiphop-miljøet, hvor homoseksualitet ellers tidligere var et dødsstød for karrieren. Jay-Z, Kanye West, Lil’ Wayne, Rick Ross og Drake var bare nogle af de musikere, der stod i kø for at støtte ham.  

Sideløbende med hans musikkarriere har folk også fået øjnene op for Frank Oceans stil. Under forårets modeuger sad han på første række til de store shows hos Dior, Givenchy, Valentino og Chanel. Og pludselig kunne man på magasinernes glittede sider læse, hvordan man klæder sig som Frank Ocean. Med god grund. Han er den slags hiphop/r’n’b-musiker, der har taget skridtet videre fra 90’erns hænge-røve og T-shirts på størrelse med et telt.


Selv om Frank Ocean er mest kendt for sit pandebånd og hang til T-shirts og skjorter med print, trækker han i en klassisk smoking, når der er en Grammy i sigte.


I stedet har han en afslappet L.A.-stil, hvor han udvælger det bedste inden for forskellige miljøer. Han blander dyre mærker med de billige, han mikser mønstre på kryds og tværs, går i farvestrålende blazere, men er heller ikke bange for at troppe op i et almindeligt sort jakkesæt. Desuden er han også blevet kendt for sin hovedbeklædning. I stedet for kasketten, som de fleste i hiphop-miljøet har på, bærer han et headband – et pandebånd. Den tvivlsomme hovedbeklædning bruger han flittigt til koncerter og på photoshoots.

Det nyeste fra Ocean-fronten er, at han er blevet kampagnemodel for det L.A.-baserede mærke Band of Outsiders. Kampagnen er skudt i polaroidbilleder og er lagt ud på Band of Outsiders’ Tumblr og Instagram. Her bærer han både suits, skjorter og regnslag – og det klæder ham.

Frank Ocean spiller torsdag d. 27. juni i København. Koncerten er udsolgt.

LÆS OGSÅ: Min Roskilde Festival: Mads Axelsen

LÆS OGSÅ: Nicolas Jaar remixer hele Daft Punk 'Random Access Memories'