Pharrell Williams opfylder som ingen anden sætningen "guys want to be him, girls want to be with him." Selvom han ligner en skoleknægt, der lige har fået frikvarter, fylder den amerikanske superproducer i dag 40 år. Gennem karrieren har Williams fungeret som medlem i N.E.R.D og The Neptunes, ligesom han har produceret solo for en lang række kunstnere.

Pharrell Williams var med The Neptunes i flere år omkring årtusindskiftet til at definere det tæppe, musik dengang var vævet af. Blandt samarbejdspartnernee talte Britney Spears, Justin Timberlake, Jay-Z, Usher og Nelly - tunge folk med masser af penge og et endnu større publikum, der var med til at manifestere The Neptunes' succes. Udover musikken har Pharrell også haft succes med tøjmærkerne Billionaire Boys Club samt Ice Cream, ligesom han har designet accessories for Louis Vuitton og kunstværker med Takashi Murakami.

I anledning har Pharrells 40-års fødselsdag har vi været dybt nede i de efterhånden omfattende arkiver og fundet fem af Pharrells bedste tracks. Numre, som han enten har produceret eller selv medvirker på. Præsenteret i vilkårlig rækkefølge. Enjoy. Og tillykke med de 40.

1. N.E.R.D - Provider

Den dovne og akustiske 'Provider' er et formidabelt eksempel på N.E.R.D.'s formåen som kunstnere. Den var med på gruppens stærke debutalbum 'In Search Of' fra 2001. Videoen er delt mellem et narrativ om et desperat forhold i opløsning og en BMX-kørende Pharrell i bar overkrop. Bemærk desuden at både Tony Hawk, Travis Parker (Blink 182), Pusha T og Clipse er med i videoen.


2. Justin Timberlake - Señorita

Fjerdesinglen fra Justin Timberlakes debutalbum 'Justified fra 2002 havde The Neptunes bag knapperne som producere, ligesom Pharrell Williams og makker Chad Hugo også havde skrevet det med Justin. De dansable toner var inspireret af Stevie Wonder og i den støvede og let dovne video rockede Pharrell et trommesæt med vanlig lethed. Og de to herrer var grunden til, at alle pigerne i din klasse pludselig syntes, du dansede som en idiot.


3. Britney Spears - 'I'm A Slave 4 U'

Fra dengang Britney Spears stadig var ung og stram, havde hår på hovedet og ikke var blevet drevet til vanvid af lige dele fanhysteri, pressejagt og kærestepis. Nummeret var skrevet og produceret af The Neptunes, og var klart et skridt i en mere moden retning for Britney. Farvel til 'Baby One More Time' og goddag til voksenlivets ubarmhjertige (men sexede) kløer. Og det blev en kæmpe kommerciel succes.


4. N.E.R.D - 'Hypnotize U
'

'Hypnotize U' er co-produceret af Daft Punk og emmer af electrofunk og fjedrende synthesizere. Teksten er flabet som en gadedreng og Pharrells falset sidder lige i skabet. I videoen ser man en knivskarp Pharrell i bar overkrop omringet af en stor portion letpåklædte kvinder. Jeg kommer snart i tvivl om min egen seksualitet.


5. Pharrell Williams ft. Jay-Z - Frontin'

Det perfekte sommerhit (ulig alt det tvivlsomme dancehall, der fylder æteren herhjemme nu til dags). En The Neptunes-produktion med Jay-Z som bidragende kunstner er svær at sige noget negativt om. Det skulle da lige være, at Jamie Cullum har lavet et frygteligt cover af nummeret, der leder tankerne hen på ulidelige regnvejrsmorgener med jazzmusik i din ekskærestes alt for lille lejlighed.

LÆS OGSÅ Dagens track: Robin Thicke ft. Pharrell og T.I.: 'Blurred Lines'

LÆS OGSÅ Køb Pharrells penthouse i Miami