Vil du gerne købe et Omega? Her skal du begynde scroll-down

Vil du gerne købe et Omega? Her skal du begynde

Uanset om du er til sportsure i stål eller dress-ure i guld, så har Omega dit håndled. Det burde de næsten også, når nu de laver 700.000 ure om året. Men hvor begynder man? Vi har spurgt to Omega-eksperter til råds.

Af Christian Martinez
Foto: PR
Mode Euroman

Omega er et af dens slags brands, der næsten ikke kræver nogen introduktion. Det eksklusive schweiziske urmærke har eksisteret siden 1848 – om end navnet Omega officielt først blev brugt lidt senere – og har lavet ure og præcisionsinstrumenter, som er gået over i historien: Omega har siddet på håndleddet af de første mænd på Månen, på James Bond og på kendisser fra George Clooney til prins William. Omega har også siden 1932 været officiel tidtager på 28 Olympiske Lege.

I dag er Omega en del af Swatch-gruppen og producerer i omegnen af 700.000 ure om året. Der er kort sagt noget at vælge imellem, hvis du er i farvandet efter et Omega. Men hvilket? Vi har spurgt hollandske Robert-Jan Broer, Omega-samler og grundlægger af ur-bloggen Fratello Watches, samt Frederik Plum, der er vurderingssagkyndig i armbåndsure hos auktionshuset Bruun Rasmussen.

Hvad er det bedste entry-level Omega?

R.J. Broer: "Jeg kan ikke lide at tænke i ‘entry-level.’ I mine øjne er det kun, når kvaliteten ikke er lige så god som andre urmodeller i kollektionen, at noget er ’entry-level.’ Og nu hvor næsten alle mekaniske Omega-ure er certificerede Master Chronometers, så synes jeg, at det mere handler om ens smag og budget. Når det er sagt, så er et Seamaster 300M med en vejledende udsalgspris under 5000 euro svær at slå. Det har meget at byde på i forhold til teknologi, design og urværk. Det er næsten en ’no-brainer,’ hvis du vil have et godt ur til hverdagsbrug."

Frederik Plum: "Hvis man skal have et Speedmaster, skal det være med plexiglas og tritium, ligesom da Armstrong og Co. var på Månen. Reference 145.022 blev produceret fra slutningen af 1960’erne til starten af 1980’erne, så der er forholdsvis mange af dem på markedet. Det var ikke præcis denne reference som var på Månen, men den er til at betale og har enormt meget charme.

Er man derimod på vej ud for at købe et Seamaster, synes jeg, at man bør kigge på de nyere modeller. De helt gamle fra slutningen af 1950-1960’erne er vildt smukke, men er efterhånden blevet ret dyre. Derfor ville jeg give mig i kast med at se på de mange forskellige modeller fra omkring 2000 og frem til i dag. De kan klare nogle bank samtidig med, at de ser godt ud."

Se, hvad vi ellers skriver om: Ure og Omega