Kød fra hjortevildt er krydret i smagen og fint i strukturen. Det er delikat og festligt, men også så fedtfattigt, at man nogle gange kan være uheldig at sætte tænderne i noget, der er på den tørre side.
LÆS OGSÅ: 8 lækre måder at spise råt kød
Men sådan behøver det langtfra at være. Tørheden kan undgås ved ikke at udsætte kødet for alt for høj og direkte varme.
Her er to skånsomme, men diametralt forskellige tilberedninger af filet og kølle fra dådyret. Hvis ikke du selv går på jagt eller har en onkel, der påkører et dyr, må du lave en aftale med din slagter.
Brunet dådyrcarpaccio med valnød, grønkål og granatæble
Til 8 personer
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Helstegt dyrekølle
Til 8
Det skal der i:
1.
3.
4.
5.
Risotto med kantareller
Det skal der i:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Det skal der i:
1.
2.
3.
4.
LÆS OGSÅ: Opskrifter: Den store herrefrokost
>400 kr.
>175 kr.