Det er ingen hemmelighed, at vi på Euroman er glade for at cykle. Både de lange ture på racercyklen og de korte ture rundt i byen. Det har de lagt mærke til helt i Kina, hvor en ny kinesisk cykelkultur inspireret af danske cykelvaner kan være første skridt for at bekæmpe luftforureningen i Beijing.

I samarbejde med den danske ambassade i Beijing udstillede vi for nylig Rasmus Weng Karlsens fotografier af fem mænd og deres cykler i Beijing, som vi bragte i magasinet tidligere på året. Billederne blev printet på 1,5 m2 plancher og de ledsagende interviews blev oversat til kinesisk og engelsk.

Engang var cyklen blandt de mest værdifulde genstande en kinesisk familie ejede. I dag giver Kinas vækst nye muligheder og nye præferencer. Det ses blandt andet ved den kinesiske middelklasse, der gerne vil udnytte deres nye velstand ved for eksempel at købe en bil. Det har blandt andet øget mængden af smog i Beijing. Den kinesiske regering har iværksat en kamp mod luftforureningen med et mindre militært arsenal, der er allerede sat i spil. Det består af godt 50 fly, 7.000 luftkanoner og lige knap 50.000 mand, som er beskæftiget med at kontrollere vejret.

Til arrangementet på den danske ambassade i Beijing var der inviteret 400 pressefolk og cykelentusiaster. Se billeder fra arrangementet herunder.












LÆS OGSÅ Køreglæde: Fem mænd og deres cykler

FACEBOOK Bliv ven med Euroman