Deres venskab går mange år tilbage, men i Champions League er de modstandere. Og til pressemødet før kampen kunne José Mourinho ikke dy sig for at drille sin gamle kammerat lidt.  

”Det er en skam, at han aldrig har spillet i den bedste liga i verden og vundet en pokal her,” sagde José Mourinho med antydning af skadefryd nu, hvor selv er i spidsen for Chelsea fra den engelske liga. 

Zlatan var ikke sen til at svare tilbage: 

”Jeg fortryder ikke, at jeg ikke har spillet I England. Og det er umuligt for mig nu at komme til England, for den her klub vil ikke lade mig gå.” 

Men bag de små skænderier og drillerier ligger en dybfølt sympati for hinanden. Især Zlatan Ibrahimovic har udtrykt sin beundring for Mourinho, og vi har samlet fem af de største kærlighedserklæringer til hans tidligere træner.  

1: ”Jeg kunne lide ham fra start. Vi forstod hinanden, og det indså jeg med det samme. Han er mand, der arbejder hårdt. Han arbejder dobbelt så hårdt som alle andre.”

2: ”Jeg har aldrig mødt en manager, der har haft samme viden om modstanderne. Vi fornemmede det alle med det samme. Den mand kan sit kram.”

3: ”Han stod ved sidelinjen, fulgte spillet som en general på en krigsskueplads.”

4: ”Jeg følte, at den mand gav alt for holdet, så jeg ville give alt for ham. Det var den egenskab, han havde. Folk var villige til at dø for ham.”

5: ”Da Mourinho tog til Real Madrid fra Inter, skulle han sige farvel til Materrazzi, der er en af de hårdeste forsvarsspillere I verden. Da de krammer farvel, begynder Materrazzi at græde, og jeg kan forstå ham. Mourinho vækker følelser i mennesker.” 

Se klippet her, hvor Materrazzi græder: