Indbyggerne i Barcelona-bydelen La Barceloneta har længe været trætte af unge turister, der ankommer til byen i low cost-fly, lejer sig ind i billige ferielejligheder, går på komadruk og vader rundt i gaderne i badetøj.

Men for en uge siden flød bægeret over, da tre upåklædte italienere gik en tur i kvarteret, der blandt andet bragte dem forbi et supermarked, hvor de nøgne unge mænd klovnede og dansede rundt.

Den italienske avis Il Fatto Quotidiano beskriver optrinnet, som morede de unge mænd, der smilende lod sig fotografere, men som har fået de lokale til at hidse sig op. Fordi det demonstrerer hvor lidt respekt mange af de tilrejsende har for de mennesker, der bebor Barcelona og skal vedblive at bebo byen, når de selv er rejst hjem fra drukferien.

”Her gør turisterne lige, hvad der passer dem,” siger Vicens Forner, fotografen, der fotograferede de unge mænd, til El Pais.

”Vi er trætte af fulde low cost-turister. De ødelægger vores kvarter og får andre slags turister til at holde sig væk,” siger formanden for Barcelonetas beboerforening, Oriol Casabella, til The Guardian.

Onsdag aften kom trætheden til udtryk i omkring 100 Barceloneta-borgeres højrøstede demonstration i bydelens gader, en demonstration, der blandt andet involverede, at de demonstrerende opsøgte og protesterede over for en række udlejerere, der forsyner de tilrejsende med billig ferieindlogering.

Officielt har bydelen kun 72 boliger, der er godkendt til ferieudlejning, men en hurtig søgning på airbnb giver knap 600 hits.

Det bekymrer mange, at nogle bolighajer scorer sorte penge på den opslidende drukturisme, og at de penge måske endda ender i skattely. For eksempel bekymrer det borgmesterkandidaten Alfred Bosch fra det separatistiske parti ERC, som beskylder den siddende borgmester Xavier Trías for at have bragt byen i dens nuværende situation ved at favorisere boligspekulation.

”Jeg skal nok få svineriet til at ophøre,” siger han ifølge den italienske avis Il Fatto Quotidiano.

Onsdagens demonstration, der fik tilføjet et ekstra perspektiv af en turist, der kastede en vandballon ud over de vrede demonstranter, har foreløbig fået en repræsentant for det siddende byråd, Mercé Homs, til at bebude døgnpatruljer i kvarteret, der vil skride ind over for asocial eller vandaliserende opførsel med ”nultolerance.”