Good mooooonings, det er tid til ugens sidste Morgenpost. Blaaauuuw:

___________




Skateboarding makes Afghan girls feel free

"UNICEF identifies Afghanistan as one of the worst places to be born a woman in the world. Of the 4 million children not enrolled in school, 60 percent are girls. And, as international forces continue to withdraw from Afghanistan, violence against women is still prevalent. When Nelofar steps on a skateboard, she's breaking gender boundaries."

Der har været skrevet og snakket en del om skateboarding-projekterne Skateistan i Afghanistan, men det er fandme også noget af det mest livsbekræftende, jeg kan komme i tanke om. Frihed til alle, og særligt kvinderne.

___________




Ret fed lejlighed i Madrid.

___________




I denne uges udgave af The Journal har Mr. Porter fokus på sportens stilikoner, og det er virkelig en gennemarbejdet og sej feature.

___________




Pænt sejt nyt cover af i-D med Rihanna på forsiden. Jeg hørte i øvrigt forleden, at hun er begyndt at date Leonardo DiCaprio. Jeg er ikke så skarp til sådan noget sladder, så jeg ved ikke om det er rigtigt, men jeg synes sgu de er et meget skarpt match.

___________




En udvikler har kodet verdens mindste skakspil til computere, og det fylder blot 487 bytes.

___________




Word Map er meget sjovt. Jeg kan for eksempel fortælle dig, at du lige nu læser courrier du matin, posta del mattino, umaga post eller jawatan pagi alt efter om du er i det fransktalende Canada, Italien, Japan eller Indonesien.

___________




Jeg ved ikke lige, hvad faen jeg skal bruge Gravit til, men det er meget sejt bygget. Det virker som en light-version af et Adobe-program.

___________




Jeg har det virkelig ambivalent med magasinet Kinfolk. Jeg har skrevet lidt om det før. På den ene side synes jeg æstetikken er virkelig fin og hyggelig, men på den anden side har jeg helt vildt svært ved det føle-føle univers, de har skabt, hvor man fandme nærmest bliver rullet ind i alpaca-uld og overhældt med kvædete bare man åbner bladet. Derfor: Jeg elsker The Kinspiracy, som har den perfekte tagline: "Making white people feel artistic since 2011."

___________




Det er modeuge og den kan i princippet rende mig, men der er få gode arrangementer, hvor hyggelige mennesker mødes og har det nice. Et af dem foregår i eftermiddag, hvor Norse Projects inviterer til bogsigning og bajere i forbindelse med udgivelsen af den sublime streetkultur-årbog All Gone. Kig også forbi Le-fix lige rundt om hjørnet, der byder på lidt mad og drikke i forbindelse med 65-års fødselsdagen for Clarks' klassiske desert boot. Det starter kl. 18. Og det var dagens guide til en tidlig aftenbrandert her fra Morgenpostens redaktion.

___________




It's nice that nobody wants you deported

"Casual racism can be great, but often white people actively trying not to be racist is even better. Often—usually following a glance over a Daily Express headline proclaiming Muslims to be the root cause for the decline of the Great British Pub, or whatever—this comes in the form of the prefix: “Obviously not people like you.”"

Ting man lærer, når man arbejder i sine forældres corner shop. Masser af hverdagsracisme lige der...

___________




Så er det på søndag, der er Super Bowl. Washington Post har lavet en animeret guide til half time-showet, som er værd at tjekke ud.

___________




Det var alt for i dag. Husk at spise lidt usundt i weekenden, det fortjener du. Glæder mig til at vi skal ses igen på mandag.

Peace.