René Redzepi har revolutioneret det nynordiske køkken. Med under Noma-revolutionen var Christian F. Puglisi med rødder i Sicilien og amerikanske Matthew Orlando, der nu begge har åbnet egne, succesfulde restauranter. Her får du en introduktion til trioen Puglisi, Redzepi og Orlando.

____________________________________________________________________________________________

Christian F. Puglisi


Foto: Sara Gangsted / Berlingske

Christian Puglisi har en baggrund hos Michelin-restauranterne El Bulli og Noma. I 2010 åbnede han sig egen restaurant, Relæ, i Jægersborggade på Nørrebro. Tidligere på ugen gav han dette interview til Berlingske, hvor han talte om sin opvækst, sine nu tre restauranter (plus et bageri) og hvorfor han ikke har truede fisk på menuen. Virkelig fascinerende historie. Det er heller ikke længe siden, han proklamerede, at "tun på menuen svarer til at servere panda".

____________



Sidste år åbnede han restauranten Bæst på Nørrebro, der specialiserer sig i pizza. I den sammenhæng tog han til Napoli for at finde restaurantens ovn, der vejer 2,5 ton og kan blive 500 grader varm. Hos magasinet Lucky Peach fortæller han om den perfekte pizza, han har fået serveret på restauranten Pepe in Grani i netop Napoli.

____________________________________________________________________________________________

René Redzepi


Foto: Mikkel Heriba

"The service is gonna be crap, and the breakfast is gonna be shit – like anywhere in Copenhagen. Most of the time the Danes are not good at service. But the people are friendly."

René Redzepi, chefkok på Noma, har lavet en guide til de bedste steder at spise og hænge ud i København for The Guardian.

____________


Det her er virkelig godt: René Redzepi drikker te med sushi-mesteren Jiro Ono, der ejer den berygtede, tre-stjernede sushi-restaurant Sukiyabashi Jiro i Tokyo.
____________


Foto: Idha Lindhag

I tilfælde af, at du ville vide det: Sådan bor René Redzepi.

____________________________________________________________________________________________

Matthew Orlando


Foto: Mikkel Heriba

"I grew up right by the beach, surfing and skateboarding. My parents were definitely hippies—it was always really fresh food at home. I remember a lot of vegetables and a lot of fish. If my mom made macaroni and cheese, it was a real treat, because it was something we never got."


Amass' chefkok, Matthew Orlanda, gav sidste år et interview til The Wallstreet Journal om sin kulinariske baggrund og mexicansk mad. Orlando har tidligere arbejdet på Heston Blumenthals restaurant The Fat Duck i England og på Noma.
____________


Foto: Enok Holsegaard

Amass er også en virkelig flot restaurant. Placeret langt væk fra det hele på Refshaleøen. Pro-tip: Over sommeren serverer de fried chicken, der kan spises i deres gårdhave ud mod vandet, når vejret er godt. Det skal du prøve. Her kan du se en billedserie fra restauranten.

____________________________________________________________________________________________

Det var alt for i dag. Vi håber, du får en god dag.

Morgenpostens redaktør, Oliver Enné, kan følges på Twitter og Instagram, og kan kontaktes direkte på oliver(at)verdensbedstenogensinde.dk

Du kan altid følge Euroman på Facebook her.