Fra venstre: Gulerod & passionsfrugt
400 g gulerod
7 passionsfrugter
1 æble

Skær passionsfrugterne over på midten, og skrab indholdet ud med en ske. Saftpres indholdet af passionsfrugterne, og fortsæt med æble og gulerod skåret i passende stykker. I denne C-vitaminrige saft kan det være en fordel, hvis du har en slowjuicer, der tager det meste saft og kød med fra frugten. Alternativt kan du juice gulerødderne og blende saften sammen med passionsfrugtkødet, så en del af passionsfrugten ikke lander i pulpbunken.

Gulerod & æble
400 g gulerod
2 æbler
1/2 citron
30 g ingefær

Start med at køre ingefær og citron igennem saftpresseren. Fortsæt med resten af ingredienserne skåret i passende stykker.

Gulerod & fennikel
400 g gulerod
1 fennikel
1/2 citron

Skær ingredienserne i passende stykker. Saftpres først citron, og fortsæt dernæst med resten af ingredienserne. Saften her og fennikelsaft generelt kan bruges i mange sammenhænge. Som komponent i dressinger til grøntsager, i kolde supper og som smagsgiver i gryderetter. Prøv at marinere fisk i fenniklens herlige anissmag og kom evt. fennikelfrø og friske krydderurter i marinaden for ekstra smagsdybde.

Gulerod & spinat
250 g grov spinat, inkl stilke
300 g gulerod
1 æble
1 lime

Vask spinaten grundigt. Start med at saftpresse lime, og fortsæt med resten af ingredienserne skåret i passende stykker. Det kan ske, at du synes, der kommer meget lidt saft ud af spinatbladene, men smagen er til gengæld ekstremt koncentreret. Det er vigtigt, at du bruger grov spinat og ikke babyspinat.

Fra venstre: Kardemomme & appelsinskal
Skal af 1 appelsin
4 kardemommekapsler
1 kanelstang
4 nelliker
10 peberkorn
1/2 l kogende vand

Skær appelsinskal af i store spåner med en kniv eller kartoffelskræller. Kom alle ingredienser i et glas. Hæld kogende vand over ingredienserne, og lad det trække et par minutter.

Lakridsrod & peber
1 stang lakridsrod
10 peberkorn
Skal af 1 citron
4 kardemommekapsler
1/2 l kogende vand

Skræl citronskallen af i store flager. Kom det hele i et glas. Hæld kogende vand over ingredien- serne, og lad det trække et par minutter.

Mynte & chili
1 lille bdt mynte
1/2 frisk rød chili
1/2 l kogende vand

Hæld kogende vand over ingredienserne, og lad det trække et par minutter. Tag chilien op, når teen er stærk nok.

Vanilje & citron
1 citron
1 vaniljestang
10 sorte peberkorn
1/2 l kogende vand

Skær skallen af citronen i store flager. Hæld kogende vand over ingredienserne, og lad det trække et par minutter.

Avokado & blåbær
1 avokado
1 banan
125 g blåbær
5 dadler
1/2 vaniljestang
3/4 liter vand
1/2 tsk stødt kanel
1/4 tsk stødt kardemomme

Skræl bananen, og fjern sten fra avokado og dadler. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Blend alle ingredienserne, til drikken er flydende og ensartet. Vandet kan erstattes med nougat-, mandel-, hasselnødde-, cashew- eller hampefrømælk og bananen med en mango.

Se også: Wulffmorgenthaler er gået i køkkenet