Z&C Cocktail

En lidt blødere variant af den klassiske champagnecocktail med dybde og sødme fra en af verdens bedste rom.

3 cl. Ron Zacapa 23
1 stænk Angostura bitters
10 cl. Brut champagne

Hæld ingredienserne i et højt, afkølet champagneglas i nævnte rækkefølge. Garner med en stor, friskskåret citronspiral.

 

4 gode råd, når du selv skal i gang (vilkårlig rækkefølge)

1. Server de tre cocktails iskolde, friske og lækre i afkølede glas uden sugerør.
2. Det er vigtigt at have styr på opskrift og ingredienser, inden du går i gang. Test dine cocktails på kæreste eller venner et par dage før, du skal lave dem til gæster.
3. Prøv dig frem og tag gerne noter undervejs. Det kan være svært at huske den perfekte opskrift, du endte med at finde frem til.
4. Det er ikke svært at lave cocktails. Men lidt øvelse, en god cocktailshaker og et
centilitermål hjælper dog gevaldigt.

Gold & Ginger Fizz

Balanceret frisk syrlighed med aromatiske honningnoter og karakter fra ingefær.

5 cl. Johnnie Walker Black Label
2,5 cl. friskpresset citronsaft
1,5 - 2 cl. honning
1 stænk Angostura bitters
1 cl. æggehvide fra frisk, dansk øko-æg (kan udelades)
3 - 5 cl. Ginger Beer (kraftig ginger ale)

Kom alle ovenstående ingredienser (minus Ginger Beer) i en shaker uden isterninger og ryst godt i 5-10 sekunder. Fyld derefter shakeren med masser af friske isterninger og ryst grundigt i ca. 15-20 sekunder. Strain over i en god, solid whisky-tumbler eller et andet lidt bredt glas fyldt med isterninger. Hæld forsigtigt Ginger Beer i glasset og vend rundt med en ske.

Garner med citron(skal) og ingefær (frisk eller kandiseret).

TEN & French

Mere floral, aromatisk og frisk udgave af en Dry Martini-cocktail.


5 cl. Tanqueray TEN gin
1 cl. Lillet Blanc Aperitif Wine


De to ingredienser hældes i et afkølet mixerglas, som fyldes godt op med friske isterninger, omrøres i 15-20 sekunder og bør så straks straines over i et afkølet cocktailglas uden is.

Twist et stykke skal fra en blodgrapefrugt over glasset og kom det i til sidst.