På søndag d. 9. september bliver Tivoli Friheden i Aarhus indtaget af gourmetkokke og pølsevogne, når konkurrencen om at skabe Danmarks lækreste hotdog afvikles.

Hvem, der løber af med titlen, bliver afgjort af et dommerpanel, mens publikum kan købe et antal af de avancerede og delikate konkurrencehotdogs. '

Selv om det er en konkurrence med et glimt i øjet, er der tale om yderst ærekære kokke og pølsemænd, så der bliver med garanti kamp til stregen. Gourmetkokkene plejer at slå sig løs i de højere gastronomiske luftlag, med fx kaviar, foie gras og kobekød.

Se også: Sådan laver du sennep

De traditionelle pølsemænd plejer at holde sig til de mere jordnære kreationer, hvor en pølse med fyld af svinekød lægges i et traditionelt pølsebrød. Men der er kræset ekstra for ingredienserne, sådan at vi befinder os klasser over landets gennemsnitlige hverdagshotdog.

Det er Røde Kors ambassadørerne Henrik Ragborg Olesen og Wassim Hallal, der har trukket hotdogbegivenheden til Århus. Der er nemlig tale om en kombination af en gastronomisk konkurrence og et velgørenhedsarrangement, som i fjor skaffede over 53.000 kr.

I kategorien Gourmet hotdog er kampen mellem kokkene allerede i gang.
“Jeg vinder igen,” griner den forsvarende mester Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Krokokken, som to år i træk har vundet den prestigefulde titel, senest med et omfattende show hvor en sort pølse spillede hovedrollen.
“Paul kan lave en rød pølse, en grøn pølse eller en gul pølse, men han vinder ikke. Pokalen er min,” siger Wassim Hallal.
Men Thomas Pasfall fra Munkebo Kro gør ligeledes krav på trofæet, og det samme gælder  Daniel Kruse som vandt Årets Kok 2012. 

Se også: Sådan laver du ketchup

I kategorien Traditionel Hotdog er den forsvarende mester René Kristensen fra Trianglens Pølser i Silkeborg. Walter Jürgensen fra Havnegrillen i Sønderborg er dog helt klar på at fravriste ham titlen. 
I den traditionelle kategori finder vi også et friskt pust, nemlig Bernard Chesneau. Han blev kendt for den franske bistro L’Education Nationale i 1990’erne, men har siden kastet sig over street food.

Pølsefestlighederne foregår lige indenfor indgangen til Tivoli Friheden, og arrangementet begynder klokken 13.00. Her vil to dommerpaneler begynde at smage på konkurrencedogsene fra de opstillede pølsevogne. 

Når dommerpanelet har smagt, sælger hver deltager 40 hotdogs til publikum. Klokken cirka 15.45 gøres dommernes point op, og klokken cirka 16.00 finder præmieoverrækkelsen sted.

Se også: Sådan laver du agurkesalat