At stege den perfekte bøf kan ind i mellem synes som en kunst: Hvor høj temperatur skal den steges ved? Hvor ofte skal den vendes? Og skal den saltes før eller efter, den kommer på panden?

Spørgsmålene er mange, og det kan virke som om, at hver kok har sit eget svar på dem. Således også den storbandende britiske tv-kok Gordon Ramsay, der i en ny video giver sit bud på, hvordan den perfekte bøf skal steges.

Ramsays version af den perfekte bøf steges i en generøs mængde olivenolie og serveres med en flamberet cognacsauce. Trinene er, som følger:

1. Krydr begge sider af bøffen med salt og peber
2. Kom et skvæt olie i panden
3. Læg bøffen på, og tilsæt et par kviste rosmarin og timian
4. Svits bøffen, til den har en god stegeskorpe på begge sider og tag den af
5. Kom smør, svampe, hakket hvidløg og skalotteløg på panden
6. Når svampene har fået farve, tilsættes cognac og flamberes
7. Læg bøffen tilbage på panden sammen med et par spiseskefulde bouillon og fløde
8. Bring i kog og dæk bøffen med sauce
9. Server med friskhakket persille 

Se Gordon Ramsay stege den perfekte bøf her: