"En ualmindelig almindelig Nordic Noir Thriller, hvor det mørke er malet med bred pensel ud over hele det melankolske menageri. Men kors i hytten hvor er det godt håndværk!"

Sådan lød det i BT's anmeldelse af filmen 'Flaskepost fra P' – den tredje filmatisering af Jussi Adler Olsens krimithrillerserie om Afdeling Q.

I 'Flaskepost fra P' møder vi om muligt en Carl Mørch (Nikolaj Lie Kaas) i endnu større eksistentiel krise end de tidligere film. Men da hans trofaste assistent Assad præsenterer vicepolitikommisær Carl Mørch for en flaskepost, der synes at være et råb om hjælp fra en dreng i fangeskab, stiger Mørch op af sit mørke og ud i felten igen.


Assad og Mørch.

Filmen fik flotte anmeldelser, men hvad synes i virkeligheden de vigtigste anmeldere – fansene af Afdeling Q og Carl Mørch. Dem, der både har læst bøgerne og set filmene.

Den slags 'anmelder' er Kristian Marcussen. 'Flaskepost fra P' er for længst set i biografen, og nu er den også hentet ned digitalt og set to gange i hjemmebiografen. En objektiv anmeldelse får vi altså næppe, hvorfor det måske også er mere interessant at tale med Kristian om, hvorfor 'Flaskepost fra P' i hans øjne er så god en film – også tredje gang.


Kristian er for længst hoppet i det nordiske krimi-hav.

Hvordan kan du se den samme krimi 3 gange – du ved jo, at butleren gjorde det?

(Kristian ler) Jeg tror heller ikke, at det er alle, der vil kunne se den film tre gange og være lige begejstret, som jeg er hver gang. Men for mig handler det meget om hele filmens stemning. Jeg er hoppet i den nordiske krimi-bølge med begge ben. Det er bare et univers, som jeg godt kan lide at opholde mig i en god halvanden times tid – også selvom jeg godt ved, at "butleren" gjorde det fra start.



Hvem er yndlingskarakteren?

Åh, her burde jeg jo næsten være sådan lidt af Afdeling Q-connoisseur og nævne en Marcus Jacobsen (Søren Pilmark aka Drabschef, red.) eller Rose (den excentriske sekretær, spillet af Johanne Louise Schmidt, red.). Men det er altså bare den "kedelige" Carl Mørch, der er favoritten. Jeg er Lie Kaas-fan, så det hjælper jo heller ikke på det, men så synes jeg også bare, at der er noget komplekst og fascinerende ved Carl Mørch-karakteren. Han er et patetisk og egoistisk menneske, men jeg holder sgu af ham.

Hvis du skulle vælge én, hvem er så Afdeling Q-filmenes største skurk?
Den er svær. Den der drengebande i 'Fasandræberne'. De er sgu nogle sataner, men det må nok blive Ditlev Pram (Pilou Asbæks karakter i Fasandræberne). Han er et - og lad os være ærlige her – et kæmpe A-hole. Virkelig. Også fordi hans rolle underspilles så fint. Et anstrengende bekendtskab, hvis vi skal sige det lidt mere diplomatisk.


Den norske skuespiller Pål Sverre Hagen gør det kuldegysende godt som skurk i 'Flaskepost fra P'.

Hvis du skulle være en karakter fra filmene, hvem skulle det så være?
Hmmm, det er de hårde spørgsmål her. Men ok, så må det jo være Assad. Ligesom Assad, tror jeg også på retfærdigheden og det gode i alle mennesker. Jeps. Med mindre jeg er ude i et hidsigt spil Bezzerwizzer med konen. Men det er noget helt tredje. 

KØB FILMEN DIGITALT

På iTunes, ViaPlay, GooglePlay og Blockbuster, kan du købe Flaskepost fra P til din filmsamling og se den lige så mange gange du vil off- og online.

Filmen kan købes her.

Kommer du til at se 'Flaskepost fra P' i hjemmebiografen igen?
(igen bliver der leet). Jeg er faktisk i gang. Den ligger klar på iPaden derhjemme, lidt over halvvejs. Når jeg kommer hjem i aften og får lagt børnene, tror jeg, at vi ser resten. Konen har kun set den en gang.