Der er kaffe på kanden og lyden af fuglefløjt fra haven. Alt ånder fred og idyl hos de to tyskere Manfred og Jürgen, der begge er i midten af 70'erne. De bor sammen og nyder weekenden. Og om lidt kommer deres jævnaldrende ven Rosi på besøg, fordi han skal have en god omgang smæk.

70-årige mænd, der hænger hinanden op i kæder og deler pisk ud som en del af deres seksuelle udfoldelser? Det lyder en smule ekstremt, men det er ikke desto mindre, hvad den kontroversielle tyske instruktør Jan Soldat har dokumenteret i sin film 'Ein Wochenende in Deutschland'.

Jan Soldat er kendt for at tage grænseoverskridende emner op i sine film. Han startede med at instruere pornofilm og vandt endda priser for sit arbejde, men gik snart videre til dokumentargenren. Dog stadig med en noget anderledes agenda. En af de første film, der skabte omtale for Jan Soldat, var 'Zucht und Ordnung', der tegnede et portræt af to nøgne, homoseksuelle pensionister.

Foran kameraet talte de to aldrende herrer åbent om bondage, fetich og S/M,. Filmen blev sidste år vist på Odense Film Festival, og nu er de samme to mænd, Manfred og Jürgen, tilbage på det fynske lærred i 'Ein Wochenende in Deutschland'.

Det er et portræt af et homoseksuelt par, der synes godt om både solbadning, havearbejde og S/M. Filmen handler om frihed og sex, men også om, hvad der foregår bag ligusterhækken i et på facaden helt almindeligt hjem. Se traileren her, der dog ikke afslører for meget:

'Ein Wochenende in Deutschland' er på programmet ved Odense Film Festival og deltager samtidig i hovedkonkurrencen om festivalens Grand Prix på 100.000 kr. Odense Film Festival er som den eneste danske filmfestival Oscarkvalificerende. Det betyder, at de to vinderfilm fra OFF kommer direkte videre i gruppen af film, Oscarjuryen vælger fra, når de fire-fem nominerede film til OScaruddelingen skal findes.

'Ein Wochenende in Germany' kan ses til Odense Film Festival. Den bliver vist i Cafebio 2 torsdag 29. august kl. 09.00 og i Cafebio 1 søndag den 1. september kl. 21.00. Mere info her.