Det ser næsten helt eksotisk ud med det lyse havvand og noget, der ligner en blød, hvid sandbund i et fremmed ferieagtigt land. Men det er det ikke. I virkeligheden er det noget nær din baghave, du kigger på, hvis du retter blikket mod ovenstående billede.

Det er nemlig et fotografi af lystbådehavnen i Dragør på det sydlige Amager. Og det er blot ét billede af en lang række, der er taget af satellitter i kredsløb om Jorden.

Bag Dragør-perlen og de andre billeder står amerikanske Benjamin Grants, som ved et tilfælde for to år et halvt år siden fandt ud af, at man kunne lave disse billeder. I dag har han samlet dem på sin hjemmeside Daily Overview, hvor der tæt på dagligt dukker et nyt perspektiv på Jorden op.

Fotografierne har alle det tilfælles, at de oppefra viser et menneskabt sted, og hvordan det former, forvandler og integrerer sig med de i forvejen naturlige omgivelser.

At se Moderjord fra nye vinkler har vist sig at være ret populært. Ganske kort tid efter Benjamin Grant satte sit projekt i søen, gik det viralt, hvis han selv skal sige det. Og i dag har hans arbejde været bragt bredt internationalt i over 30 lande, og han har affotograferet mere end 150 lande – fire gange har han indkapslet et sted i Danmark: Dragør, Den Røde Plads/Superkilen på Nørrebro i København, Københavns havn og Brøndby Haveby.


Superkilen/Den Røde Plads på Nørrebro i København. Foto: Daily Overview | Satellite images (c) 2016, DigitalGlobe, Inc.


Københavns havn. Foto: Daily Overview | Satellite images (c) 2016, DigitalGlobe, Inc.


Københavns havn og Brøndby Haveby. Foto: Daily Overview | Satellite images (c) 2016, DigitalGlobe, Inc.

Når alt kommer til alt, startede hele projektet dog ved en fejl. Benjamin Grant skulle holde et oplæg i en outer-space-club, som han ugentligt mødtes med ved siden af sit job som konsulent i New York. Her var det emnet satellitter, han denne gang skulle tale om.

For at se, hvordan hele Jorden så ud fra det ydre rum, søgte ham på 'Earth' via af en satellitsøgemaskine hos firmaet Gigital Globe, som han i dag er partner med, fortæller han Euroman.dk. Men i stedet for at se den blå planet, dukkede en lille by i Texas op. Hurtigt fandt Benjamin Grant ud af, at han på denne måde kunne finde mange unikke steder.

"Du kan godt sige, at det var en virkelig smuk fejl," siger han.

Navnet 'Daily Overview' kommer af betegnelsen 'the overview effect', som astronauter typisk beskriver, når de har været sendt ud på rummissioner og ser Jorden på en helt ny måde.

"Det skal hverken som udgangspunkt vise noge godt eller skidt. Men det giver et perspektiv, som du ikke vil kunne få, når du går rundt på jordoverfladen," siger Benjamin Grant.

Han tilføjer, at der altid er noget, der ændrer sig i landskanber. Derfor har han også lavet en fane på sin hjemmeside, hvor man kan trække i billederne og se, hvordan det affotograferede sted har ændret sig over tid. Andre billeder er blot stillbilleder.

Benjamin Grant bruger cirka seks timer på at vælge og samle flere 1.000 satellitfotos til dét, du ser som det færdige billede, og skrive den supplerende tekst med relevant fakta om det, som du ser på billedet.


Valencia i Spanien. Foto: Daily Overview | Satellite images (c) 2016, DigitalGlobe, Inc.


Mir-minen i Rusland. Foto: Daily Overview | Satellite images (c) 2016, DigitalGlobe, Inc.


Marker i Copeland, Kansas i USA. Foto: Daily Overview | Satellite images (c) 2016, DigitalGlobe, Inc.

"Det er interessant at høre folks reaktioner på billederne. Jeg fornemmer faktisk lidt, at de har en samlende effekt - folk  relaterer først til de steder, de kender, og derefter udvider de horisonten i forhold til, hvordan verden også ser ud. Det er ret fascinerende, at jeg kan gøre det her fra min computer i New York," siger Benjamin Grant.

Han har i dag sagt sit tidligere fuldtidsjob op og dedikeret sig til projektet, som både reklamefirmaer og privatpersoner har investeret i. Enten til markedsføring eller til kunst på væggen. Før juletid 2016 udkommer han med en bog med billeder både fra hjemmesiden og nogle, der ikke har været publiceret før.


Stelvio-passet i Italien nær den Schweiziske grænse. Foto: Daily Overview | Satellite images (c) 2016, DigitalGlobe, Inc.


Logistiklufthavn i det sydligt liggende Victorville i Califonien i USA. Foto: Daily Overview | Satellite images (c) 2016, DigitalGlobe, Inc.


Plaza Del Ejecutivo i Venustiano Carranza distriktet i Mexico City, Mexico. Foto: Daily Overview | Satellite images (c) 2016, DigitalGlobe, Inc.

Se mere af Daily Overview og Benjamin Grants arbejde her.

LÆS OGSÅ: Se den prisvindende fotoserie: Han blev banket. Han er fattig. Men Strider klatrer alligevel opad

LÆS OGSÅ: Kom tæt på soldaterlivet med disse prisvindende fotos

LÆS OGSÅ: Dansk fotograf vinder stor pris for at hylde bankede tabere

Daily Overview | Satellite images (c) 2016, DigitalGlobe, Inc.