Denne artikel blev oprindeligt bragt under Euromans traditionsrige e-matrix, som du kan læse i det fysiske magasin.

Hvor begejstret er du for vin på en skala fra 1 til 10?

”Øhm, 10! Jeg bruger sindssygt meget tid på det. Det er jo min hobby. Ligesom andre tager til fodbold i weekenderne eller har en racercykel, de cykler på. Hvis du kigger på mit Explorer-feed på Instagram, er der kun vin. Og ure.”

Modtaget. Vi kender hinanden, os to, og derfor ved jeg, at du i hvert fald er meget begejstret for at dele billeder af vine. Hvorfor egentlig?

”Altså, hvis man har haft en aften, hvor man har drukket 20 flasker vin, kan det faktisk være meget praktisk at kunne gå ind og se, hvad man egentlig drak, når man vågner den næste dag.

Men det er primært for at dele det med det netværk, man har af folk, der går op i eller måske producerer vin. Det er en stempling over for de venner, man har, der går op i det. Ligesom hvis jeg ser én, der lægger et billede op af en Koji-vin. Så tænker jeg lige: ’OK.’”

matrix-vin-main.jpg

Er det ikke bare for at flashe dyre flasker?

”Det kan man sige. Mange af de flasker, man deler, er jo typisk dyre. Men det er ikke prisen, der gør, at vi lægger dem op – det er, fordi de smager godt. Og hvis man vil have en god flaske Bourgogne, så er prisen bare også derefter.”

Skulle I vinfolk ikke bare have jeres egen app? En Bourgognegram?

”Det kunne sgu godt være. Men det er jo lige så meget en netværksting. Så skulle der måske også være en Cykelgram og en til strik.”

Det ville være meget passende. Er der nogensinde nogen, der reagerer på de her stories og skriver: ’Åh, fed vin, mand’?

”Ja. Altså, igen: Jeg er jo ikke vinblogger. Men jeg kender en del, der også går op i det, og som reagerer på det, man drikker. Det kan også være fjerne eller gamle bekendtskaber, der viser sig at være vininteresserede.”

Hvad er den bedste flaske, du har smagt for nylig?

”Vi smagte en Domaine de la Romanée-Conti, La Tâche fra 2014 for ikke så lang tid siden i klubben. Den var fucking vild. Noget af det bedste, jeg nogensinde har smagt. En utrolig oplevelse.”