Det klassiske tunesiske måltid er komponeret som et italiensk måltid, mens retternes form grundlæggende er inspireret af det persisk-indisk-tyrkiske køkken med kraftig påvirkning fra Frankrig. Samtidig er der basale elementer af det lokale nomadeberberkøkken.

Få opskriften på 6 retter fra det tunesiske køkken

Ethvert måltid indledes med kemia, der i større eller mindre grad kommer automatisk på bordet. Det omfatter i hvert fald altid harissa, oliven og nødder af en art. Ofte kommer der også imalah, der er syrnede gulerødder og blomkål.

Desuden er der tun, og her taler vi om et omfattende udbud af konserveret tun, der i kvalitet kan måle sig med noget af det bedste fra Italien.

Dernæst kommer salade mechouia, chorba, omni houria (der er moset kogt gulerod med hvidløg og olivenolie serveret koldt) og briq a l’eouf. Skal man spise en primi er det oftest couscous-baseret.

Dernæst følger kød eller fisk, hvor det især er lam, ged og kamel, der er spændende fra kødafdelingen, mens fisken spænder vidt og serveres meget som i Sydeuropa og bare er rigtig frisk.

Det søde er meget tæt på det tyrkiske og ofte noget meget klistret eller sødt, med mindre man spiser på de bedste restauranter, hvor de i flot stil fortolker det søde køkken.

Få opskriften på 6 retter fra det tunesiske køkken