Mourinho er en træner, der deler omklædningsrummet og omgivelserne i det hele taget. I de fleste af hans klubber som Inter, Porto og Chelsea er det lykkedes for ham at samle de vigtigste profiler omkring ham og hans projekt. Med stor succes.

Faktisk er der ingen aktiv træner, der er lige så succesfuld som ham. Han har vundet mesterskabet i fire lande, Portugal, Italien, Spanien og England og Champions League to gange med to forskellige hold.

Men i den største klub han har været i, gik det alligevel galt. Selv om han også her vandt både pokalen og mesterskabet i løbet af sine tre år i klubben, fik han aldrig knyttet kærlige bånd til hverken fans, spillere eller pressen.

I en ny bog The Special One: The Dark Side Of José Mourinho, som The Times har fået lov at citere, fortæller den spanske journalist Diego Torres om en særdeles ubehagelig atmosfære af paranoia og mistillid i klubben.

Op til en kamp mod Barcelona i 2011 beordrede Jose Mourinho holdets hotel undersøgt for skjulte mikrofoner, og da man ikke fandt nogen, spurgte han klubbens direktører, om det kunne lade sig gøre at aflytte nogle af spillernes telefoner. Ifølge Diego Torres var flere af spilleren advaret inden om Mourinhos planer.

I optakten til kampen havde den spanske avis Marca forudset Real Madrids startopstilling. De to hold spillede 1-1, hvilket var medvirkende til, at Barcelona senere vandt titlen.

Efter kampen gik Jose Mourinho amok.

”I er forrædere. Jeg bad jer om ikke at fortælle nogen om holdopstilling, men I forrådte mig. Det viser, at I ikke er på min side. I er sons of bitches,” råbte han og fortsatte:
”Den eneste ven jeg har i dette omklædningsrum er Granero…. og jeg er ikke engang sikker på, at jeg stoler på ham længere. I har efterladt mig alene. I er den mest forræderiske trup, jeg nogensinde har haft i mit liv. I er intet mindre end sons of bitches.”

Iker Casillas ventede ikke på, at Mourinhos udfald skulle slutte. Han lod blot som ingenting og gik i bad. Og han var ikke den eneste, der ignorerede episoden. Men Mourinho var fyldt med så meget vrede, at han tog en dåse Red Bull og smadrede den mod muren. Den eksploderede og dens sukrede energidrik løb ned over ansigterne på dem i nærheden.

På trods af episoden vandt Jose Mourinho og Real senere samme sæson pokaltitlen, og den følgende sæson brød han Barcelonas dominans og vandt titlen til hovedstaden.
Sidste år forlod han Real Madrid og begyndte sin anden periode i Chelsea.

The Special One: The Dark Side Of José Mourinho udkommer næste uge I England, men der er endnu ingen dansk dato.