I Diego Maradonas storhedstid 1979-90 var det ikke altid, at almindelige tv-seere fik lov at se fodboldhistoriens måske største udfolde geniet. Det begrænsede sig til VM-slutrunderne i 1982, 1986 og 1990 og nogle europæiske cup-kampe.

TV 2 nåede at sende en række Serie A-kampe fra 1988 mod slutningen af den periode, hvor Maradona nærmest ene mand gjorde Napoli til mestre to gange i verdens dengang stærkeste fodboldliga.

Heldigvis findes Youtube, og her dukker af og til klip op, der bare understreger, hvor stor en fodboldspiller, Diego Maradona var. Kvaliteten af billederne kunne være bedre, men det kan selve indholdet ikke.

Læg i øvrigt mærke til, hvordan Maradona gang på gang må springe for liv og førlighed. Angribere fik stort set ingen beskyttelse i en tid, hvor forsvarsspillere næsten skulle slå ihjel, før de blev udvist. Det sætter selvfølgelig Maradonas præstationer yderligere i relief, at han udspillede verdens allerstærkeste og hårdeste forsvarsspillere i Serie A.

Diego Armando Maradona har altid været garant for kunne skabe opmærksomhed. Også uden for banen hvor han til tider er endt i mere eller mindre flatterende situationer. I 2008 lavede dokumentaristen Emir Kusturica filmen om Maradona af samme navn. Dokumentaren går helt tæt på Maradona og den heltestatus, han har i hjemlandet Argentina. I filmen indgår blandt andet en legendarisk scene, hvor Diego Maradona tager teten på mindre spillested. Her synger Maradona et nummer der, når ja, tilfældigvis handler om ham selv og hans rejse fra Argentinas slumkvarterer til at blive landets frelser.

 Hør sangen med det fængende omkvæd nedenfor:

 

LÆS OGSÅ: Zlatan betaler for at hele Malmø kan se ham på storskærm når han kommer til byen med PSG

LÆS OGSÅ: Bendtner i identitetskrise: Jeg forstår ikke mit kælenavn

LÆS OGSÅ: Efter Billes bajer: Her er 11 af de fedeste, sjoveste og dummeste målfejringer