Folk ligger i kø i flere døgn for at få fingrene i de mest populære af dem. Andre køber dem brugte for tocifrede tusindebeløb. Sneakers-bølgen vokser kun. 

Der er opstået en regulær sneaker-kultur verden over, og i vores digitale tidsalder har det medført et utal af sneaker-blogs og Instagram-profiler, som er dedikerede sporty fodtøj. 

LÆS OGSÅ: Nyt dansk sneakermærke: ” Indenfor fem år vil vi blive nævnt blandt de største og bedste i verden”

Euroman.dk har samlet 10 Instragram-profiler – både danske og internationale - alle sneaker-fans bør følge. Til inspiration og oplysning om de nyeste og mest hypede sneaker-udgivelser. 

Victor Kan

Han er assisterende designer hos den legendariske sneakerdesigner Ronnie Fieg’s mærke og butik KITH. Gennem sit job er han helt tæt på det nyeste og mest populære sneaker-udgivelser i verden, og så kan man også få et lille kig ind i New York-baserede KITHs verden.

Vibes. #wcp #justus

Et billede slået op af Victor Kan (@victorkan) den 20. Feb 2015 kl. 11:01 PST


Virgil Nicholas 

Han var med til at starte det danske tøjmærket Les Deux og har sidenhen været PR-ansvarlig for flere betydningsfulde modebrands, herunder Gant Rugger. Og så har han startet modeblogsne Superbial og Grey Slacks. Der er ikke kun sneakers i hans feed, men han er også en god inspirator til stil generelt. 

Forget what you heard. Introducing @arkkcopenhagen. #courtesydev #cdev #gsforgreyslacks

Et billede slået op af virgthebird (@virgthebird) den 8. Jul 2015 kl. 2:30 PDT


Danny Nunez

Som digital marketing-ansvarlig for Nikes Jordan kan man hos Danny Nunez altid få en smagsprøve af de nyeste Jordan sneakers. Hans profil giver også et kig ind bag produktionen og møder med hovedpersonen selv, Michael Jordan. Og så har Danny Nunez også sans for at tage billeder af andet end gummisko. 

LÆS OGSÅ: Næsten 10.000 kroner for to par sko: Unge sælger sneakers videre for formuer

El Garaje

Et billede slået op af @nunez den 16. Sep 2015 kl. 9:01 PDT


Sneaker Bob

Sneaker Bob er Tyskland mest kendte sneaker-head, men hans identitet er fortsat anonym. Profilen er fyldt med de fedeste, nye sneaker-udgivelser, og der er virkelig fuld fokus på sneakers. 

I should do some cleaning... -.- #sneakerb0b

Et billede slået op af b0b (@sneakerb0b) den 17. Sep 2015 kl. 10:12 PDT


Mads Emil Grove Møller

Den tidligere moderedaktør hos Cover Man og den ene halvdel af livsstilsbloggen Creol Brothers er fyldt engageret i den danske modescene med en masse projekter. Og så er han en kæmpe sneaker-fan, som ikke er bleg for at vise frem af sit utømmelige lager. 

Combating the fast approaching Fall weather with some color! 🔵🔴👊🏾 #rafsimonsxadidas #ozweego2 #adiporn #madsdamind #teamcozy

Et billede slået op af Mads Emil Grove Møller (@madsdamind) den 26. Aug 2015 kl. 6:55 PDT


Easy Otabor 

Han er bestyrer hos Chicagos svar på Opening Ceromony, RSVP Gallery, og så er han gode venner med rapperen Travi$ Scott, hvis tours han ofte hopper med på. Profilen er fyldt med limitied-edition sneakers, hip-hop koncerter og vilde rejsedestinationer.
 

Going to kick it with my Parisian family. ✌🏿️🇫🇷

Et billede slået op af Easy (@easyotabor) den 23. Jun 2015 kl. 4:59 PDT


Malkit Singh 

Malkit Singh var sammen med Josef Lutzen manden bag sneaker-butikken S for Sneakers, der lå inde i Pilestræde, som desværre er lukket nu. I dag laver han PR for flere Ur- og tøjmærker, mens hans passion for sneakers er ikke blevet mindre. 

LÆS OGSÅ: Modeposten: Efterårets fedeste sneakersamarbejder og Apple, der forsøger at gøre deres ur luksuøst

Off the wall collection. #Undftd #bape #adidas #zx5000.

Et billede slået op af Malkit Singh (@malkitsinghdk) den 19. Feb 2014 kl. 11:48 PST


Dylan Ratner 

Dylan Ratners Instagram-feed er et arkiv af vintage sneakers. Hvis du er til retro og klassikere, er han helt klart værd at følge. Dylan er i sær glad for Nike, hvor Jordans er hans store personlige favorit. 


Joachim Friis

Han udgiver sneaker-publikationen The Seveninch Paper og er selverklæret sneaker-ekspert, og ham som branchen henviser til, når man har spørgsmål til det populære fodtøj. Han startede som vintage-sneaker samler, men nu bære hans feed mest præget af nye udgivelser.


Maj Veloso

Det filippinske sneaker-head og medlem af Team Streetwear Phillippines formår som ingen andre at tage fede billeder af de højtbelagte gummisko. Virkelig en flot og minimalistisk Instagram-profil. 

Opposites Attract ⚫️⚪️ | #mobilesneakers #todayshype #sneakersandfloors #tsphl #teamstreetwearph

Et billede slået op af Maj Veloso (@marcjoshveloso) den 18. Jan 2015 kl. 10:16 PST


Runner Wally

Sneaker-bloggen Runner Wally er en af Instagrams største sneakers-heads. Med over 53.000 følgere er han i høj grad med til at skabe hype omkring nye sneakers. Hvis du skal følge med i det nyeste nye, så skal du helt sikkert følge Runner Wally. 

Hella sweet sole detail 👌🏻 Follow me on Snapchat: runnerwally

Et billede slået op af @runnerwally den 22. Jul 2015 kl. 11:02 PDT


Luke Matthews 

Luke Matthews er community manager for den britiske sneaker-forhandler ’Size?’, og han har smag for lidt mere afdæmpede sneakers end amerikanerne. Noget vi uden tvivl også er vilde med herhjemme. 

⬜️

Et billede slået op af Luke Matthews (@lukematthews_) den 6. Jun 2015 kl. 5:19 PDT


LÆS OGSÅ: 12 danske fotografer du bør følge på Instagram

LÆS OGSÅ: Danmarks 5 smukkeste sommerkvinder på Instagram

LÆS OGSÅ: De 19 mest ikoniske sneakers gennem tiderne