Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Esben Bjerre – alt om journalisten og iværksætteren

Siden gennembruddet med radioprogrammet ‘Monte Carlo’ har Esben Bjerre sammen med sin faste makker Peter Falktoft stået bag en lang række store successer – senest podcasten ’Her går det godt’, der er en af de mest populære i Danmark.

 Vi har samlet alt indhold med og om Esben Bjerre. Her kan du læse om første gang, han vidste, han var god, hans særlige forhold til Euroman og hans mange forretningseventyr, der blandt andet tæller en slipsekollektion, en tøjserie og rengøringsplatformen Hilfr.

 


vis
mere

Man kan ikke sige Esben Bjerre uden Peter Falktoft. Det succesrige makkerpar har været uadskillelige, siden de bragede igennem radioæteren med ‘Monte Carlo’ på P3 i 2012.

Men selvom det ofte var Peter Falktoft, der løb med det meste af opmærksomheden i radioprogrammet – på både godt og ondt – var Esben Bjerre mindst lige så vigtig for duoens succes.

Som journalist Adrian Lloyd Hughes formulerede det, da ‘Monte Carlo’ vandt DR’s sprogpris i 2013, så sørger Esben Bjerre for at holde skuden på rette kurs med den levende sæk lopper Peter Falktoft ombord.

“Han brugte slaveskibene i ’Ben-Hur’ som billede og sagde, at jeg var den, der slog på pauken, når galejslaverne skulle gå over til ’vædringshastighed’. Hvis ikke jeg havde så klart et greb i styrepinden, ville Peter ikke kunne galopere så vildt ud over stepperne. Det var rart at høre”, fortæller Esben Bjerre i artiklen ‘Da jeg vidste, jeg var god’.

I dag er ‘Monte Carlo’ for længst lagt i graven, men makkerparret Esben Bjerre og Peter Falktoft lever stadig i bedste velgående.

Ud over at stå bag den succesfulde podcast ‘Her går det godt’, har Esben Bjerre og Falktoft blandt andet også lavet web-videoserien ’Omvejen’ med Euroman.

Esben Bjerre som designer og iværksætter

Esben Bjerre elsker slips og har gået med den nydelige acessoire siden han fik et skrigrødt slips fra Kenzo i 2007. Slips bliver ofte forbundet med jobsamtaler og konfirmationer, men de fordomme ønsker Esben Bjerre at gøre op med. Derfor sprang han i 2016 ud som designer for en hel slipsekollektion for københavnske AN IVY.

”Jeg misunder tit kvinder, fordi de har mange flere beklædningsgenstande at arbejde med. De har kjoler, nederdele, skjorter, bukser og tusind slags toppe. Og medmindre mænd er super modige og går med kilt og løstsiddende tøj, så er det en rimeligt stram uniform, vi har at bakse rundt med” fortæller Esben Bjerre i et interview til Euroman.

Slipsekollektionen gav Esben Bjerre blod på tanden som iværksætter.

I dag står han bag en helt ny tøjkollektion sammen med ‘Her Går Det Godt’-makkeren Peter Falktoft.

Og så er Esben Bjerre medstifter af rengøringsplatformen Hilfr - en digital platform, hvor man både selv kan melde sig som rengøringsmedarbejder, men også efterspørge rengøringen af sit hjem.

“Vi ved godt, at det ikke er 3Fs våde drøm at gøre det på denne her måde, men det er samtidigt heller ikke deres værste mareridt, og når tiderne har ændret sig, må vi følge med på en måde, så det stadig er socialt ansvarligt,” siger Esben Bjerre til Euroman.    

Esben Bjerre om Euroman

Esben Bjerre har været fast læser af Euroman siden 2009, og magasinet var særligt i starten en rettesnor for, hvilken mode, der fik lov til at præge den unge mands garderobe.

“Senere, i takt med at jeg er blevet ældre, er Euroman blevet stedet, hvor jeg læser om mennesker og finder ud af, at de næsten altid rummer meget mere, end vi ellers forestiller os. Det kan jeg ikke få andre steder”, fortæller Esben Bjerre om sit forhold til Euroman.

Og selvom mediebilledet har ændret sig gevaldigt, siden Esben Bjerre købte sine første udgaver af Euroman for et årti siden, har særligt forsidens status ikke ændret siger, mener Esben Bjerre.

“Euromans forside er stadig den, som så mange mænd drømmer om at komme på. Jeres forside er et af de få steder i medielandskabet, som der stadig er lidt swung over. Den er en rettesnor for, hvem der er noget i Danmark lige nu, og det er er vel selve kerneværdien i Euroman”, fortæller han.

I 2016 var Esben Bjerre sammen med makkeren Peter Falktoft selv med til at udbygge Euromans kerneværdier og tage magasinet i en ny retning, da han blev medvært Euromans web-tv-satsning ‘Omvejen’.

Med afsæt i en aktuel debat og med en hovedperson fra Euroman på bagsædet, tog Esben Bjerre Hansen og Peter Falktoft på nyheds-roadtrip gennem Danmark.

Og køreplanen var klar: der skulle være så frie rammer som overhovedet muligt.

”Vi laver et program, som er uden et fast format. Vi skal ikke leve op til en bestemt præmis. Det betyder, at vi kan være med til at tage Euroman i en ny og mere uforudsigelig retning. Det bliver mere uredigeret,” fortalte Esben Bjerre om ‘Omvejen.

Du kan se alle fire afsnit af ‘Omvejen’ med Esben Bjerre og Peter Falktoft her:

Se, hvad vi ellers skriver om: Peter Falktoft, Stilguide, Jakkesæt, Herremode, Jakker og Skjorter