Det er sidste tur med drengene. I hvert fald i denne omgang. Og derfor giver det god mening, at de rejser tilbage til udgangspunktet - nærmere bestemt Esbens hjemby Sejs, der ligger lige uden for Silkeborg. Her bor dagens gæst Poul Due Jensen. 

”Her er stille, men hyggeligt,” forklarer Esben.

”Det er jo overskriften på Jylland. Det er derfor, jeg kan lide det,” siger Peter Falktoft.

Han er tredje generation i arvefølgen til den globale industrivirksomhed Grundfos og er for nylig blevet hentet ind i topledelsen. Her skal han være med til at bryde kurven med faldende indtjening. Selv om han er i toppen af en virksomhed med 7.000 ansatte, ved de færreste danskere, hvem han er. Eller som Peter Falktoft siger, da de mødes:

”Du tilhører det segment af danskere, man sjældent hører om. Alle jer spidserne, erhvervslederne. I er jo slet ikke så medieliderlige som resten af os, der melder os til X Factor.”

Esben Bjerre viser rundt i sin hjemstavn, hvor en anden stor virksomhedsleder, Lars Larsen fra JYSK, bor, og han forklarer, hvordan de, der bor på den ene side af vejen ned mod vandet, er de rige, mens de mere dødelige bor op mod skoven.

Poul Due inviterer drengene på et slag squash, inden de runder af på McDonald’s til en supersize frokost. Her får de langt mere end de kan spise, og Esben får selvfølgelig en hometown special. Efter frokosten siger de farvel – mere end mætte.

”Jeg skal ikke have en bid mere,” siger Peter Falktoft.

”Jo, tag lige en nugget mere,” prøver Esben Bjerre.

”Lige nu står Poul og kaster op,” siger Peter grinende.

Det var foreløbig sidste afsnit af ’Omvejen med Peter og Esben’. Men vi håber, vi kommer ud at køre igen….

LÆS OGSÅ: Afsnit 3: Peter og Esben spiller golf med Christopher

LÆS OGSÅ: Afsnit 2: Peter og Esben besøger Danmarks rigeste kommune

LÆS OGSÅ:Afsnit 1: Peter og Esben bader med Mads Nørgaard