Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Gaver til ham – Til garderoben, køkkenet og alt derimellem

Et par gange om året skal mænd udtænke ønskelister, der kan guide deres familie og udkårne i den rette gaveretning. Gaver til ham synes for mange mænd som en overkommelig opgave, mens andre kan have brug for en smule inspiration.

Uanset om du skal have gaver, eller du skal give dem til andre, finder du inspiration her på siden. Her opdaterer vi løbende med inspirerende ønsker og gaver til ham.


vis
mere

De små gaver og de store tanker

Det er et tilbagevendende tema, at de bedste gaver er de små af slagsen, der gemmer på de store tanker bag. De bedste gaver er ikke altid de dyreste, men det er til gengæld de eftertænksomme. Det er lettere sagt end gjort at købe en sådan gave, da mænd har for vane at være drænede for både fantasi og idéer, når de skal udtrykke sig om ønsker.

Mange kan sikkert nikke genkendende til faren, der ønsker sig ’et par velopdragne børn’, eller kæresten, der ønsker sig ’en yngre model’, men det er nok de færreste, der får serveret en sirlig ønskeliste, når de beder om den. Det kan godt være, at vi mænd er sjove, men det holder os alligevel ikke fra at brokke os, når vi ikke får det, vi egentlig ønskede os – også selvom vi aldrig sagde det højt. Det skal vi have sat en stopper for.

Gennem årene har vi snakket med en række danske mænd, der har fortalt om de bedste og værste gaver, de nogensinde har fået og givet til andre. For skuespilleren Jonathan Harboe, var den bedste gave hans bedstefars ur, hvor det for designeren Mads Nørgaard var en kanariefugl. Den bedste gave Esben Bjerre har fået, fik han af sin kæreste, der sendte det grimmeste slips til ham i en brandert på Roskilde Festival.

Det er også ved de store lejligheder og milepæle i mandens liv, de store tanker skal aktiveres. Gaven til konfirmanden kan være svær at negle, da der er en forventning om, at den skal følge ham hele livet. Der findes dog stilsikre valg som høretelefoner, smykker, ure og eviggyldige sko, som altid skaber smileglade unge mænd, når de træder ind i de voksnes rækker til konfirmationen.

Blot et par år senere skal den unge mand gennem den første akademiske prøve, når studentereksamenen skal gennemføres. Gaver til studenten følger samme principper som til konfirmanden, men de er alt andet lige blevet en nøk mere voksne.

Det er her, man hjælper den spirende unge mand godt i gang med sit voksenliv, hvad end det er med en pung, der holder styr på finanserne, læsestof med substans eller værktøjet til at brygge sin egen kaffe eller øl. Begge dele skal der jo være plads til.

De klassiske gaver til ham

Der findes mange veje til en mands hjerte, men klichéen om at den letteste vej går gennem hans mave, er ganske velkendt. Hvis din udkårne mand selv er glad for at gøre sig i kogekunstens fornemme facetter, kan gaver til køkkenet være et rigtig godt sted at starte. Skarpe kokkeknive, krydderier, kogebøger, gryder og pander falder altid i god jord, for det er få ting, der gør mænd så begejstrede som det rette værktøj til den rette opgave.

Der er nok noget om værktøjet, der skal være i orden, og det gælder i alle livets aspekter. Det er derfor ikke ment som en fornærmelse, når mænd ønsker sig det samme år efter år, men tværtimod en anerkendelse af, at man ikke kan få for mange hvide skjorter, gode strømper eller velsmagende flasker spiritus. Det er netop den slags ting, som mænd har det med at ønske sig år efter år, og det kommer også i den grad til udtryk i guide med 10 ting til manden, der påstår, han ikke ønsker sig noget til jul.

Det er ofte i julen, at kreativiteten lider et benspænd, når familiens mænd skal have overraskelser under juletræet, men der er heldigvis hjælp at hente. Hvert år skriver Euroman en lang guide med gaver til mænd, der byder på forslag til mænd i alle aldre. Det er 50 ønsker, enhver mand vil sætte pris på at finde under grantræet.