50 julegaver til manden
Foto: PR

50 julegaver til ham

Julegaver: 50 ting, vi ønsker os

Traditionen tro giver vi her 50 bud på de bedste julegaver.

 

1. Shampoo for viderekommende

Løft dine shampoo-vaner til næste niveau med en stor, klassisk shampoo fra skønhedsfeinschmeckernes kæledægger, Aesop.

Pris: 320 kr. for 500 mL på: aesop.com

2. Rytteriet

Edge 1030 er markedets måske mest avancerede 3,5" cykelcomputer, der med funktioner som Trendline Popularity Routing bruger milliarder af data fra Garmin Connect til at vise de bedste ruter for både landevejs- og MTB-ryttere. Der er også en ’rytter til rytter’-meddelelsesfunktion, så man kan holde kontakt med andre ryttere i ens gruppe. Man kan også give sig selv en udfordring med den forudindlæste Strava Live Segments-funktion.

Pris: 4.999 kr. på garmin.dk

3. Dugfri skibriller

Oakley Line Miner Prizm Iridium har markedets måske mest knudrede produktnavn, men det er til at leve med, når man ifører sig oversize gogglen: Den store linse giver fantastisk perifært udsyn og linsen er dugforebyggende med dobbelte linser, en Oakley-udviklet coating samt god ventilation. Prizm, der er en teknologi baseret mange års farveforskning, giver en bedre lystransmission (og kontrastgengivelse), mens brillens ventilation modvirker dug. 

Pris: 1.570 kr. på skisport.dk.

4. Analog sensation

Hvor mange af dine billeder taget med smartphone eller digitalkamera får du egentlig set, efter de er taget? Print dem i høj opløsning og nyd dem i deres analoge udgave med Canons nye PIXMA TS8150, en lille alt-i-én-printer med seks separate blæktanke, som tilbyder trådløs cloud-tilslutning samt et betjeningspanel med et stort touchscreen.

Pris: 1.400 kr. på canon.dk

5. Godt brugt

Man gider godt betale ekstra for slidmærkerne, når de er lavet med denne sans for underspillet stil: Terrazzo Table fra danske Frama er håndlavet i Danmark i et stykke vintage perlemor, der er monteret på en stålramme.

Pris: 37.500 kr. på framacph.com

6. Om lidt er den (kolde) kaffe klar

Find ud af hvorfor cold brew er det nye sort på kaffebarer verden over og ikke kun skal nydes om sommeren: KitchenAids Cold Brewer er designet, så den passer ind i køleskabet, og man kan tappe frisk, kold kaffe direkte fra hanen (kan også bruges til kold te). Nem at rengøre og udstyret med genanvendeligt filter, håndtag samt tappehane.

Pris: 1.400 kr. på kitchenaid.com

7. Bartender starter kit

Mixology flasker og mixerglas fra Luigi Bormioli er et elegant og drikkeklart sæt i 5 dele, der giver noget stil til hjemmebaren. Sprutten må du selv købe.

Pris: 460 kr. på tj.dk

8. Elektrisk svensker

Cykler du til arbejde i en lyseblå skjorte, er du garanteret mørke pandekager under armene ved ankomst. Nu kan du komme det til livs med en svensk genialitet; en elcykel, du ikke kan se, er en elcykel. Det er BikeId, der står bag kreationen ’Diamond E’, som i virkeligheden bare er et blankt kanvas i skikkelse af et cykelstel. Du bestemmer alt fra farve til fælge og lad, og med i købet får du håndlavede håndtag i læder fra Paris, indbyggede lygter i sadelpinden og opkobling til din smartphone.

Pris: 13.610 kr. hos BikeId. 

9. Klokken er slået

’It takes a licking and keeps on ticking,’ siger de hos Timex, der er gået sammen med skofabrikanten Red Wing, om at lave et klassisk herreur med en Red Wing-læderrem. Uret er vandtæt ned til 50 m og udstyret med datofunktion. Kassediameter 38mm.

Pris: 795 kr. på gefiongiftsandgoods.dk

10. Duften i apoteket

Det danske designfirma Frama har begået deres første Eau de Parfum, kaldet St. Pauls, med noter af citrongræs, sandeltræ og cedertræ. Parfumen er håndlavet i København og en del af serien ’The Apothecary Collection’.
50 ml.

Pris: 700 kr. framacph.com.dk

11. Skarp kniv i skuffen

Twin-signatur-knivene fra Zwilling har opnået stadig bredere anerkendelse blandt professionelle såvel som glade amatørkokke. Den 20 centimeter lange kokkekniv er egnet til både kød og grøntsager, og kombinerer stilsikkert milanesisk design med japansk og europæisk knivsmedningsteknik. 

Pris: 3.399 kr. på dk.zwilling-shop.com


12. Abonnement på Euroman

Den bedste gave, du kan give til dig selv eller en af dine nærmeste er selvfølgelig et abonnement på Danmarks bedste magasin (sagt i al beskedenhed, selvfølgelig). Det er samtidig en gave, der bliver ved med at give hele året, når der hvert måned dumper et nyt eksemplar ind af dørsprækken.

Pris: Fra 149 kr. lige her

13. Skattejagt

Genopdag din indre skattejæger med en metaldetektor fra Fischer. Denne model kan betjenes af begyndere, men indeholder mere komplicerede søgningsteknikker. Man kan blandt andet indstille, om man søger efter mønter, smykker eller noget helt tredje. Detektoren kan holde til al slags vind og vejr, så hop i gummistøvlerne og tag på jagt efter fortidslævn. 

Pris: 2.295 kr. hos zeejuu.dk

14. Sporhund

Vívoactive 3 er Garmins første GPS-smartwatch med 15 indbyggede sports-apps, håndledsbaseret pulsmåler og Garmin Pay, der muliggør mobilbetalinger. Man kan også holde øje med sit formniveau med estimering af fitnessalder eller følge med i, hvordan kroppen håndterer stress. Batterilevetid er op til syv dage i smartwatch-tilstand og 13 timer i GPS-tilstand. Fås i tre farver. 

Pris: Fra 2.799 kr. på buy.garmin.com/da

 

15. Hjemmebrygget

Drømmer du om at gå Mikeller i bedene og synes, at det er lige i overkanten at forvandle hele garagen til et hjemmebryggeri, kan et bryggekit fra Brooklyn Brew Shop forløse dine øl-fantasier. Sættet indeholder alt, du skal bruge for at lave din egen brown ale helt fra bunden - inklusiv en idoitsikker brugsanvisning.

Pris: 549 kr. på areastore.dk

16. Tilbage til Fremtiden

Japan er hverken lige så dyrt eller svært, som du forestiller dig. Til gengæld er landet en karruseltur ind i en verden af i går med lige dele fnisende geishaer og pagoder samt neon og højhastighedstog med 300 km/t. Kort sagt: en uimodståelig rodebutik, du ikke vil gå glip af. Finnair flyver til fire byer flere gange om ugen (Fukuoka, Nagoya, Osaka og Tokyo), og Japanspecialisten hjælper med railpass og skræddersyede tips.

Pris: Fra 4.000 kr. på japanspecialisten.dk

17. Trådløse lyttebøffer

Master & Dynamic har på få år opnået kultstatus blandt audiofile feinschmeckere med stilbevidste høretelefoner i lækre materialer. MW50 er en trådløs on-ear headphone med bluetooth og antenne i aluminium, der sikrer et skarpt signal. De højfrekvente højttalerdrivere er lavet i det sjældne og hundedyre grundstof beryllium, der er både lettere og stivere end titanium.

Pris: 3.720 kr. på masterdynamic.eu

18. All-round-tasken

Patagonia Arbor Grande Pack er en praktisk dagtursrygsæk til dit næste vandreeventyr, men den kan også fungere som din daglige arbejds- eller studietaske med plads til 26 liter og et padded sleeve, der kan rumme en 15 tommer laptop. Lavet i 100% genbrugs-polyester, og behandlet med polyurethan og DWR, så tasken er så godt som vandtæt.

Pris: 831 kr. på patagonia.com

19. Robotstøvsuger på larvefødder

Dyson har opfundet markedets måske klogeste robotstøvsuger med 360 Eye optik, der konstant scanner rummet og opdager, hvor robotten mangler at gøre rent. Den ruller på larvefødder, kan klare dørkarme, og finder selv tilbage til docking-stationen for at oplade. 360 Eye er koblet til en app, så man kan fjernstyre den og få overblik over dens rumsteren, mens man er ude.

Pris: 7.299 kr. på dyson.dk

20. En moderne danmarkshistorie om manden

Det store, grundige portræt er Euromans varemærke og har været det, siden magasinet kom på gaden første gang i 1992. Nu har Euroman  i samarbejde med forlaget Storyhouse genudgivet et udvalg af portrætter i bogen ’Mænd – De bedste portrætter’. Her kan man læse eller genlæse portrætter af Michael Laudrup, Anders Fogh Rasmussen, Yahya Hassan, Mads Holger, Nicklas Bendtner og mange flere.

Pris: 299 kr. lige her.

21. Johan Harstad: Max, Mischa & Tetoffensiven

max.jpg

Man må kigge misundeligt mod Norge i disse år (og ikke kun på grund af oliemilliarderne), når man ser på deres litteraturscene i disse år. Man kan næsten ikke komme uden om at nævne Knausgård, når man nævner en ung lovende forfatter, der skriver godt (og utrolig langt), men Johan Harstad er helt sig egen og kopierer på inden måde hans succesrige landsmand.

Over 1100 sider er denne mursten på, men det skal ikke skræmme nogen væk. Den er let at komme igennem, og historien flyder fint gennem 70’erne til i dag.

Vi starter med at følge dramatikeren Max, der ligger søvnløs på amerikanske hoteller, mens han turnerer med sin teatertrup. Siden følger vi ham tilbage til barndommen i Norge og til staterne igen, hvor han får sit kunstneriske gennembrud.

På mange måder minder den meget om store amerikanske romaner, der altid har haft en evne til at fortælle om både den personlige skæbne og samfundet omkring personen. Det er stor romankunst.

Pris: 400 kr. her

Nr.22 Jesmyn Ward: Syng, levende og døde, syng

syng.jpg

En af de bøger, der skiller sig ud i år, er denne særprægede sydstatsberetning. Den handler om 13-årige Jojo, hvis hvide far er i fængsel, og sorte mor er misbruger. Heldigvis har han sine bedsteforældre, hvor han vokser op, og selv om baggrunden lyder som trist socialrealisme, er vi heldigvis et andet sted. Den har snarere et stref af magisk realisme, hvor de døde kommer på besøg, og dyrene kan tale.

I en enkel og godt fortalt historie viser Jesmyn Ward en stor forståelse for selv de mindste væsner, og man får et sjældent indblik i, hvordan race har fyldt i sydstaternes historie, og stadig har en medbestemmelse i den sociale arv. Det er kort sagt en fremragende roman.

Pris: 300 kr.

 

23. Lille i størrelsen, men stor i lyden

Bose Bluetooth®-højttaleren SoundLink Micro er den hidtil mindste og mest robuste bærbare højttaler. Med ydermålene 9,83 cm i bredden og 3,48 cm i dybden og en vægt på beskedne 290 g, er Micro lillebitte – indtil du tænder for den. Med en uovertruffen lyd i forhold til størrelsen og testet langt ud over dens IPX7 vandtæthed giver Micro mulighed for at nyde musik, svare og foretage opkald og tilgå Siri eller Google Assistant – klart, tydeligt, hvor som helst og som aldrig før.

Pris: 999 kroner hos udvalgte forhandlere og på Bose.dk

24. Snaps Bornholm

Snaps har fået et revival og betragtes ikke længere som et nødvendigt onde, der kun bliver skyllet ned efter grundig julefrokost-gruppepres. En gruppe unge mænd har lavet Snaps Bornholm, hvor de putter en masse spændende frugter og kryderier som havtorn, chili, Blåbær og ingefær i. Smagen er fantastisk og bør nydes som al anden alkohol – uden tvang og efterfølgende tunge tømmermænd. Prøv for eksempel denne snaps med valnødder. Snapsen har en rigtig god smag af nød og egner sig rigtig godt til en bid lagret ost eller som en mild form for cognac til kaffen. Snapsen udvikler sig ved lagring på flaske, og bliver kun bedre med årene.

Pris: 250 kr. for 50 cl på snapsbornholm.com

25. Du kan ikke slå den ihjel

Der er 8 (!) års garanti på Blendtec Designer 625 Blender. Normalt dør blendere på grund af overophedning. Men Designer 625 er designet til at tage masser af kølende luft ind, samtidig med at den ekstremt kraftige motor (3 hestekræfter) hakker, mikser, smoother og så videre. Desuden er den nem at gøre ren på grund af sin glatte sokkel. Fås i farverne sort, grafitgrå, hvid og granatæble.

Pris: 4.485 kr. på Domotech

26. Hjerternes fest

Er du blevet for gammel til Roskilde Festival? Eller er din kulturelle og gastronomiske orientering bredere end dåseøl og rockmusik? Så besøg den kreative klasses pilgrimsdestination, Heartland Festival, 30. maj til 1. juni 2019. Her kombineres musik med god mad, talks og kunst ved Egeskov Slot på Sydfyn. 

Pris: 1.990 kr. for en partoutbillet på ticketmaster.dk

27. Det smukke spil

Woolsey Ping Pong Table er ikke bare et bordtennisbord. Bordet er, ud over at være et stykke smukt snedkerarbejde, fremstillet i ahornsort valnøddetræ, også et flot møbel, der fx kan bruges som spisebord. Med til bordet følger to bats fremstillet i de samme materialer og et let aftageligt net i pulverlakeret stål.

Pris: Ca. 60.000 kr. plus levering på seanwoolsey.com

 

28. Den direkte vej til at være tidløst cool som Steve McQueen

Nu, hvor vi går ind i vintersæsonen, er sweatre med høj, rullet hals altså svær at komme uden om. Først og fremmest får du varmen, men samtidig har rullekraven både noget coolness og hygge over sig.

Pris: 250 kr. hos Uniqlo

29. Det sikre valg

En hvid skjorte kan man altid bruge. Denne tidsløse bomuldsmodel fra Wood Wood er god henover vinteren, og er en stilsikker ever-green på kontorgangene. 

Pris: 900 kr. hos woodwood.com

30. Punk det op

Den gode Dr Martens ville egentligt sikre tyske soldater bedre fodtøj at marchere i, men det endte med at blive en hel anden hær, der tog hans støvler til sig. I første omgang blev de i dag verdenskendte Dr Martens populære blandt engelske husmødre, siden blev de en fast del af punkernes uniform. I dag er støvlerne stadig synonym med det rå, det urbane og det oprørske.

Pris: 1.295 kr. på zalando.dk

31. Analog gaming

Det boomer med nye brætspil, der byder på kreativt quizzeri og udfordrende gåderum. Men nogle gange skal man også bare holde sig til klassiskerne som skak eller backgammon. Her i en ekstra æstetisk udgave. 

Pris: 2.800 kr. hos crisloid.com

32. Noter af jazz

Med et par sprøjt af Replica Jazz Club fra Maison Martin Margiela kan du lugte af jazzklub uden overhovedet at forlade hjemmet. Duften kombinerer moskus, vanilje, tonkabønner, vetiver og tobaksblade i en maskulin blanding, der angivelig er inspireret af jazzklubberne i Brooklyn.

Pris: 735 kr. plus levering på matas.dk

33. Journeyman

Denne rygsæk kan du tage med overalt. Fra kontoret til træningscentret til næste udlandsrejse.  Hver taske er håndlavet i Queens, New York, og det elegante design passer til alle outfits. 

Pris: 5.700 kr. hos slightlyalabama.com

34. Naturligvis

Angrib vinteren stilsikkert i naturlige og jordnære farver. Kombinér med hvide sko og mere excentrisk tilbehør. Du behøver ikke ligne en arkæolog. Tag for eksempel denne Cotton Button Down Shirt fra COS.

Pris: 590 kr. hos COS

35. Skriv pænt

Cupertino er et skrivebord, der forpligter. Her skal nemlig hverken tegnes krusseduller på postits eller kigges katte på internettet, men skabes. Bordet kan du selv være med til at designe, bl.a. kan man vælge forskellige ben, man kan tilvælge integrerede Bluetooth-højttalere og fås også i en vægmonteret version, flere størrelser og materialer. I sig selv er bordet et enkelt, men detaljeret stykke brugskunst.

Pris: Ca. 7.100 kr. hos boconcept.com

 

36. Knips og ryst

Polaroidkameraet er stadig i sin storhedstid. Folk falder for kameraets nostalgiske charme, når det med det samme spytter et billede ud. Denne 'One Step'-model er ingen undtagelse. Det ligner et hensvundet 80'er-apperat, og det har automatisk flash, så du behøver ikke være en kameranørd for at tage acceptable billeder. 

Pris: 999 kr. hos photografica.com

37. Sortseer

Tiden med de ustabile antennekabler, grimme paraboler og utallige fjernbetjeninger har for længst forladt os. Apple bryster sig af, at de har sluppet din fladskærm fri med deres Apple TV, og nu har de så lanceret en opgraderet udgave til serienørder med 4K-fladskærm og samtlige steamingtjenester til rådighed. Investerer du i det nye Apple TV 4K, vil det eneste minus være, at du fremover skal lægge bolig til samtlige filmaftener, fordi du næppe længere vil nøjes med venners mindre formater.

Pris: 1.500 kr. hos apple.com

38. Sprintersko

Foretrækker du en hurtig femkilometertur over marathondistancen, er Nikes populære løbesko Air Zoom Pegasus 35 værd at sætte fødderne i. Skoene er lavet i et tyndt materiale, der lader luften køle, mens du sveder og pruster. En størrelse 44 vejer 281 gram og har inkorporeret en 'sok', der sidder tæt om anklen og giver en god pasform. Så står du i dine tunge, udtrådte løbesko, der ikke rækker mange kilometer endnu, kan du overveje Nikes lette sprintersko.

Pris: 890 kr. hos nike.com

39. Økologisk enkeltmarkskaffe

Estate Coffee har siden 2010 haft som mål at indkøbe og videresælge de bedste økologiske kaffer og har netop sikret sig leverancer fra to eftertragtede økologiske enkeltmarkskaffer i Latinamerika. Efter mange år på venteliste har Estate Coffee fået adgang til Daterra og Las Gravilias, der er tilbage efter et år med meget lavt høstudbytte. Daterra Organic Reserve er lavet på brasiliansk Yellow Icatu, små runde bønner, der leverer god, fyldig kaffe med tropisk frugt og spices i noten. Las Gravilias er en klassisk Tarrazu-kaffe fra Costa Ricas bjergrige syd og er en kraftig kaffe med noter af chokolade og røde bær.

Pris: 69 kr. for Las Gravilias og 79 kr. for Daterra Organic på estatecoffee.dk

40. SKÅL!

Hos Konnessøren kan du købe rom, whiskey og gin i et gavesæt med fem små flasker i hver. Nip dig således frem til din favorit, inden du køber den helt store flaske.

Pris: Fra 255 kr. hos konnessoren.dk

 41. Hyld dine helte

90'ernes band-t-shirts er tilbage i varmen i modeverdenen. Trenden behøver dog ikke være et gruopvækkende minde fra en svunden tid. Læg din Nirvana-t-shirt til vask, og hop for eksempel i denne t-shirt, der hylder grime-ikonet MC Wiley. 

Pris: 260 kr. hos tres-bien.com

42. Bullseye

'Set, aim, and fire'. Bodegaen-sporten er blevet en millionforretning og et hit blandt publikum, men du kan også tage værtshusspillet med hjem i det private, uden at konen går amok over designet. For eksempel dette elegante dart-sæt, The Monochrome Belgian.

Pris: Ca. 940 kr. hos bestmadeco.com

43. Fjällräven har din ryg

Kajka er en prisvindende vandrerygsæk, der trods sit noget neutralmarinerede ydre er spækket med avancerede funktioner: bæresystemet er fx delvis udformet i træ til at aflaste tunge byrder, og det nye Perfect Fit Adjustment System kan hurtigt indstilles, så det passer til individuelle ryglængder. Kajka har også et wet/dry-rum, som holder fugtigt og snavset udstyr adskilt fra det øvrige grej. Fås i flere farver fra 65L til 100L.

Pris: Fra 2.799 kr. på fjallraven.dk

44. Abonement på Wired Magazine

Alt, hvad du ville vide om teknologi, men var for bange til at spørge om. Wired Magazine er et amerikansk tidsskrift med en global horisont, spækket med velskrevne artikler om moderne teknologi, livsstil, gadgets, medier, kunst og meget mere. Magasinets visuelle stil er i en klasse for sig – det samme er dækningen af alt fra ny teknologi på boreplatforme til det præcise indhold i en tandpastatube.

Pris: 407 kr. for et års abonement inkl. adgang til den digitale udgave af magasinet. Bestil på wired.co.uk

 

45. Stol aldrig på din hukommelse

Det er bare en anden fornemmelse at skrive ting ned i en notesbog end på en smarthphone. Moleskines notesbøger har været i hænderne på store kunstnere som Vincent van Gogh, Pablo Picasso og Ernest Hemmingway - og vores egen Jørgen Leth kan heller ikke undvære sine notesbøger af det italienske mærke.

Pris: 155 kr. for en 'Classic Notebook' i blå hos dk.moleskine.com

46. På tredje dag genopstanden 

Daimon Barber Anti-Fatigue Face Cream er en effektiv ansigtscreme til mænd, der indeholder det virksomme stof Myramaze, der er lavet på et ekstrakt fra den sydafrikanske plante Myrothamnus flabellifolius. Den kaldes også ’resurrection plant’ eller genopstandelsesplanten, fordi den hurtigt regenerer efter perioder med tørke. Cremen virker forfriskende, regenererende og styrkende på huden, især efter en barbering. Indeholder desuden olier fra æblefrø, limefrø og kokos. Absorberes let og fedter ikke. Fri for parabener. 

Pris: 399 kr. for 45 ml. på proshave.dk 

47. Jernalderen

Hvis du ikke er så heldig at have arvet en støbejernspande, som med kærlighed har tilberedt måltider i flere generationer, kan du starte din egen tradition med en Finex Cast Iron Skillet. Den er en nytænkning af den klassiske støbejerns­pande med et sekskantet design, som gør den let at hælde fra, og et ’coiled wire spring’-håndtag, som ikke bliver for varmt at holde på.

Pris: Ca. 850 kr. plus levering på finexusa.com

48. Bæredygtigt basisundertøj

Organic Basics har udviklet et koncept, så du kan holde styr på undertøjsskuffen, uden at du spilder tid og penge på opreklameret undertøj. Hos Organic Basics koster et par underbukser i snit 100 kroner inklusiv levering, og abonnementstypen kan tilpasses alt efter, hvor ofte man ønsker nyt undertøj til døren.

Pris: 559 kr. for 'His Classic Pack', der indeholder fire underbukser og to par strømper. Fås på organicbasic.com

49. Et ur fra motorsportens overhalingsbane

Det kendte schweiziske urmærke TAG Heuer har et helt specielt forhold til motorsporten. Det startede i 1933, hvor man introducerede sit patenterede Autavia til instrumentbrættet, der kunne måle hastighed til biler og fly. 30 år senere lancerede man sportsuret 'Carrera', hvis design var inspireret efter motorsporten. Det er nu blevet et af mærkets klassiske modeller. Enkelt og stilrent.

Pris: 18.995 kr. på tagheuer.com

50.tshirt.jpg

50. Skræddersyet t-shirt

Den klassiske hvide eller sorte t-shirt går til alt. Hos Son of a Tailor kan du få den skræddersyet en t-shirt efter din overkrop. Tag selv mål af din krop, eller få kopieret målene fra din yndlingst-shirt i Son of a Tailors fysiske butik. Så kan du få en t-shirt, der strammer de rigtige steder. 

Pris: 300 kr. - 400 kr. Prisen pr. t-shirt afhænger af antallet. Køb på sonofatailor.com

Se, hvad vi ellers skriver om: Gadgets, Jul, Gaver og Gaver til ham