50 julegaver til manden

50 julegaver til ham

Julegaver: 50 ting, vi ønsker os

Traditionen tro giver vi her 50 bud på de bedste julegaver.

 

1. Shampoo for viderekommende

Løft dine shampoo-vaner til næste niveau med en stor, klassisk shampoo fra skønhedsfeinschmeckernes kæledægger, Aesop.

Pris: 320 kr. for 500 mL på: aesop.com

2.jpg

2. Sommeren på Birgitø

Radio24syv er lukket, men karaktererne fra Den Korte Radioavis holdes i live lidt endnu. 5. marts 2020 har Rasmus Bruun og Frederik Cilius premiere på efterfølgeren til 'Det Skide Show', når Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, Rasmus Bruun, Speaker-Allan og resten af holdet går på de skrå brædder med forestillingen 'Sommer på Birgitø'. Stykket løber af stablen på Bremen Teater. 

Pris: Billetter fås fra 340 kroner her.

3. Dugfri skibriller

Oakley Line Miner Prizm Iridium har markedets måske mest knudrede produktnavn, men det er til at leve med, når man ifører sig oversize gogglen: Den store linse giver fantastisk perifært udsyn og linsen er dugforebyggende med dobbelte linser, en Oakley-udviklet coating samt god ventilation. Prizm, der er en teknologi baseret mange års farveforskning, giver en bedre lystransmission (og kontrastgengivelse), mens brillens ventilation modvirker dug. 

Pris: 1.570 kr. på skisport.dk.

4. Analog sensation

Hvor mange af dine billeder taget med smartphone eller digitalkamera får du egentlig set, efter de er taget? Print dem i høj opløsning og nyd dem i deres analoge udgave med Canons nye PIXMA TS8150, en lille alt-i-én-printer med seks separate blæktanke, som tilbyder trådløs cloud-tilslutning samt et betjeningspanel med et stort touchscreen.

Pris: 1.400 kr. på canon.dk

5.jpg

5. Arkitektbælte

Dahlman-bæltet fik kælenavnet arkitektbæltet efter Arne Jacobsen og Børge Mogensen kastede deres kærlighed over læderlivremmen med det simple design. Begge bar det stolt op igennem 50'erne og 60'erne og designet er akkurat lige så aktuelt i dag, som dengang

Pris: 1.200 kroner hos Dahlman.

6. Om lidt er den (kolde) kaffe klar

Find ud af hvorfor cold brew er det nye sort på kaffebarer verden over og ikke kun skal nydes om sommeren: KitchenAids Cold Brewer er designet, så den passer ind i køleskabet, og man kan tappe frisk, kold kaffe direkte fra hanen (kan også bruges til kold te). Nem at rengøre og udstyret med genanvendeligt filter, håndtag samt tappehane.

Pris: 1.400 kr. på kitchenaid.com

7. Bartender starter kit

Mixology flasker og mixerglas fra Luigi Bormioli er et elegant og drikkeklart sæt i 5 dele, der giver noget stil til hjemmebaren. Sprutten må du selv købe.

Pris: 460 kr. på tj.dk

8. Elektrisk svensker

Cykler du til arbejde i en lyseblå skjorte, er du garanteret mørke pandekager under armene ved ankomst. Nu kan du komme det til livs med en svensk genialitet; en elcykel, du ikke kan se, er en elcykel. Det er BikeId, der står bag kreationen ’Diamond E’, som i virkeligheden bare er et blankt kanvas i skikkelse af et cykelstel. Du bestemmer alt fra farve til fælge og lad, og med i købet får du håndlavede håndtag i læder fra Paris, indbyggede lygter i sadelpinden og opkobling til din smartphone. At den svenske krone er så lav denne vinter, gør kun cyklen så meget desto mere attraktiv.

Pris: 11.032 kr. hos BikeId. 

9. Klokken er slået

’It takes a licking and keeps on ticking,’ siger de hos Timex, der er gået sammen med skofabrikanten Red Wing, om at lave et klassisk herreur med en Red Wing-læderrem. Uret er vandtæt ned til 50 m og udstyret med datofunktion. Kassediameter 38mm.

Pris: 795 kr. på gefiongiftsandgoods.dk

10. Duften i apoteket

Det danske designfirma Frama har begået deres første Eau de Parfum, kaldet St. Pauls, med noter af citrongræs, sandeltræ og cedertræ. Parfumen er håndlavet i København og en del af serien ’The Apothecary Collection’.
50 ml.

Pris: 700 kr. framacph.com.dk

11. Skarp kniv i skuffen

Twin-signatur-knivene fra Zwilling har opnået stadig bredere anerkendelse blandt professionelle såvel som glade amatørkokke. Den 20 centimeter lange kokkekniv er egnet til både kød og grøntsager, og kombinerer stilsikkert milanesisk design med japansk og europæisk knivsmedningsteknik. 

Pris: 3.399 kr. på dk.zwilling-shop.com

12.jpg

12. Giv og en gave og få en gave

Den bedste gave, du kan give til dig selv eller en af dine nærmeste er selvfølgelig et abonnement på Danmarks bedste magasin (sagt i al beskedenhed, naturligvis). Det er samtidig en gave, der bliver ved med at give hele året, når der hvert måned dumper et nyt eksemplar ind af dørsprækken.

Hvis du giver Euroman-magasinet i gave til én, du holder af, får du nu også noget særligt til dig selv. Vi giver dig gratis et abonnement til vores digitale univers Euroman Premium – til både dig selv og gavemodtageren.

Pris: Fra 149 kr. lige her

13. Skattejagt

Genopdag din indre skattejæger med en metaldetektor fra Fischer. Denne model kan betjenes af begyndere, men indeholder mere komplicerede søgningsteknikker. Man kan blandt andet indstille, om man søger efter mønter, smykker eller noget helt tredje. Detektoren kan holde til al slags vind og vejr, så hop i gummistøvlerne og tag på jagt efter fortidslævn. 

Pris: 2.295 kr. hos zeejuu.dk

14. Sporhund

Vívoactive 3 er Garmins første GPS-smartwatch med 15 indbyggede sports-apps, håndledsbaseret pulsmåler og Garmin Pay, der muliggør mobilbetalinger. Man kan også holde øje med sit formniveau med estimering af fitnessalder eller følge med i, hvordan kroppen håndterer stress. Batterilevetid er op til syv dage i smartwatch-tilstand og 13 timer i GPS-tilstand. Fås i tre farver. 

Pris: Fra 2.299 kr. på buy.garmin.com/da

15. Hjemmebrygget

Drømmer du om at gå Mikeller i bedene og synes, at det er lige i overkanten at forvandle hele garagen til et hjemmebryggeri, kan et bryggekit fra Brooklyn Brew Shop forløse dine øl-fantasier. Sættet indeholder alt, du skal bruge for at lave din egen brown ale helt fra bunden - inklusiv en idoitsikker brugsanvisning.

Pris: 499 kr. på areastore.dk

16.jpg

16. Lige så god til landevejen som til caféen

Denne cykelbrille er skabt i et samarbejde mellem Euroman og to spændende danske virksomheder. Den olivengrønne brille med gule kontraster er konstrueret af start-uppen MessyWeekend, der på kort tid har fået et internationalt gennembrud med sine håndlavede solbriller og farverige ski goggles til attraktive priser. Cykelbrillen er designet af Euromans Senior Fashion Director Frederik Lentz Andersen og kreativ direktør Lars Dyhr fra 12.16, der laver high-end cykeltøj og er ejet af bl.a. cykeldirektør Brian Holm.

Pris: 699 kroner på MessyWeekend.

17. Trådløse lyttebøffer

Master & Dynamic har på få år opnået kultstatus blandt audiofile feinschmeckere med stilbevidste høretelefoner i lækre materialer. MW50 er en trådløs on-ear headphone med bluetooth og antenne i aluminium, der sikrer et skarpt signal. De højfrekvente højttalerdrivere er lavet i det sjældne og hundedyre grundstof beryllium, der er både lettere og stivere end titanium.

Pris: 3.720 kr. på masterdynamic.eu

18. All-round-tasken

Patagonia Arbor Grande Pack er en praktisk dagtursrygsæk til dit næste vandreeventyr, men den kan også fungere som din daglige arbejds- eller studietaske med plads til 26 liter og et padded sleeve, der kan rumme en 15 tommer laptop. Lavet i 100% genbrugs-polyester, og behandlet med polyurethan og DWR, så tasken er så godt som vandtæt.

Pris: 831 kr. på patagonia.com

19. Robotstøvsuger på larvefødder

Dyson har opfundet markedets måske klogeste robotstøvsuger med 360 Eye optik, der konstant scanner rummet og opdager, hvor robotten mangler at gøre rent. Den ruller på larvefødder, kan klare dørkarme, og finder selv tilbage til docking-stationen for at oplade. 360 Eye er koblet til en app, så man kan fjernstyre den og få overblik over dens rumsteren, mens man er ude.

Pris: 6.990 kr. på Magasin

20. En moderne danmarkshistorie om manden

Det store, grundige portræt er Euromans varemærke og har været det, siden magasinet kom på gaden første gang i 1992. Euroman har i samarbejde med forlaget Storyhouse genudgivet et udvalg af portrætter i bogen ’Mænd – De bedste portrætter’. Her kan man læse eller genlæse portrætter af Michael Laudrup, Anders Fogh Rasmussen, Yahya Hassan, Mads Holger, Nicklas Bendtner og mange flere.

Pris: 299 kr. lige her.

21.jpg

21. Nicklas Bendtner taler ud

Forsidehistorierne har altid fulgt og forfulgt Nicklas Bendtner. Efter 14 år som professionel fodboldspiller fortæller Bendtner nu den lange og komplekse historie om sin karriere, der har budt på oplevelser af enhver karakter. Rune Skyum-Nielsen, der også skrev vores forsideportræt af Bendtner i 2017, har fulgt angriberen i en årrække, væbnet med en sjælden fortrolighed fra fodboldspilleren, alle danskere har en mening om. Resultatet er selvbiografien 'Begge sider', der med garanti kommer til at ligge under mange juletræer i år.

Pris: 199 kroner her

22.jpg

22. Jonas Hassen Khemiri: Farklausulen

Han er en mønster-mand af en vellykket andengenerationsindvandrer, der tager forlænget barsel, støtter op om konens karriere og sørger for sin far, når han hver halve år vender hjem fra udlandet. Han afsøger nettet efter den bedste brugte bil, den rette autostol og den mest sikre barnevogn. Men han finder intet svar på, hvad hans eget kald er. Han forsøger alle mulige hobbyer og erhverv – blandt andet en helt miserabel standup-optræden.

Det er fint indblik i de mange gode hensigter og spildte bedrifter, det kræves at være både en blød og succesfuld mand på samme tid. Og først og fremmest er den virkelig sjov. Bogen skifter synsvinkel for hvert kapitel, og ved hver stemme får man sympati (og meget sjov) ud af de mange genkendelige hverdagssituationer. Et lysende talent på den nordiske litteraturhimmel.

Pris: 299 kroner hos Arnold Busck.

 

23. Lille i størrelsen, men stor i lyden

Bose Bluetooth®-højttaleren SoundLink Micro er den hidtil mindste og mest robuste bærbare højttaler. Med ydermålene 9,83 cm i bredden og 3,48 cm i dybden og en vægt på beskedne 290 g, er Micro lillebitte – indtil du tænder for den. Med en uovertruffen lyd i forhold til størrelsen og testet langt ud over dens IPX7 vandtæthed giver Micro mulighed for at nyde musik, svare og foretage opkald og tilgå Siri eller Google Assistant – klart, tydeligt, hvor som helst og som aldrig før.

Pris: 999 kroner hos udvalgte forhandlere og på Bose.dk

24. Snaps Bornholm

Snaps har fået et revival og betragtes ikke længere som et nødvendigt onde, der kun bliver skyllet ned efter grundig julefrokost-gruppepres. En gruppe unge mænd har lavet Snaps Bornholm, hvor de putter en masse spændende frugter og kryderier som havtorn, chili, Blåbær og ingefær i. Smagen er fantastisk og bør nydes som al anden alkohol – uden tvang og efterfølgende tunge tømmermænd. Prøv for eksempel denne snaps med valnødder. Snapsen har en rigtig god smag af nød og egner sig rigtig godt til en bid lagret ost eller som en mild form for cognac til kaffen. Snapsen udvikler sig ved lagring på flaske, og bliver kun bedre med årene.

Pris: 250 kr. for 50 cl på snapsbornholm.com

25. Du kan ikke slå den ihjel

Der er 8 (!) års garanti på Blendtec Designer 625 Blender. Normalt dør blendere på grund af overophedning. Men Designer 625 er designet til at tage masser af kølende luft ind, samtidig med at den ekstremt kraftige motor (3 hestekræfter) hakker, mikser, smoother og så videre. Desuden er den nem at gøre ren på grund af sin glatte sokkel. Fås i farverne sort, grafitgrå, hvid og granatæble.

Pris: 5.395 kr. på Domotech

26. Hjerternes fest

Er du blevet for gammel til Roskilde Festival? Eller er din kulturelle og gastronomiske orientering bredere end dåseøl og rockmusik? Så besøg den kreative klasses pilgrimsdestination, Heartland Festival, 30. maj til 1. juni 2019. Her kombineres musik med god mad, talks og kunst ved Egeskov Slot på Sydfyn. 

Pris: 1.990 kr. for en partoutbillet på ticketmaster.dk

27. Det smukke spil

Woolsey Ping Pong Table er ikke bare et bordtennisbord. Bordet er, ud over at være et stykke smukt snedkerarbejde, fremstillet i ahornsort valnøddetræ, også et flot møbel, der fx kan bruges som spisebord. Med til bordet følger to bats fremstillet i de samme materialer og et let aftageligt net i pulverlakeret stål.

Pris: Ca. 60.000 kr. plus levering på seanwoolsey.com

28.jpg

28. Basismærker til basisvarer

En cashmere-sweatshirt får ben at gå på i de fleste garderober, hvad end det er til en uformel dag på kontoret eller til en hjemmeaften på sofaen. Denne fra Uniqlo er stilsikker, enkel og fås i et overskueligt prisleje. 

Pris: 899 kroner hos Uniqlo.

29.jpg

29. Marlboro-parfume

Le Labo står bag nogle af de mest sofistikerede og maskuline dufte på markedet. Santal 33-duften forsøger at indramme stemningen fra gamle Marlboro-reklamer med sin let røgede, spicy og læderagtige karakter. 

Pris: 1.158 kr. hos Le Labo

30.jpg

30. Alsidige fødder

Københavnske Arkk er gået all-in på at erobre det danske sneakermarked med sommerens Uniklass-linje, der ifølge skaberne skal være oplagt til en tur på stranden såvel som til sommerens brylluper.

Pris: 896 kroner hos Arkk

31. Analog gaming

Det boomer med nye brætspil, der byder på kreativt quizzeri og udfordrende gåderum. Men nogle gange skal man også bare holde sig til klassiskerne som skak eller backgammon. Her i en ekstra æstetisk udgave. 

Pris: 2.800 kr. hos crisloid.com

32. Noter af jazz

Med et par sprøjt af Replica Jazz Club fra Maison Martin Margiela kan du lugte af jazzklub uden overhovedet at forlade hjemmet. Duften kombinerer moskus, vanilje, tonkabønner, vetiver og tobaksblade i en maskulin blanding, der angivelig er inspireret af jazzklubberne i Brooklyn.

Pris: 735 kr. plus levering på matas.dk

33.jpg

33. I pose og sæk

Travelshopperen fra schweiziske Qwstion ligner på overfladen en simpel pose, men et patenteret bæresystem gør, at du med et snuptag kan bruge den som rygsæk eller som en bærepose på din næste weekend- eller indkøbstur. Og så kan den foldes sammen og lynes ned, så den ingenting fylder. Fremstillet i 100 procent vandafvisende nylon. Fås i seks farver.

Pris: 635 kr. qwstion.com

34.jpg

34. Hold vintervarmen

Danske S.N.S. Herning kan i år bryste sig af i præcis 100 år, at have holdt søstærke søulke, håndværksfanatiske japanske fashionistaer, storskæggede hipsters, måske din far eller farfar, og tusindevis af andre seje mænd varme og velklædte.  Kvalitet betaler sig.

Pris: 1.300 kr. hos S.N.S. Herning.

35. Skriv pænt

Cupertino er et skrivebord, der forpligter. Her skal nemlig hverken tegnes krusseduller på postits eller kigges katte på internettet, men skabes. Bordet kan du selv være med til at designe, bl.a. kan man vælge forskellige ben, man kan tilvælge integrerede Bluetooth-højttalere og fås også i en vægmonteret version, flere størrelser og materialer. I sig selv er bordet et enkelt, men detaljeret stykke brugskunst.

Pris: Ca. 7.629 kr. hos boconcept.com

 

36. Knips og ryst

Polaroidkameraet er stadig i sin storhedstid. Folk falder for kameraets nostalgiske charme, når det med det samme spytter et billede ud. Denne 'One Step'-model er ingen undtagelse. Det ligner et hensvundet 80'er-apperat, og det har automatisk flash, så du behøver ikke være en kameranørd for at tage acceptable billeder. 

Pris: 999 kr. hos photografica.com

37. Sortseer

Tiden med de ustabile antennekabler, grimme paraboler og utallige fjernbetjeninger har for længst forladt os. Apple bryster sig af, at de har sluppet din fladskærm fri med deres Apple TV, og nu har de så lanceret en opgraderet udgave til serienørder med 4K-fladskærm og samtlige steamingtjenester til rådighed. Investerer du i det nye Apple TV 4K, vil det eneste minus være, at du fremover skal lægge bolig til samtlige filmaftener, fordi du næppe længere vil nøjes med venners mindre formater.

Pris: 1.500 kr. hos apple.com

38. Sprintersko

Foretrækker du en hurtig femkilometertur over marathondistancen, er Nikes populære løbesko Air Zoom Pegasus 35 værd at sætte fødderne i. Skoene er lavet i et tyndt materiale, der lader luften køle, mens du sveder og pruster. En størrelse 44 vejer 281 gram og har inkorporeret en 'sok', der sidder tæt om anklen og giver en god pasform. Så står du i dine tunge, udtrådte løbesko, der ikke rækker mange kilometer endnu, kan du overveje Nikes lette sprintersko.

Pris: 890 kr. hos nike.com

39.jpg

39. Sokker

Der er ikke ret meget interessant at skrive om denne gaveidé, men sandsynligheden for, at din sokkeskuffe kunne bruge en opfrisker, er relativt stor. Disse sokker fra Hugo Boss gør det, de skal. 

Pris: 159 kr. hos Hugo Boss

40. Skål

Hos Konnessøren kan du købe rom, whiskey og gin i et gavesæt med fem små flasker i hver. Nip dig således frem til din favorit, inden du køber den helt store flaske.

Pris: Fra 255 kr. hos konnessoren.dk

41.jpg

41. Din t-shirt skal være af bomuld

Den hvide t-shirt uden motiv går aldrig af mode, og hvis du vil hæve baren for kvaliteten af dit basistøj, investerer du i en t-shirt af bomuld som denne fra Folk. 

Pris: 399 kroner hos Mr. Porter

42. Bullseye

'Set, aim, and fire'. Bodegaen-sporten er blevet en millionforretning og et hit blandt publikum, men du kan også tage værtshusspillet med hjem i det private, uden at konen går amok over designet. For eksempel dette elegante dart-sæt, The Monochrome Belgian.

Pris: Ca. 940 kr. hos bestmadeco.com

43. Fjällräven har din ryg

Kajka er en prisvindende vandrerygsæk, der trods sit noget neutralmarinerede ydre er spækket med avancerede funktioner: bæresystemet er fx delvis udformet i træ til at aflaste tunge byrder, og det nye Perfect Fit Adjustment System kan hurtigt indstilles, så det passer til individuelle ryglængder. Kajka har også et wet/dry-rum, som holder fugtigt og snavset udstyr adskilt fra det øvrige grej. Fås i flere farver fra 65L til 100L.

Pris: Fra 2.799 kr. på fjallraven.dk

44.jpg

44. Abonement på The Face

Hvis man ville være med på beatet i 80’erne og 90’erne, var det engelske magasin The Face en glimrende ledestjerne. Siden svigtede salgstallene, og i 2004 måtte det lukke ned. Og sådan har det været indtil i år, hvor det igen er blevet vækket til live. Første udgave, som kom i september, var enormt lovende, så et abonnement hertil vil være godt givet ud.

Pris: 478 kr. for et års abonement her.

 

45. Stol aldrig på din hukommelse

Det er bare en anden fornemmelse at skrive ting ned i en notesbog end på en smarthphone. Moleskines notesbøger har været i hænderne på store kunstnere som Vincent van Gogh, Pablo Picasso og Ernest Hemmingway - og vores egen Jørgen Leth kan heller ikke undvære sine notesbøger af det italienske mærke.

Pris: 155 kr. for en 'Classic Notebook' i blå hos dk.moleskine.com

46.jpg

46. Spanske sutsko

Der findes espadriller, og så findes der luksusudgaven fra Viscata. Den håndlavede sutsko, som også kan vikariere som sommersko, er lavet i bomuldskanvas og 100 procent tekstilfiber fra juteplantens stilk. Det gør dem ikke bare økologiske, men også åndbare, komfortable og skødesløst elegante som en Pedro Almodóvar-madrilener i åben silkeskjorte. Fås i ni farver.

Pris: 600 kroner hos viscata.com

47. Jernalderen

Hvis du ikke er så heldig at have arvet en støbejernspande, som med kærlighed har tilberedt måltider i flere generationer, kan du starte din egen tradition med en Finex Cast Iron Skillet. Den er en nytænkning af den klassiske støbejerns­pande med et sekskantet design, som gør den let at hælde fra, og et ’coiled wire spring’-håndtag, som ikke bliver for varmt at holde på.

Pris: Ca. 850 kr. plus levering på finexusa.com

48. Bæredygtigt basisundertøj

Organic Basics har udviklet et koncept, så du kan holde styr på undertøjsskuffen, uden at du spilder tid og penge på opreklameret undertøj. Hos Organic Basics koster et par underbukser i snit 100 kroner inklusiv levering, og abonnementstypen kan tilpasses alt efter, hvor ofte man ønsker nyt undertøj til døren.

Pris: 559 kr. for 'His Classic Pack', der indeholder fire underbukser og to par strømper. Fås på organicbasic.com

49. Et ur fra motorsportens overhalingsbane

Det kendte schweiziske urmærke TAG Heuer har et helt specielt forhold til motorsporten. Det startede i 1933, hvor man introducerede sit patenterede Autavia til instrumentbrættet, der kunne måle hastighed til biler og fly. 30 år senere lancerede man sportsuret 'Carrera', hvis design var inspireret efter motorsporten. Det er nu blevet et af mærkets klassiske modeller. Enkelt og stilrent.

Pris: 18.995 kr. på tagheuer.com

50.jpg

50. Skræddersyet, 3D-printet og miljøvenlig

Son of a Tailor har tidligere markeret sig med skræddersyede t-shirts, men den danske virksomheds seneste projekt er gået et nøk op i ambitionsniveau. Son of a Tailor står nemlig bag en 3D-printet pullover, der har det særlige karakteristikum, at den ikke efterlader spildt stof. Den miljøvenlige pullover indsamlede 100.000 kroner i en kickstarter-kampagne på sølle 39 minutter, og kan anskaffes som julegave gennem et gavekort til Son of a Tailor.

Pris: Trøjen kan bestilles for 780 kroner her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Gadgets, Jul, Gaver og Gaver til ham