Hvad er den bedste gave, du nogensinde har fået?

Jeg var på optagelse i Israel for et par år siden, hvor jeg var hjemmefra i halvanden måned. Jeg havde lige mødt min kæreste, og hun havde fundet ud af, hvor vi boede henne.

Vi rejste rundt hele tiden, så vi var kun to dage i Jerusalem, men på en eller anden måde havde hun fundet frem til hotellet og sendt en pakke derned. Det var et slips, og det er egentlig det grimmeste slips, jeg nogensinde har fået.

Jeg har aldrig gået med det, men jeg synes, det var fuldstændig fantastisk, da der kom en receptionist ned og sagde: ”Der er en pakke til dig.” Og jeg tænkte bare, at det kunne simpelthen ikke være rigtigt.

Det var et slips med en ræv på, og det var ikke en lille diskret ræv - den fyldte fra bund til top, og så var slipset orange.

Jeg tror, det er sendt i en brandert fra Roskilde Festivallen, og det gør jo i virkeligheden bare bedriften større. Det er den bedste gave, jeg nogensinde har fået, fordi tanken simpelthen var så sød, og det ligger stadigvæk fint i skuffen.

Hvad er den værste gave, du nogensinde har fået?

Juleaften 2012 gav min lillebror mig en Slipknot CD og en øl. Det var helt sindssygt, og jeg har ingen idé om rationalet bag, hvorfor jeg skulle have de to ting. Men det skulle jeg åbenbart. Det var en øl, der hed Putin, så der var nok lidt sjov i det, fordi jeg lige havde været i Rusland.

Giv EUROMAN i gave til dig selv eller en du holder af

Jeg har aldrig nogensinde sat dødsmetal på, og det er det værste, jeg ved. Jeg tror faktisk, at jeg byttede CD’en, fordi det var dengang, man simpelthen havde CD’er.

Det er den mest latterlige gave, jeg nogensinde har fået. Vi er ikke sådan en familie, hvor vi giver hadegaver og sådan noget, men den der tenderede til at være det. Min lillebror var 14 år på det tidspunkt og syntes, at det var helt genialt. Jeg tror, at min reaktion var ren disbelief. Jeg var nødt til lige at kigge på kortet en ekstra gang.

Hvad er den bedste gave, du nogensinde har givet?

Jeg prøver altid at give gaver, som man kan bruge meget. Jeg gav en cykel til min kæreste.

Det var en grøn damecykel købt af en meget skøn mand inde i Saga Cykler ved Dronning Louises Bro. Jeg orkede ikke lige at slæbe cyklen med hjem til Jylland, så jeg havde pakket nøglen ind i en lille æske i stedet for.

Det kan selvfølgelig godt være, at hun har nået at føle skuffelsen og tænke: ”Nej, der er et dejligt smykke,” og så var det en cykel. Men det skjulte hun godt, hvis det var.

Måske er det en dødssyg ting for nogen, men jeg har prøvet mange gange at give kjoler, og det er nok gået op for mig, at det ikke bliver brugt så meget, hvis det er en fin og dyr silkekjole.

Hvad er den værste gave, du nogensinde har givet?

Det var til min første kæreste. Jeg havde virkelig flottet mig og brugt al min SU på et fint Calvin Klein ur til hende, og hun havde ikke lige troet, at vi var på gave. Så hun styrtede ud og købte en DVD-afspiller og fik den pakket ind.

Jeg ville ønske, at hun ikke havde købt noget, for jeg jo skulle sidde der og lade som om, at det ikke var latterligt. Og det var lidt min skyld, for jeg havde ikke forventningsafstemt med hende.

Jeg var lidt ældre end hende, så jeg havde mulighed for at købe en dyr gave. Hun behøvede slet ikke have givet noget. Det blev så akavet, og jeg prøvede det bedste, jeg havde lært, at virke virkelig glad over min nyerhvervede dvd-afspiller. Jeg brugte den en hel del, så på den måde var det en god gave. Det håbløse var jo, at jeg gav det dumme ur.

Hvad ønsker du dig allermest i år?

Jeg ønsker mig sindssygt meget en kniv fra Tobbe Lundström i Åre i Sverige. Den tager et halvt år at fremstille, og den koster alt for meget. Men den er sindssygt flot. Han arbejder ved en restaurant, der ligger ude i skoven om vinteren, og så laver han knive om sommeren.

Køkkengrej er superfedt, når det er lækkert, fordi man bruger det hver dag. Da jeg flyttede hjemmefra, besluttede jeg ret tidligt, at det ikke gav mening at bruge penge på noget billigt pis, som du skal skifte ud en gang om året.

Du kan ligeså godt finde ud af, hvilken støvsuger der er bedst og så købe den første gang i stedet for at købe tre billige Melissa-støvsugere i Føtex og gå og være rasende over, hvor dårlige de er, hver eneste gang du skal bruge dem. Melissa er mit hademærke. Det er så plasticagtigt, og det er lavet til at gå i stykker på vej hjem fra den butik, du har købt det i.

Jeg ønsker mig også Tintin-raketten. Det har jeg altid gjort. Jeg synes, den er så flot. Det er vildt barnligt, og jeg har ikke engang et skrivebord, den kan stå på. Men den er bare skøn og dejlig. Man kan også få den i tre meter, jeg skal bare have den i skrivebordsstørrelse. En moderat raket.

Hvad skal du give din datter i år?

Hun skal have nogle legeprodukter, der ligner mad. Hun har et legetøjskøkken, hvor hun har en kæmpe fest med at lave mad til sin dukke og mig. Man kan få nogle skønne stof-sushier. Det er en fed verden at dykke ned i, når man får børn.

Problemet er bare, at ens børn tit vil have det grimme i stedet for det lækre. De vil gerne have den trehjulede plasticmotorcykel i stedet for den fede fra Normann Copenhagen med metal og læderhåndtag, fordi den er dødssyg.

Men det er fedt at give gaver til børn. Det er den skønneste dag for dem. Jeg elsker virkelig juleaften, og jeg er slet ikke en af de der julehadere. Jeg synes, det er så fedt, og jeg pynter og ordner. Jeg ville ønske, jeg boede i et parcelhus, så jeg kunne hænge lyskæder udenfor.

Giv EUROMAN i gave til dig selv eller en du holder af

LÆS OGSÅ: Peter Falktoft: Derfor drikker jeg ikke

LÆS OGSÅ: Julegaver: 50 ting, vi ønsker vi os