Et automatisk Tissot-ur fra slut-1930’erne

Hvad betyder det ur for dig?

”Da min morfor døde i 2006, efterlod han sig et brev, hvor der stod, at jeg skulle overtage hans ure. Uret fik han selv i gave, inden han blev modstandsmand under Anden Verdenskrig.

Derfor har uret meget historie og patina, og det er klart den fedeste gave, jeg nogensinde har modtaget. Der er noget specielt ved at modtage en gave, som også har haft betydning for den, der giver det. Jeg går kun med det ved specielle anledninger, som fx da jeg var bestman til min vens bryllup.”

Har du en særlig juletradition?

”Efter min morfar døde, har jeg ikke gået så meget op i julen og har derfor rejst en del i julen og nytåret. Men når jeg er hjemme i Danmark, holder hele familien og jeg jul sammen. Vores særlige tradition er, at mine venner, mor og stedfar, deres venner, min søster og jeg plejer at tage ned på det lokale værtshus og hygge igennem efter midnat."

Hvad ønsker du dig i julegave?

”Jeg plejer ikke at ønske mig noget til jul. Jeg har det dårligt med det, og hvis der er noget, jeg absolut skal have, køber jeg det selv. Men hvis jeg skal ønske mig noget i år, er det Michael Falchs nye bog, der handler om hans vilde år. Falch har bare en fed personlighed, er en rigtig levemand, og jeg holder meget af hans musik.”

Hvad er din største ambition for det næste år?

”I øjeblikket er jeg i gang med at klippe min egen pilot til en tv-serie, som jeg selv har skrevet og instrueret. Jeg håber, at jeg og resten af holdet kan få den solgt.”

LÆS OGSÅ: Christian Nørgaard: Den bedste gave jeg har fået

LÆS OGSÅ: Julegaver: 50 ting vi ønsker os

LÆS OGSÅ: 10 ting til manden, der påstår, han ikke ønsker sig noget til jul