Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

10 ting til manden, der påstår, han ikke ønsker sig noget til jul

10 ting til manden, der påstår, han ikke ønsker sig noget til jul

Vi har samlet nogle mandige ideer til julegaver, som han med garanti vil sætte pris på. Selv tak.

Vi kender ham. Du kender ham. Måske er du ham. Manden, der hver gang han bliver spurgt, hvad han ønsker sig til jul, svarer noget i retning af:

”Fred på jord.”

Eller:

”Et par velopdragne børn.”

På den ene eller anden måde skal han nok prøve at tale uden om og lade budskabet hænge i luften, at han ikke ønsker sig noget.

Det sker som regel i en kombination af beskedenhed og klassisk mandlig mangel på fantasi.

LÆS OGSÅ: Julegaver: 50 ting, vi ønsker os

Så hvis du alligevel ønsker at give ham manden, der ikke ønsker sig noget, en gave, han kan bruge, så har vi samlet en lille liste af gode, mandige gaveideer her. De er konservative og traditionelt mandede, og ingen af dem er urimeligt ekstravagante, så han behøver hverken at føle sig prætentiøs eller uansvarlig, hvis han bliver glad for dem.

1. En blå skjorte bliver han altid glad for

Det gode ved skjorter i blå nuancer er, at de klæder de fleste. Den blå skjorte er og bliver den mest oplagte uniform til en lang dag på kontoret. Han ser velklædt ud i den, uden at han bliver overdressed og tager fokus fra chefen.

Pris: Gant-skjorte til 900 kroner

Dette er en blå skjorte fra Gant.

2. Mandens essentials

“De hvide tennissko med rund snude er en sko, vi virkelig har taget til os i vores daglige garderobe. De skal være klassiske, rene og med maks et logo på. Det er for eksempel Common Projects, der har gjort dem rigtig store,” siger Frederik Lentz Andersen, der er Senior Fashion Director på Euroman.

Pris: Adidas Stan Smith til 749 kroner

Dette er et par Adidas Stan Smith sko.

3. Vær knivskarp

Forkæl ham med noget godt barbergrej. Vi mænd kan godt lide ritualet med at barbere os, men det er alligevel også irriterende, hvis vi skal gøre det hver eneste morgen, fordi vi bruger billige skrabere, der ikke giver en tæt barbering. Med dette barbersæt fra Proshave får han en knivskarp og gammeldags skraber med ét blad plus velduftende barberskum, preshave og aftershave fra de italienske mestre Proraso. 

Pris: Proshave Startsæt 1, Refresh - Begynder - til 519 kroner

Dette er et barbersæt fra Proshave.

4. Holder snitterne varme

Handsker er et nødvendigt værn mod kulden for den menige mand. Hugo Boss har blandet læder og uld i en handske, der lever fuldt op til den elegante æstetik, vi kender fra mærket. Det oser med andre ord af luksus og kvalitet.

Pris: Hugo Boss-handsker til 700 kroner.

Dette er et par Hugo Boss-handsker.

5. Vinglas i verdensklasse

Riedel er kendt for at lave nogle af verdens bedste krystalglas, og de bliver hyppigt brugt i restaurationsbranchen – en luksusvare. I dette sæt er hvert enkelt glas lavet til én bestemt vintype – Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Chardonnay og Riesling. Der er altså til lidt af enhver smag.

Pris: Riedel Vinum XL Tasting Set 5416/74 til 700 kroner

Dette er en gaveæske med gode vinglas fra Riedel.

6. Ubesværet design

Mænd kan godt lide god formgivning – hvis den kan bruges til noget. Mange proptrækkere er mekaniske vidundere, som man skal læse en manual for at anvende. Men der er ikke noget, der slår en gammeldags, professionel tjeneroptrækker. Denne er rar at holde på med rosentræ i skæftet, og en ufejlbarlig ”dobbelt hæver” gør det nemt at hive proppen ud uden sved på panden.

Pris: Pulltaps Toledo-proptrækker til 469 kr

Dette er en proptrækker i god kvalitet.

7. Duften af en gentleman

Italienske Acqua di Parma lancerede sin nu klassiske cologne i 1916 – dengang mænd vippede med hatten, voksede moustachen med bivoks og gik med lommeur. Det er duften ikke blevet støvet af – slet ikke, efter at huset i 2001 blev opkøbt af luksusgruppen LVMH. Acqua di Parma Oud er en genfortolkning af den ikoniske duft tilsat agar-træ-olie med markante koriander- og bergamot-toner, der giver en sødmefuld, markant, men afdæmpet parfume.

Pris: Colonia Intensa Oud 100 ml. til 1.350 kroner

Dette er en herreparfume fra Acqua di Parma.

8. Gavekort til Euroman

Den bedste gave, du kan give til ham er selvfølgelig et abonnement på Danmarks bedste magasin (sagt i al beskedenhed, selvfølgelig). Det er samtidig en gave, der bliver ved med at give hele året, når der hvert måned dumper et nyt eksemplar ind af dørsprækken.

Pris: Fra 149 kroner lige her

Dette en Euroman forside med Casper & Mandrilaftalen.

9. Nu kan du altid få fat på ham

Hvis han altid undskylder sit manglende svar eller opkald med, at mobilen var løbet tør for strøm, og han ikke var i nærheden af en stikkontakt, skal du give ham en ’powerbank’. Med den trådløse oplader er han altid sikker på at have ekstra strøm i lommen.

Pris: Belkin Pocket Power 5K Portable Power Bank (Silver) til 185 kroner

Dette er en powerbank fra Belkin.

10. Sokker?

Ja, sokker. Det er ikke den mest opfindsomme og personlige gave. Han hopper nok ikke op af stolen af lykke, men han vil alligevel blive glad for at få udskiftet de hullede sokker i skuffen.

Pris: Tre par sokker fra COS til 125 kroner

Dette er tre pakker sokker fra COS.

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide, Jul, Gaver til ham og Gaver