10 ting til manden, der påstår, han ikke ønsker sig noget til jul

Selv tak.

Vi kender ham. Du kender ham. Måske er du ham. Manden, der hver gang han bliver spurgt, hvad han ønsker sig til jul, svarer noget i retning af:

”Fred på jord.”

Eller:

”Et par velopdragne børn.”

På den ene eller anden måde skal han nok prøve at tale uden om og lade budskabet hænge i luften, at han ikke ønsker sig noget.

Det sker som regel i en kombination af beskedenhed og klassisk mandlig mangel på fantasi.

Så hvis du alligevel ønsker at give ham manden, der ikke ønsker sig noget, en gave, han kan bruge, så har vi samlet en lille liste af gode, mandige gaveideer her. De er konservative og traditionelt mandede, og ingen af dem er urimeligt ekstravagante, så han behøver hverken at føle sig prætentiøs eller uansvarlig, hvis han bliver glad for dem.

1. En blå skjorte bliver han altid glad for

Det gode ved skjorter i blå nuancer er, at de klæder de fleste. Den blå skjorte er og bliver den mest oplagte uniform til en lang dag på kontoret. Han ser velklædt ud i den, uden at han bliver overdressed og tager fokus fra chefen.

Pris: Samsøe & Samsøe-skjorte til 500 kroner

2. Smart og praktisk

Hvis det flyder med diverse benzinkort, kortet til Silvan og Dankortet, eller hvis den nuværende pung er blevet kedelig og slidt at se på, vil han uden tvivl sætte pris på en ny læderpung. Og det er kun et plus, at designet er enkelt og elegant.

Pris: Burberry-pung til 2.200 kroner

3. Kolde fingre og ubesvaret mails er ikke en mulighed

Igen en gave i den praktiske ende. Én ting er, at hænderne holdes varme i disse behagelige lammeskindshandsker, men noget andet og endnu mere smart er, at han ikke behøver tage dem af, hvis han skal skrive en mail eller besked på sin smartphone, mens han er på farten. De er nemlig designet med touchscreen-ledende puder på tippen af tommelfingeren og pegefingeren.

Pris: Honns Oliver-handsker til 630 kroner

4. Ubesværet design

Mænd kan godt lide god formgivning – hvis den kan bruges til noget. Mange proptrækkere er mekaniske vidundere, som man skal læse en manual for at anvende. Men der er ikke noget, der slår en gammeldags, professionel tjeneroptrækker. Denne er rar at holde på med rosentræ i skæftet, og en ufejlbarlig ”dobbelt hæver” gør det nemt at hive proppen ud uden sved på panden.

Pris: Pulltaps Toledo-proptrækker til 449 kr

5. Gavekort til Euroman

Den bedste gave, du kan give til ham er selvfølgelig et abonnement på Danmarks bedste magasin (sagt i al beskedenhed, selvfølgelig). Det er samtidig en gave, der bliver ved med at give hele året, når der hvert måned dumper et nyt eksemplar ind af dørsprækken.

Pris: Fra 149 kr. lige her

6. Skoene alle mænd bør eje

“De hvide tennissko med rund snude er en sko, vi virkelig har taget til os i vores daglige garderobe. De skal være klassiske, rene og med maks et logo på. Det er for eksempel Common Projects, der har gjort dem rigtig store,” siger Frederik Lentz Andersen, der er Senior Fashion Director på Euroman.

Pris: Common Project Archilles Low (white) til 2.600 kroner

7. Vinglas i verdensklasse

Riedel er kendt for at lave nogle af verdens bedste krystalglas, og de bliver hyppigt brugt i restaurationsbranchen – en luksusvare. I dette sæt er hvert enkelt glas lavet til én bestemt vintype – Cabernet Sauvignon, Pinot Noir og Syrah/Shiraz. Det er vine, som er kraftige, fyldige og maskuline.

Pris: Riedel Vinum XL Tasting Set 5416/74 til 675 kroner

8. Stærk og naturlig duft

Hvis han har brugt den samme parfume eller deodorant de sidste mange år, er det måske på tide med en ny og forfriskende duft. Denne parfume af Loewe har toner af kardemomme og har en koncentration på 20 procent af æteriske olier.

Pris: Loewe 001 Man Edp 50Ml Colourless til 575 kroner 

9. Nu kan du altid få fat på ham

Hvis han altid undskylder sit manglende svar eller opkald med, at mobilen var løbet tør for strøm, og han ikke var i nærheden af en stikkontakt, skal du give ham en såkaldt ’powerbank’. Med den trådløse oplader er han altid sikker på at have ekstra strøm i lommen.

Pris: Mophie powerstation Plus Mini External Battery til 250 kroner

10. Sokker?

Ja, sokker. Det er ikke den mest opfindsomme og personlige gave. Og selvom han måske ikke hopper op af stolen af lykke, vil han alligevel blive glad for at få udskiftet de hullede sokker i skuffen. Især når de er så flotte som dem her fra COS.

Pris: To par COS Micro-Arrow-sokker til 85 kroner

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide og Jul