10 ting til manden, der påstår, han ikke ønsker sig noget til jul

10 ting til manden, der påstår, han ikke ønsker sig noget til jul

Vi har samlet nogle mandige ideer til julegaver, som han med garanti vil sætte pris på. Selv tak.

Vi kender ham. Du kender ham. Måske er du ham. Manden, der hver gang han bliver spurgt, hvad han ønsker sig til jul, svarer noget i retning af:

”Fred på jord.”

Eller:

”Et par velopdragne børn.”

På den ene eller anden måde skal han nok prøve at tale uden om og lade budskabet hænge i luften, at han ikke ønsker sig noget.

Det sker som regel i en kombination af beskedenhed og klassisk mandlig mangel på fantasi.

LÆS OGSÅ: Julegaver: 50 ting, vi ønsker os

Så hvis du alligevel ønsker at give ham manden, der ikke ønsker sig noget, en gave, han kan bruge, så har vi samlet en lille liste af gode, mandige gaveideer her. De er konservative og traditionelt mandede, og ingen af dem er urimeligt ekstravagante, så han behøver hverken at føle sig prætentiøs eller uansvarlig, hvis han bliver glad for dem.

Sunflower 2019.jpg

1. En blå skjorte bliver han altid glad for

Det gode ved skjorter i blå nuancer er, at de klæder de fleste. Den blå skjorte er og bliver den mest oplagte uniform til en lang dag på kontoret. Han ser velklædt ud i den, uden at han bliver overdressed og tager fokus fra chefen.

Pris: Sunflower-skjorte til 1.200 kroner

Gaveæske barber.jpg

2. Vær knivskarp

Forkæl ham med noget godt barbergrej. Vi mænd kan godt lide ritualet med at barbere os, men det er alligevel også irriterende, hvis vi skal gøre det hver eneste morgen, fordi vi bruger billige skrabere, der ikke giver en tæt barbering. Denne gaveæske fra Mühle indeholder en barberkost, en skraber, 20 stk. barberblade og et håndklæde. Alt sammen i den bedste kvalitet.

Pris: Mühle Gaveæske med 4 dele til 900 kroner.

Høretelefoner main.jpg

3. Gå ikke på kompromis med lyden

Uanset om han er musiknørd, lytter til podcasts eller blot vil have lidt fred fra kollegerne på kontoret, bør en mand eje et par ordentlige hovedtelefoner.

Pris: AIAIAI TMA-2-hovedtelefoner til 1.275 kroner.

Axel 2019.jpg

4. Mandens essentials

Han kan ikke have en velfungerende garderobe uden et par hvide sneakers. Med dem som grundlaget kan han sætte et fedt outfit sammen. Hvide sneakers kan nemlig bruges til det meste i mandens klædeskab, fra jeans til chinos til jakkesæt.

Pris: Hvide sneakers fra Axel Arigato til 1.340 kroner.Dette er en proptrækker i god kvalitet.

5. Ubesværet design

Mænd kan godt lide god formgivning – hvis den kan bruges til noget. Mange proptrækkere er mekaniske vidundere, som man skal læse en manual for at anvende. Men der er ikke noget, der slår en gammeldags, professionel tjeneroptrækker. Denne er rar at holde på med rosentræ i skæftet, og en ufejlbarlig ”dobbelt hæver” gør det nemt at hive proppen ud uden sved på panden.

Pris: Pulltaps Toledo-proptrækker til 469 kroner.

Magiske øjeblikke.jpg

6. Fodboldnostalgi

Det kræver, at han kan lide fodbold, men det er der nok også en stor chance for. Fotograf Per Kjærbye er en levende legende indenfor fodboldjournalistik og har fulgt det danske landshold siden de glade dage i starten af 1980'erne. I denne fotobog har han samlet sine bedste og mest ikoniske billeder af stjerner som Michael Laudrup, Allan Simonsen og Preben Elkjær. Bogen er et overflødighedshorn af fodboldnostalgi, som enhver fodboldinteresserede kun vil elske at nørde i.

Pris: Bogen 'Magiske Øjeblikke' til 425 kroner.

Charger.jpg

7. Nu kan du altid få fat på ham

Hvis han altid undskylder sit manglende svar eller opkald med, at mobilen var løbet tør for strøm, og han ikke var i nærheden af en stikkontakt, skal du give ham en ’powerbank’. Med den trådløse oplader er han altid sikker på at have ekstra strøm i lommen.

Pris: Native Union DROP Wireless Charger til 379 kroner.

Hestra.jpg


8. Holder snitterne varme

Handsker er et nødvendigt værn mod kulden for den menige mand, og et par kvalitetshandsker holder bare længere. Svenske Hestra har lavet handsker siden 1936 og ved kort sagt, hvad de laver. 

Pris: Hestra-handsker til 950 kroner.

Vin 2019.jpg

9. Vinglas i verdensklasse

Riedel er kendt for at lave nogle af verdens bedste krystalglas, og de bliver hyppigt brugt i restaurationsbranchen – en luksusvare. I dette sæt er hvert enkelt glas lavet til én bestemt vintype – Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir. Der er altså til lidt af enhver smag.

Pris: Vinum XL Tasting Set 5416/44 Riedel til 799 kroner.

Ny forside 2019.jpg

10. Giv en gave og få en gave

Den bedste gave, du kan give til ham er selvfølgelig et abonnement på Danmarks bedste magasin (sagt i al beskedenhed, selvfølgelig). Det er samtidig en gave, der bliver ved med at give hele året, når der hvert måned dumper et nyt eksemplar ind af dørsprækken.

Hvis du giver Euroman-magasinet i gave til én, du holder af, får du nu også noget særligt til dig selv. Vi giver dig gratis et abonnement til vores digitale univers Euroman Premium – til både dig selv og gavemodtageren.

Pris: Fra 149 kr. lige her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide, Jul, Gaver til ham og Gaver