Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Solbriller til mænd – find inspiration her

Med de rette solbriller kommer du til at ligne en superstjerne på vej ned af Hollywood Boulevard. Med de forkerte ligner du en idiot på vej mod en seriøs midtlivskrise. Men hvilke solbriller skal du vælge og hvilken stil og form hitter lige nu?

Hos Euroman dykker vi ned i den seneste solbrille-mode og giver dig inspiration til tidens fedeste herresolbriller


vis
mere

Solbriller – fra Kejser Nero til David Beckham

Da den romerske kejser Nero for knap 2000 år siden sad på første parket til gladiatorkampene i det gamle Rom, så han blodet sprøjte fra kombattanterne gennem et sæt blankpolerede ædelsten, som dæmpede solens stråler.

Cirka tusind år senere i det 12. århundrede udviklede kineserne mørke briller lavet af tyndtslebet brunt kvarts. De primitive solbriller blev båret af kinesiske dommere for at skjule deres øjne, så vidnerne ikke kunne aflæse dommernes følelser og tilpasse deres udsagn efter dem.

Solbriller, som vi kender dem i dag, blev dog først udviklet omkring år 1900. De blev moderne, da stumfilmsstjerner begyndte at bruge dem på settet for at beskytte øjnene mod det stærke lys i filmstudierne. I 1929 masseproducerede amerikaneren Sam Foster solbriller, som han solgte på strandene i Atlantic City, New Jersey.

I 1937 fik virksomheden Bausch & Lomb – som senere skiftede navn til Ray-Ban – til opgave at designe en arvtager til de beskyttelsesbriller, de amerikanske piloter benyttede sig af. Kort efter var solbrillerne ‘The Aviator’. RayBan Aviators har siden siddet på nogle af verdens mest stilfulde mænd gennem tiden – fra Jack Nicholson og Brad Pitt til David Beckham og Tom Cruise.

Ray-Bans store brilleglas på det slanke stel sikrer ikke blot optimal beskyttelse mod UV-stråler. De får dig også til at føle dig som et Hollywood-hunk på vej ned af den røde læøber badet i blitzlys. Læs mere om de klassiske Ray Ban-solbriller og fire andre klassiske solbriller, der aldrig går af mode.

1990’ernes solbriller hitter igen

Solbriller kommer i mange former og farver og det kan være svært at vælge, hvilket par, der bedst pryder din ansigtsform, når solen titter frem. Hvis du vil være med på moden, kan du dog passende skæve til fortidens stjerner som Kurt Cobain og Biggie Smalls. Nirvana-forsangerens ikoniske runde, røde solbriller er genopstået og hitter særligt i hip hop-miljøet.

Og netop rappere har svunget taktstokken, når det kommer til solbrille-mode. Det så man i 1990’erne, hvor Biggie Smalls sjældent sås uden sine ikoniske Versace-solbriller på. Nu relanceres Biggie Smalls udødelige solbriller, og generelt skyller solbrillemoden fra 1990’erne ind over os i disse år. Selv de smalle hurtigbriller, der i årevis har skreget af halvfemserironi og ekstremsport, er begyndt at komme på mode igen.

Stjerner som Rihanna og A$AP Rocky er begge blevet set iført små, aflange solbriller. Så hvis du vil være med fremme forrest i modefeltet, er der god grund til at skifte de populære, runde briller ud med en mindre og mere tætsiddende model.

Inspiration er der også at finde i Euromans guide med 26 hippe solbriller til en strålende sommer – og hvis du virkelig vil ligge forrest i udbryderfeltet, når det kommer til moderigtige solbriller, skal du investere i et par stilsikre cykelbriller.