En helt almindelig morgen-padle-tur på det såkaldte ’stand up paddle’-board (SUP) ændrede sig for den 27-årige new zealandske surfer Luke Reilly til et nysgerrigt møde med en af verdenshavets største kødædende kæmper spækhuggeren, da han var ude at surfe mandag morgen

Hvalen, der ligger øverst i den maritime fødekæde, dukkede pludselig op lige ved siden af Reillys board, da han padlede af sted ikke mere end 200 meter fra kysten.
Reilley havde hørt, at en flok spækhuggere var i farvandet, og han ville ud og se dem an, han havde bare ikke regnet med at mødet ville blive så intimt.

Han havde set flokken af spækhuggere lå og jagede pigrokker under ham, da én af dem pludselig blev interesseret i ham og hans surfboard, fortæller han til 3 News, en new zealandsk nyhedskanal.

”Den dukkede op 10 cm bag ved bagenden af mit board”, siger Reilly om spækhuggeren, der tilsyneladende tjekkede ham ud. Kort efter den var dukket op og gentagende gange havde kigget ham ud, bestemte det store havdyr sig for at smage på varerne.

LÆS OGSÅ: I dette øjeblik ved fotografen, at løven er ved at angribe


”Den gled langsomt op bag mit board og nippede til bagenden, og jeg råbte ”Hvad laver du?”, fortæller Reilly, der forståeligt nok var en smule ’freaked out’, men ifølge ham selv tænkte, at dyret nok bare var nysgerrigt.

Reilly var så heldig at have sit kamera med på boardet, så han kunne forevige mødet.

Du kan se videoen her:

Det er ikke unormalt at se spækhuggere så tæt på kysten i New Zealand og heller ikke at de er nysgerrige arter, fortæller en lokal organisation, der tager sig af hvalbeskyttelse, til tv-kanalen.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du de perfekte badebukser

LÆS OGSÅ: Den perfekte følgesvend til sommerens festivaler

LÆS OGSÅ: Københavns oaser: De 10 bedste steder at nyde solen