Lad det være sagt: Det er svært at samle en håndfuld historier om David Letterman, da hans bagkatalog er så uendeligt stort. I anledning af hans stop på CBS' Late Night efter 33 er der blevet skrevet og fortalt så mange gode, nye historier, som jeg her har jeg samlet - plus et par af mine personlige favoritter.
____________



For nylig gav Letterman et meget læseværdigt interview til The New York Times, hvor han reflekterede over sin tid i showbusiness, hvad han vil gøre når han er færdig og hans tanker om sin efterfølger, Stephen Colbert.
____________



Der er så absurd mange gode liveoptræderner fra Letterman, der er værd at dele. Men i nyere tid er det Father John Misty, der fremfører ‘Bored In The USA’, der i allerhøjeste grad taget mig med bukserne nede. Sangen er så god, og det er tydeligt, at publikum virkelig ikke ved, hvad der sker, den del af sangen, hvor dåselatteren indtræffer. Klart værd at se.
____________



Apropos liveoptrædener på Letterman. Sidste år fortalte Sheryl Zelikson, programmets 'music producer', hvordan de booker de optrædende i det her interview med Noisey.
____________


For hver joke David Letterman har fortalt gennem sine mange år i fjernsynet, er en bunke af dem blevet frasorteret. Enten fordi de ifølge Letterman ikke var skarpe nok eller passede til programmets profil. Hos Vulture fortæller en række af Lettermans forfattere om de bedste jokes, Letterman aldrig fik fortalt.
____________



Kan I huske det her klip med Joaquin Phoenix, der blev interviewet af David Letterman? Klippet er så absurd, men ikke desto mindre vildt underholdende. Det vidste sig senere, at Phoenix var i karakter til filmen ‘I’m Still Here’ fra 2010. Filmen var forglemmelig, men interviewet er stadig seværdigt.
____________



I sidste måned åbnede en udstilling i Los Angeles’ Robert Berman Gallery i Santa Monica. Emnet var ikke Letterman som person, men dermod hans bumpers - en slags pauseskærm, der kørte mellem showet og reklameblokken. Udstillingen bærer titlen ‘The Letterman Bumpers, the Art of Late Night’, og alle billeder er taget af talkshowets fotograf mellem 1982 og 1992. L.A. Times rapporerer.
____________



I sommeren 2010 medvirkede Letterman i Alec Baldwins podcast ‘Here’s The Thing’. I interviewet fortæller han om sin ydmyge start i radio og hvordan han fik jobbet som talkshowvært ved et tilfælle: “I drove in a pickup truck with my wife to L.A., and three years later I’m sitting next to Johnny Carson. That’s not supposed to happen. It’s just not supposed to happen.”
____________

Oliver Enné på Twitter / Instagram
____________

Bliv ven med Euroman på Facebook