Fire desserter, der vil imponere dine nytårsgæster scroll-down

Fire desserter, der vil imponere dine nytårsgæster

En nytårsmiddag skal naturligvis have en grand finale i form af desserten, og er den tjans blevet din, hjælper vi dig her med fire gode opskrifter, som helt sikkert vil tage kegler på årets sidste aften.

Af Nina Buth Olsen
Foto: Flemming Gernyx
Gastro Euroman
Foto: Chris Tonnesen

En moderne version af en gammeldags æblekage

Vi lægger ud med en klassiker, som dog her er præsenteret i en moderniseret version. Adam Aamann har nemlig fiflet lidt ved den originale opskrift af gammeldags æblekage og lavet denne version med æblesorbet, mascarponeskum og en sprød kageflage, som smager fremragende.

Find opskriften her.

Foto: René Riis

Tonkacreme, hasselnød og knust chokolade

Skal desserten være nem at lave, kan du overveje denne tonkacreme med hasselnød og chokolade. Ingredienslisten er forholdsvis kort, og du kan forberede hele molevitten i løbet af dagen, så du blot skal anrette og servere middagens sidste ret, inden vi hopper ind i det nye år.

Find opskriften her.

Foto: Flemming Gernyx

Baked alaska med marcipan, kirsebær og vanilje

Gå amerikansk til dessertbordet. En baked alaska er en indbagt is, og i denne version består kernen af en syrlig kirsebærsorbet og udenom en sød vaniljeparfait på en sprød marcipanbund. Herligheden er naturligvis omsvøbt af en marengs, som til sidst skal brændes på toppen, så desserten får sit flotte ydre.

Find opskriften her.

Foto: Flemming Gernyx

Passionsfrugtsorbet med cremeux-fyldte mangoruller og mørk chokolademousse

Vi indrømmer gerne, at denne opskrift nok er til den avancerede side, men hvorfor ikke gøre forsøget, når det nu er nytår? Der er ikke sæson for særligt mange danske frugter, så her er der brugt mere eksotiske smagsnuancer som passionsfrugt og mango, der passer glimrende sammen med den mørke chokolade.

Find opskriften her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Nytårsmenu og Nytår