Opskrift
Denne dessert vil imponere dine nytårsgæster
Afslut året med en kaffemousse toppet med amaretto-fløde, figen og pistacienødder.
Ingredienser
Kaffemousse
- 3 blade husblas
- 3 æg
- 75 g fint rørsukker
- 2 dl piskefløde
- 2 varme espressoshots
- 25 g pistaciekerner
- 1 figen
- 50 g mælkechokolade
Amaretto-fløde
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk. flormelis
- 3 cl amaretto
Sådan gør du:
Kaffemousse
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Del æggene i hvider og blommer.
- Pisk æggeblommer og rørsukker sammen, til det er skummende og lyst.
- Pisk æggehviderne stive (men ikke for stive, så er de svære at vende i moussen).
- Pisk fløden til skum.
- Vrid vandet af husblassen, og rør den ud i den varme espresso. Lad espressoen køle lidt ned, og kom et par skefulde af æggeblommeblandingen i, så det tempererer. Kom det tilbage i resten af æggeblommerne og rør det sammen.
- Vend nu skiftevis æggehvider og flødeskum i æggeblandingen. Pas på, du ikke slår for meget luft ud af moussen.
- Fordel moussen i 4 dessertglas, og sæt den på køl i min. 3 timer før servering.
- Hak pistacierne og figenen, og hak eller riv chokoladen groft, og top mousserne med det hele lige før servering.
Amaretto-fløde
- Pisk fløden sammen med flormelis og amaretto til et blødt skum.
TIP Lav spåner af mælkechokolade ved at skrabe en stor kokkekniv hen over bagsiden af chokoladepladen ind mod dig selv. Espressoshotsene er på ca. 60 ml.