Bruno Verjus scroll-down

”Det skete mere end én gang, at jeg sov i restauranten, fordi jeg ikke havde energi til at tage hjem”

Franske Bruno Verjus er blevet et fænomen på den kulinariske verdensscene. I en alder af 54 år besluttede den autodidakte kok sig for at åbne sin egen restaurant i Paris, og her 10 år senere står han med to Michelin-stjerner og en tiendeplads på World’s 50 Best Restaurants-listen.

Af Rasmus Palsgård
Foto: Philippe Vaures og Stephane Riss
Gastro Euroman

Frokostservicen er netop afsluttet, og Bruno Verjus har taget plads på en af de høje barstole ved vinduesfacaden ud mod gaden. Et par kommer gående forbi, stopper op og tager et billede af restauranten. Verjus har i mellemtiden smidt den ene fod op på barstolen ved siden af den, han sidder på, og han får et velfortjent hvil oven på godt tre timers konstant vandring mellem køkken og gæster.

I en branche, hvor mange brænder ud, inden de runder 40 år, begyndte Bruno Verjus sin karriere i en alder af 54 år. Det skete, da han i april 2013 åbnede restauranten Table på Rue de Prague 3 i det 12. arrondissement i Paris; en usædvanlig beslutning, når man tager Verjus’ hidtidige tilværelse med i betragtning. 

Han læste medicin i Lyon og flyttede sidenhen til Kina, hvor han boede i knap to årtier. I den periode etablerede han en virksomhed, som solgte medicinske redskaber og indpakningsløsninger. I 2005 solgte han virksomheden og vendte hjem til Frankrig.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad, Restauranter og Kokke