Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Opskrift: Fennikelsalat med estragon, grapefrugt og mozzarella

Foto: Chris Tonnesen

Opskrift:

Spark foråret i gang med en frisk fennikelsalat med grapefrugt, mozzerella og saltede mandler

Giv middagen et dejligt forfriskende pift.

Ingredienser

Fennikelsalat

  • 2 fennikler
  • 1 pink grapefrugt
  • 250 g bøffelmozzarella
  • 50 g oliven, her er det niçoise-oliven
  • 50 g ristede, saltede marcona-mandler

Estragonolie

  • 1 god håndfuld estragon
  • Saft af ½ appelsin
  • 6 spsk. olivenolie
  • Salt og sort peber

Sådan gør du:

Fennikelsalat

  1. Skær fenniklerne meget tyndt på et mandolinjern, og vend dem med halvdelen af estragonolien. Skær skallen af grapefrugten, og skær frugten ud i fileter.
  2. Del mozzarellaen i grove stykker.
  3. Kom grapefrugt og mozzarella over salaten, og top med oliven og mandler. Dryp resten af estragonolien over toppen.

Estragonolie

  1. Blend estragon sammen med appelsinsaft og olivenolie. Smag til med lidt salt og peber.