Opskrift:
Grydestegt svinenakke med kål, cremet sauce og ristet gnocchi
Omfavn vinteren med en omgang cremet gnocchi.
Ingredienser
- 700 g nakkefilet
- Salt
- Peber
- Olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 2 dl tør sherry
- 2 dl hønsefond
- 400 g svampe
- 250 g grønkål
- 1 spsk. citronsaft
- 200 g cremefraiche 38 %
- 500 g gnocchi
- Bredbladet persille
Sådan gør du:
- Skær nakkefileten i store tern, og krydr med salt, sort peber og godt med hvid peber. Brun kødet i en pande eller gryde med olivenolie.
- Pil og hak hvidløgsfeddet, og kom det ved kødet og steg videre i
1 minut. - Tilsæt sherry og hønsefond, og lad kødet simre under låg i 1 time.
- Rens imens svampene. Små svampe kan bruges hele, ellers skær dem i skiver eller halve.
- Rens også grønkålen grundigt, og rib og pluk den i mindre stykker.
- Varm lidt olie i en pande, og rist svampene ved høj varme. Når der ingen væde er i panden, tilsættes kålen. Rist det sammen i et par minutter, og smag til med salt og citronsaft.
- Kom cremefraiche ned i kødgryden, så saucen bliver cremet, og smag til med salt og peber.
- Rist gnocchierne i en pande med olivenolie. De behøver ikke koges først.
- Tilsæt svampe, kål og gnocchier til kødet og servér.
TIP: Tør sherry kan erstattes med tør lys vermouth.