Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

En klassiker i nye klæder: Lasagne med salsiccia og gotlandslinser

Foto: Chris Tonnesen

En klassiker i nye klæder: Lasagne med salsiccia og gotlandslinser

Vi bør spise flere bælgfrugter, og det er de færreste af os, der når op på de anbefalede 100 g om dagen. Måske fordi vi mangler inspiration til, hvordan vi tilbereder dem? Her er et godt bud.

Antal personer:

4 Person(er)

Ingredienser

Lasagne

  • 1 stort løg
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 medium gulerod
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 300 g salsiccia
  • 2 spsk. olivenolie
  • 150 g gotlandslinser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • Salt og sort peber
  • 400 g friske lasagneplader
  • 150 g revet mozzarella

Bechamelsauce

  • 50 g smør
  • 2 store spsk. hvedemel
  • 7 dl sødmælk
  • 1 nip revet muskatnød
  • Salt og hvid peber

Sådan gør du:

Lasagne

  1. Skær løg, bladselleri og gulerod i små tern. Hak hvidløget fint. 
  2. Pil skindet af salsicciaen, og smuldrer den i små stykker. 
  3. Knus fennikelfrø i en morter. 
  4. Varm olien i en pande, og steg salsiccia i 5 minutter. Tilsæt løg, bladselleri og gulerod, og steg videre i 5 minutter. Kom linser og fennikelfrø i og derefter hakkede tomater og vand. 
  5. Krydr med lidt salt (salsicciaen kan være ret salt, så pas på) og godt med sort peber. 
  6. Lad sovsen simre i 15 minutter.
  7. Saml lasagnen i et ovnfast fad på ca. 20 x 30 cm. Begynd med et lag bechamel, så et lag pastaplader. Kom en tredjedel af salsicciasaucen på, og så en lille smule mozzarella. Gentag så processen to gange mere med bechamel, salsicciasauce og mozzarella. Slut af med et lag pasta og et godt lag bechamel og lidt mozzarella på toppen. 
  8. Bag lasagnen færdig i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader. Lad den stå og trække i 15 minutter, før den serveres. Det skal man altid gøre med en lasagne – det gør den meget nemmere at skære ud i pæne stykker, der hænger sammen.

Bechamelsauce

  1. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Lad det stege sammen i et halvt minut og kom så mælk i, mens der piskes, så der ikke kommer klumper. Kom muskatnød i og krydr med salt og godt med hvid peber. Lad saucen koge langsomt op, mens der røres, så den tykner. Sluk for varmen.