Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Rognen er på vej, og den skal ned i din pasta

Foto: Jan Drotner Mouritsen

Opskrift:

Rognen er på vej, og den skal ned i din pasta

Lækkert, sæsonbetonet og næsten provokerende nemt.

Ingredienser

  • 100 g rogn, frisk eller på glas, f.eks. lakse- eller stenbiderrogn
  • 2 spsk. sojasauce
  • 2 dl fløde
  • 2 spsk. smeltet smør
  • 2-3 spsk. citronsaft
  • 250 g spaghetti + lidt kogevand
  • 1 forårsløg eller grønne shisoblade

Sådan gør du:

  1. Pres eller skrab rognen ud af bukserne, hvis der bruges frisk rogn.
  2. Bland rognen med sojasauce, fløde, smeltet smør og citronsaft i en skål.
  3. Kog spaghetti i letsaltet vand i en stor gryde efter anvisningen på pakken minus 1 minut. Hæld vandet fra, men gem lidt.
  4. Snit forårsløg eller shisoblade fint.
  5. Hæld den kogte pasta i en passende pande med et par skefulde kogevand, og varm op. Tilsæt rognblandingen, rør, til spaghetti og rogncreme hænger godt sammen, og retten fremtræder cremet.
  6. Drys med forårsløg eller shiso, og servér straks.
  7. I denne anretning kommer den neutrale pasta til sin fulde ret som modtager af essensen af alle rettens smage og med et passende bid.