Opskrift:
Rognen er på vej, og den skal ned i din pasta
Lækkert, sæsonbetonet og næsten provokerende nemt.
Ingredienser
- 100 g rogn, frisk eller på glas, f.eks. lakse- eller stenbiderrogn
- 2 spsk. sojasauce
- 2 dl fløde
- 2 spsk. smeltet smør
- 2-3 spsk. citronsaft
- 250 g spaghetti + lidt kogevand
- 1 forårsløg eller grønne shisoblade
Sådan gør du:
- Pres eller skrab rognen ud af bukserne, hvis der bruges frisk rogn.
- Bland rognen med sojasauce, fløde, smeltet smør og citronsaft i en skål.
- Kog spaghetti i letsaltet vand i en stor gryde efter anvisningen på pakken minus 1 minut. Hæld vandet fra, men gem lidt.
- Snit forårsløg eller shisoblade fint.
- Hæld den kogte pasta i en passende pande med et par skefulde kogevand, og varm op. Tilsæt rognblandingen, rør, til spaghetti og rogncreme hænger godt sammen, og retten fremtræder cremet.
- Drys med forårsløg eller shiso, og servér straks.
- I denne anretning kommer den neutrale pasta til sin fulde ret som modtager af essensen af alle rettens smage og med et passende bid.