Den ene har en næse for, hvad du skal komme i munden. Den anden for, hvad du skal lytte til.

Claus Meyer og Kenneth Bager har hver især gebærdet sig i mad- og musikverden, og deres erfaring fra hvert univers har de slået sammen til en festival ved navn Apple Flower Festival på øen Lilleø nord for Lolland. Det gjorde de for første gang for fem år siden, og de gør det igen i år den sidste weekend i maj.

Navnet kommer af, at festivalen altid løber af stablen i forbindelse med at frugttræerne blomstrer på den tre kilometer lange og 600 meter brede ø. Den bliver afholdt på Claus Meyers egen gård på øen. Sådan har det været siden begyndelsen, og festivalen prøver at holde fast i deres udgangspunkt.

"Selv om alt stort set er som første gang, har vi lært en masse på fem år. Med permanent scene, strøm i jorden og en perlerække af fantastiske samarbejdspartnere, kokke og frivillige oplever vi, at det hvert år bliver en lille smule lettere at lave en endnu bedre fest," skriver de i en pressemeddelelse.

Men med den bedre fest er der også flere, der stille og roligt får øjnene op for festivalen. Men der bor normalt blot 10 mennesker på øen, og der vil ikke blive plads til mere end de 7-800 gæster, der har boet i telte under æbletræerne under de forrige års festivaler.

"Vi kan af praktiske årsager ikke ændre meget ved antallet af gæster. Det eneste vi rigtig kan skrue op for er kvaliteten," skriver Apple Flower Festival.

Hvor det tidligere har været musikere som Wafande og The National, der har lagt tonerne til dagene på den lille ø, er det i år sangerne Mads Langer, Pernille Rosendahl, Bisse, Apple Flowers egen stifter Kenneth Bager blandt en række andre kunstnere, du kan opleve koncerter med.

Og i køkkenet kan du i løbet af de to dage få alt fra Michelin-anretninger og bagerbrød til indiske, islandske og arabiske retter. Hvor den største middag bliver afholdt lørdag aften under åben himmel og rundes af dagen efter med en søndagsbrunch fra stiferens Claus Meyers eget bageri.

Weekenden bliver holdt på skinner af omkring 100 frivillige, er not-for-profit og slutter af med, at du kan smutte med de to stiftere til oprykningskamp til første division hvor Nykøbing FC møder Middelfart på Nykøbing FC stadion om søndagen. Det bliver med toner fra Bageren og grill fra Meyer.

Apple Flower Festival finder sted på Lilleø fra den 28. maj kl. 12.00 til 29. maj kl. 12.00. Find billetter og læs mere om arrangementet på deres hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Video: Tænk hvis kødspisere opførte sig som veganere

LÆS OGSÅ: Sommerens cooleste drink er kun for voksne

LÆS OGSÅ: Nu kan du følge Roskilde og 5 andre store musikfestivaler live fra sofaen