'

”Danske mænd skal droppe alle scoreregler og former for skuespil”

Pigerne fra tv-serien ’Sjit Happens’ om danske mænd anno 2016.

Er det intelligens, dyre biler eller gode køkkenegenskaber, der giver point hos kvinderne? 

Scorebøger, sexbloggere og kønsdebattører forsøger hele tiden at give os svaret på, hvordan mænd kan erobre det kvindelige køn og sikre, at vi bevarer naturlovens kønsroller. 

”En mand skal ikke imponere en kvinde. Det er derimod ekstremt lækkert, at mænd har en stor venlighed. Hvis man kan se, at han har rare øjne og opfører sig godt over for andre, er han godt på vej,” siger skuespillerinden Stephania Potalivo fra tv-serien ’Sjit Happens’.

Den 29-årige skuespillerinde er tilbage på skærmen hver mandag på TV 2 Zulu, hvor fjerde sæson af seersuccesen netop er blevet skudt i gang. I denne sæson får den hidtil eneste kvinde i ’Sjit Happens’-lejligheden selskab af 19-årige Roberta Reichardt. 

LÆS OGSÅ: Pigerne fra Sjit Happens: Det tænder os ved mænd

De to nye kollegaer er enige i, at mænd skal droppe scorereplikkerne, og Roberta Reichard understreger, at mænd ikke må blive for selvhøjtidelige. 

”Jeg kan ikke lide, når det er for tydeligt, at en mand går op i sig selv, og hvad han har på af tøj. Hvis jeg skal vælge mellem grimt og smart tøj, så vælger jeg det grimme.”

Vi tog en snak med de to ’Sjit Happens’-piger om, hvad det så er, danske mænd bør gøre, og hvordan de ser forholdet mellem mand og kvinde anno 2016.

Er danske mænd galante nok?

Stephania:
”Jeg synes generelt, at danske mænd gør det godt, men jeg kan godt savne, at mænd inviterer en ud på en mere old school måde. I vores digitale dating-tidsalder, mangler jeg den direkte kontakt og nogle flere mænd, som tør gå op til mig ansigt til ansigt. Jeg er fra Italien, hvor mændene har en helt anden og langt mere umiddelbart mentalitet. De giver langt flere komplementer og er ikke bange for at vise deres glæde over for kvinder. Men det kan så også tage overhånd.”

Roberta:
” Da jeg som 15-årig boede et år i London, mærkede jeg en stor forskel på de engelske og danske mænd. Jeg fik mange komplementer, og når jeg gik i byen, var det dejligt at opleve mænd, der kom og sagde til mig, at jeg så sød og dejlig ud. Det var fedt, at de turde og samtidigt gjorde det på en ydmyg måde.”

Stephania:
”Jeg var i New York over en sommer for et par år siden og oplevede også mænd, der inviterede mig ud midt på gaden ved højlys dag. Derovre tager man ikke dating så højtidligt. Der behøver jo ikke være så meget i det.” 


Den nye pige i 'Sjit Happens-lejligheden, Roberta. Foto: Andreas Houmann.

Hvad skal mændene så gøre anderledes?

Stephania:
”De skal være bedre til ikke at begrænse sig til nogle dating- og scoreregler og droppe alle former for spil. De skal være lidt mere umiddelbare og gå op til pigerne og fortælle dem, hvad de tænker. Der er ikke noget galt i at starte en samtale med at fortælle pigen, at hun ser sød ud, og at han gerne vil invitere hende ud.”

Roberta:
”Ja, det værste, der kan ske, er jo et nej. Men ligegyldigt hvad er det et gigantisk komplement, at et fremmed menneske tør gå op og sige sådan til en.”

Stephania:
”Mændene skal selvfølgelig heller ikke være for anmassende, og det kan være svært for nogle piger at opleve andre kulturers direkthed, da de slet ikke er vant til det. Men det der med at tro, at han ikke skal vise sin interesse og spille kostbar, er helt forkert.” 

Roberta:
”Jeg er ikke så meget til de gammeldags dyder med at trække stolen ud, holde døren og tage frakken – det kan hurtigt blive for påtaget.”

Stephania:
”Man kan godt være galant uden at gøre disse gammeldags ting. Men ja, det kan godt blive for påtaget, men ellers synes jeg, det er dejligt. Jeg kan godt lide, at der er forskel på mænd og kvinder.”

Flere kvinder efterspurgte i 2015, at danske mænd blev mere hulemandsagtige. Har I brug for en rigtig hulemand?

Stephania:
”Da jeg selv kan være akavet og meget genert, kan jeg godt lide, at en mand tager initiativet og holder min hånd og kysser mig. Men jeg er ikke så meget til mænd, som tror, de bare skal nedlægge mig og give mig en ordentlig rusketur.”


Stephania har spillet med i 'Sjit Happens' siden første sæson. Foto: Mikkel Tjellesen.

Roberta:
”Jeg savner ikke en hulemand. Jeg har bare brug for, at mænd forstår mig og behandler mig ordenligt og har lyst til at være sød ved mig.”

Stephania:
”Det er jo dejligt, at vi lever i et mere lige samfund, men jeg tror også, at det er sundt, at man husker at bevare kønsrollerne og husker, at der er forskel på mænd og kvinder. Jeg synes, at der er for mange mænd, som er under tøflen derhjemme, og det er kviden, der bestemmer, hvad de må og køber deres tøj. Mændene bliver nødt til at træde mere i karakter og stå fast ved det, de har lyst til. Og så skal de her kvinder, som overvåger deres mænd hele tiden, til gengæld også slappe lidt af.”

Har I brug for at føle jer mere som kvinder?

Stephania:
”Jeg har ikke lyst til at være en pæn pynte pige, som altid har det rigtige undertøj på og er stereotypen på en feminin kvinde. Jeg har et stort temperament og en larmende humor. Jeg synes det er vigtigt, at man i et forhold kan slappe af sammen og ligne lort, men jeg tror også, at det er sundt for et forhold at gøre sig lækker over for hinanden en gang i mellem. Jeg har prøvet at blive for drenge-pigeagtig, og det ødelægger klart noget, når man bliver intim, hvis man er for meget ’best buddies’. ”


Stephania Potalivo og Ruben Søltoft i den nye sæson af 'Sjit Happens'. Foto: Thomas Gerhardt.

Hvad bør mødre lære deres sønner?

Stephania:
”Mødre skal lære deres sønner at klare opvasken, tøjvasken og rengøring i stedet for at gøre det for dem. Jeg synes tit, at jeg oplever mødre, der et særligt beskyttergen over for deres sønner. At klare alt for dem er ikke sundt, for disse mænd har det med at lede efter en kvinde, der kan overtage morens rolle i stedet for at klare tingene selv og bevare lidt stolthed.”

Roberta:
”Jeg synes, at mødre og forældre generelt skal lære deres børn at have et mere afslappet forhold til nøgenhed. Da jeg så min mor nøgen forleden, slog det mig, at vi ikke havde været nøgne sammen, siden jeg var helt lille. Jeg har oplevet flere have et akavet forhold til nøgenhed.”

Stephania:
”Og så skal de vel lære deres sønner at respektere kvinder og opføre sig ordentligt og ville andre mennesker det bedste.”


Foto: Andreas Houmann.

Skal kvinder imponeres?

Roberta:
”Hvis jeg er faldet for en fyr, er jeg blevet imponeret af noget, han gør eller har gjort, men det handler ikke om, at han skal imponere mig med hans job, løn eller biler. Han skal bare være sig selv, og hvis ikke det er nok, så er det nok ikke ham og jeg, som skal være sammen.”

Stephania:
”Kvinder skal ikke imponeres. Mænd skal ikke tro, at kvinder finder dem mere interessante, fordi de fortæller om, hvor populære de er, og hvor mange penge de tjener. Enten falder vi for jer, som I er, ellers sker der ikke noget.

Jeg tænder meget på en mand, som er i stand til at lytte i stedet for at tale om sig selv og overtage samtalen hele tiden. Spørg ind til det, kvinden fortæller – det er altså meget mere sexet end en opremsning af jeres meritter.”

Hvor skal man invitere jer på date?

Roberta:
”Der skal lidt alkohol til, før det bliver en god date. Og måske også lidt mad. Drømmescenariet er en varm sommeraften, hvor vi sidder uden for på en hyggelig vinbar og bliver småfulde. Falernum på Værnedamsvej er et godt bud.”


Foto: Mikkel Tjellesen.

Stephania:
”Ikke ud og køre gocart eller lære at lave sushi i hvert fald. Jeg er heller ikke så meget til kaffedates, men et glas rødvin og lidt let mad i baren er en sikker vinder. Det må godt være et sted, hvor der er lidt larm, det er meget vigtigt, at det ikke bliver for formelt. Der er ikke noget værre end en 8 retters-middag, hvor vi skal sidde og være fine over for hinanden.”

Roberta, du har en kæreste, hvornår vidste du, at det skulle være dig og ham?

Roberta:
”Tidligt i vores forhold var vi til et middagsselskab sammen, hvor han fortalte en historie, men jeg var ukoncentreret og hørte ikke efter i starten, og da han har fortalt færdig, forstod jeg ikke pointen. Uden at trække en mine fortalte han hele historien igen - kun til mig. Jeg var mere vant til: ”Ærgerligt, hvis ikke du hørte efter, så får du den ikke”. Lige dér tænkte jeg, at her var et menneske, der kunne rumme mig og havde lidt ekstra overskud til mine fejl.”

Hvad er den vigtigste egenskab en mand kan have?

Roberta:
”For mig er det vigtigste, at en mand hviler i sig selv. Han må selvfølgelig ikke blive for selvfed og føle, at han ikke bør gøre noget for mig. Det er jo dejligt, når en mand gør noget betænksomt for en.” 


Foto: Andreas Houmann.

Stephania:
”Det handler jo om, at de skal være sig selv. Man kan mærke med samme, hvis han spiller roller og siger ting, han tror, han bør sige. Det er et stort turn-off for mig. Jeg tror bare, at de skal være stille og rolige uden alt for meget tjubang.”

Roberta:
”Hvis jeg skal vælge mellem sjov og sød, ville jeg vælge sød. Jeg gider ikke være sammen med en sjov idiot.” 

Hvilke kvaliteter giver lidt ekstra point?

Stephania:
”Det er meget vigtigt for mig, at mænd forstår og går op i god mad. Jeg er selv ekstremt glad for mad. Kærlighed, mad og humor er det vigtigste i mit liv.”

Roberta:
”Ja, det er enormt sexet, hvis mænd er gode til at lave mad. Jeg bliver generelt tændt af talent, og hvis manden har en passion, han dyrker. Så er det sådan set ligegyldigt om det er fodbold, modelfly eller hækling.”

Stephania:
”Jeg kan også godt lide, at manden er intelligent og ved ting jeg ikke gør. Jeg har ikke lyst til at være den boglige i forholdet. En god almen viden er sexet.”Her kan du se første afsnit af den nye sæson af ’Sjit Happens’.

LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li': Stephania Potalivo

LÆS OGSÅ: Klumme: Kære mænd - hvor fanden er I henne?

LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li’: Marie Boda

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok