Hvis studieværter har en liste over personer, de kan blive en smule nervøse for at skulle interviewe, må den engelske komiker Russel Brand være et af de første navne på holdkortet. Brand er ikke kendt for tolerance over for uforberedte eller forudindtagede tv-værter, når han folder sig ud med en blanding af indignation, indestængt temperament, stor historisk viden – og et skvæt galskab.
Senest kom det til udtryk efter, at tv-værten Sean Hannity fra Fox News gik til angreb på den politiske kommentator Yousef Munayyer, der var gæst på Fox. Se et uddrag her:

Det fik Brand til at reagere på sin Youtybe-kanal ’The Threws’, hvor han i løbet af en 12 minutter lang kritik skilte Hannity ad og konkluderede, at amerikaneren opførte sig som en terrorist. Hannity gik til modangreb næste gang han var på skærmen. Bemærk hans introduktion af Brand som ’En D-skuespiller bedst kendt for sit kuldsejlede ægteskab
med Katy Perry’. Så er stilen lagt:

Og sådan fortsatte slagudvekslingen, mens kommentarsporene på Youtube kogte over af argumenter, tilsvininger og beskyldninger mellem pro-israelere og pro-palæstinensere.
Det er ikke første gang, at Brand angriber Fox News, og han holder sig heller ikke tilbage, når han selv er gæst i forskellige sammenhænge. Til en prisuddeling arrangeret af magasinet GQ og Hugo Boss modtog han en pris, men kunne selvfølgelig ikke holde en almindelig takketale. I stedet nævnte han, at Hugo Boss leverede uniformer til nazisterne under krigen:

Sidste år ristede han tre tv-værter på én gang, da han var gæst på amerikanske NBC for at fortælle om sit show ’The Messiah Complex’. Værterne var tilsyneladende uforberedte – både på, hvad showet handlede om, og at gæsten rent faktisk havde noget på hjerte. Bemærk især Brands smil, der tipper på grænsen mellem overbærenhed og vredesudbrud – og desperationen i blikket hos værterne:


 
Vi slutter med denne samling af Russel Brand-øjeblikke, hvor han kommer omkring bl.a. berømmelse, yoga, Gud, stofmisbrug, meditation, politik, døden og forbrugerkultur:

Fakta:

Russel Brand på 30 sekunder

Født 1975 i Essex, England.

Forældrene blev skilt, da han var seks måneder, og han voksede op delvist hos sin mor, delvist hos anden familie, mens moren var under behandling for kræft.

I 1991 blev han optaget på teaterskolen The Italia Conti Academy of Theatre Arts i London, men blev smidt ud, inden der var gået et år pga. dårlig opførsel og sit voksende stofmisbrug. Senere blev han også smidt ud fra skolen Drama Centre London og besluttede at fokusere på stand-up. Han nåede dog også at blive fyret fra MTV, da han valgte at møde på arbejde udklædt som Osama bin Laden 12. september 2001 (undskyldte senere og forklarede, at han var påvirket af heroin).

Skuespillet blev dog ikke droppet helt. Han har bl.a. spillet dameglad rockstjerne i ’Forgetting Sarah Marshall’ i 2008 og havde hovedrollen i genindspilningen af ’Athur’ i 2011.

Blev gift med sangeren Katy Perry i 2010, men skilt igen to år senere.

I 2013 og 2014 var han på verdensturné med sit show ’The Messiah Complex’. Han kom også forbi København, mens planlagte shows i Libanon og Adu Dhabi blev aflyst, da arrangørerne ikke kunne garantere hans sikkerhed.