’A Disturbance in the Force’

Hen mod slutningen af det 20. århundrede havde flere ’Star Wars’-film premiere, og årstallet 1978 var ingen undtagelse: Den 17. november blev ’Star Wars Holiday Special’ sendt. Det, der dog adskiller den fra så mange af de andre film i serien, er, at den kun blev sendt én gang.

Filmen fik ikke en just positiv modtagelse, og filmseriens idemand og instruktør George Lucas har sidenhen udtalt, at hvis han havde tiden og en hammer, ville han finde alle kopier af filmen og smadre dem. Gennem arkivoptagelser, klip fra filmen og nye interviews med folk fra produktionsholdet og en lang række Star Wars-fans oprulles i 'A Disturbance in the Force' den underholdende og absurde historie om den totalt mislykkede sci-fi-musical.

Filmen kan ses fra den 14. marts i Empire Bio. 

 

imaged4dd.png

’Grand Me’

I ’Grand Me’ følger vi den iranske Melina, der planlægger at lægge sag an mod sine fraskilte forældre. Melina vil nemlig gerne bo hos sin mor, men hverken hendes far eller stedfar vil tillade det. Så da hun som ni-årig bliver juridisk myndig, gør hun det, enhver anden i hendes situation ville gøre: Hun planlægger at starte en retssag om forældremyndighed, hvilket hendes tante dokumenterer i denne bittersøde film.

Filmen kan ses fra den 18. marts i Grand Teatret.

 

’Copa 71’

I 1971 blev verdensmesterskabet i fodbold spillet i Mexico, hvor verdens bedste landshold mødte hinanden i den ultimative fodboldturnering. Men når man tænker på VM i Mexico, er det ikke ligefrem ’71, der er det første til at dukke op på nethinden. Der skete nemlig noget på banen, der gjorde, at turneringen sidenhen er gået i glemmebogen: Spillerne på græsset var kvinder.

Hverken FIFA eller de nationale fodboldforbund var med på ideen om kvindetuneringen, og det uofficielle verdensmesterskab i kvindefodbold, der førte Danmarks eneste guldmedalje ved VM i fodbold af sig, er skrevet ud af historien. Gennem gamle arkivklip og interviews med hovedpersonerne selv, forsøger de britiske instruktører Rachel Ramsay & James Erskine i ’Copa 71’ at udfylde hullerne i det kollektive hukommelsestab for at berette om de surrealistiske dage i Latinamerika, hvor kvindefodbolden indtog verdensscenen og fyldte aviserne, tv-skærmene og radiofladen.

Filmen kan ses i Grand Teatret fra den 8. marts.

 

’Livet og andre problemer’

Et kollektivt traume manifesterede sig i den danske befolkning i 2014, da den sunde og raske etårige giraf Marius blev aflivet in København Zoo. Aflivningen skete af rationelle naturvidenskabelige årsager: Marius var genetisk uegnet til fremtidig avl i fangenskab, da hans gener var overrepræsenterede. Den unge giraf blev aflivet for at sikre den fremtidige bestand bedst muligt.

Marius’ planlagte død blev den første dominobrik, der væltede i den vildtvoksende skov af eksistentielle spørgsmål, som Max Kestner stiller sig selv og publikum i filmen ’Livet og andre problemer’: Hvad er livet? Findes bevidstheden? Hvor kommer kærligheden fra? Og ikke mindst: Hvordan hænger det hele egentlig sammen – sådan rigtigt?

Med nysgerrighed og et åbent sind drager Kestner ud på en filosofisk jordomrejse for at få svar på sine.

Filmen har verdenspremiere den 14. marts i Grand Teatret.

 

Se hele programmet for CPH:DOX her.