Hvor er du lige nu?

”Jeg skriver på min næste bog i vores hus i Noosa Heads, nord for Brisbane. Her er palmetræer, Australiens bedste surfbreaks og meget få jobmuligheder.”

Som ung befandt du dig i Hollywood for at skrive film, hvordan var det?

”Jeg ved ikke, om Hollywood tiltrækker røvhuller, eller om Hollywood forvandler folk til røvhuller. Stedet er drevet af frygt og grådighed. Man får adgang til en vild fest med stoffer, sex, penge, berømmelse, men folk er hunderædde for at blive smidt ud igen, så de skal tilbage til Idaho og arbejde i en isenkræmmer. Alle vil score kassen, kun få vil fortælle gode historier.”

Giv et eksempel

”På et tidspunkt skulle jeg skrive en genindspilning af ’Abernes Planet’. Jeg var til møde med filmdirektøren, som sagde: ’Der skal mere humor i’. Nu er ’Abernes Planet’ ikke ligefrem lårklaskende morsom, men fint nok, jeg lyttede. ’Der skal være en baseballkamp mellem menneskene og aberne,’ sagde direktøren. ’Hvorfor fanden vil menneskene spille baseball med aberne, der kun er ude på at slå dem ihjel?’ spurgte jeg. ’Det ved jeg sgu ikke, du er forfatteren, find ud af det,’ svarede han. ’Men jeg ved ingenting om baseball.’ Direktøren kiggede på mig: ’Der har vi problemet: Du er fra Australien. Du ved ingenting om baseball.’ Så var jeg ude af projektet.”

Nu har du skrevet en roman – er det, fordi du er træt af filmbranchen?

”Hvis du vil lave film i superligaen, må du arbejde i Hollywood, men tidligere lavede filmselskaberne 100 film om året, nu er de nede på 40, så der er ingen fremtid i det. Jeg blev egentlig journalist, fordi jeg ville være forfatter. Jeg arbejdede på ’Jeg er Pilgrim’ i syv år, og jeg kunne ikke have gjort det uden min filmerfaring, men jeg vil meget hellere skrive bøger.”

Bogen handler om en islamisk terrorist, der gensplejser koppevirus. Er det realistisk?

”Efter 11. september frygter alle et atomangreb, en beskidt bombe, men det er for svært. At gensplejse virus, derimod, er en reel trussel, og bogen er en advarsel.”

Er det en trend, at islamiske terrorister nu er skurkene?

”Helt klart. Som forfatter identificerer du tidsånden, og vores største frygt er islamister. Jeg var i USA for nylig, og det chokerede mig, hvor stor en skygge 11. september stadig kaster over landet. Det er den frygt, jeg udnytter.”

’Jeg er Pilgrim’ skal filmatiseres. Skriver du selv manuskriptet?

”Ja. Hovedrollen er ikke på plads, men vi jagter de ti samme skuespillere som alle andre. Man siger: ’Giv mig Brad Pitt eller Leonardo DiCaprio’, men ender med at få Chuck Norris.”

LÆS OGSÅ: Kan han dræbe Sigurd?

LÆS OGSÅ: Manden der gør fiktive drab troværdige

LÆS OGSÅ: Serge Gainsbourgs liv fortalt i kvinder