Anders Hviid


Med en spids kniv åbnes bugen og der skæres mod halen. Hæld rognen op i en skål. Sidder rognen fast, så tag den ud med hånden.

Anders Hviid


Dæk rognen med koldt vand.

Anders Hviid


Brug et piskeris til at opsamle de sidste hinder.

Anders Hviid


Skrab æggene af hinderne med fingrene.

Anders Hviid


Hæld rognen i en sigte og skyl igennem med koldt vand, og lad vandet løbe helt fra.

Anders Hviid


Tilsæt og rør med fint havsalt; ca. 1 spsk. pr. 1⁄2 kg, men smag dig frem for at ramme den helt rigtige salte tone.

Anders Hviid


Rognen skal trække lidt, så saltet opløses.
Rognen opbevares i køleskab, og kan holde sig to-tre dage.

Læs også: 5 fantastiske forretter med stenbiderrogn.
Læs også: Lidt om stenbiderrogn - den danske kaviar...

Anders Hviid

Stenbiderhunnen trækker med det noget ucharmerende navn ’kvabso’, men er ikke desto mindre leverandør af ’den danske kaviar’ – en delikatesse og tillige en veritabel forårsbebuder. Hvis du selv letter kvabsoen for dens æg, så får du dem ikke friskere.

Vi viser dig hvordan her.