Blæksprutte i salat med couscous, chili og krydderurter

Til 4 personer

1 ottearmet blæksprutte
Havsalt
Olivenolie

Skær armene af blæksprutten, hvor de er tykkest, og kog dem hele i ca. 1 time, til de er møre.

Marinér dem derefter – stadig i fuld længde – med salt og lidt olie.

Vend blæksprutten med en couscous-salat med chili, tomat, løg og friske krydderurter, og spis retten, mens den er frisklavet.

Couscous-salat:
Chilifrugt – mængde og styrke efter lyst
2 modne tomater
1 bdt. koriander
1 bdt. persille
1 bdt. thaibasilikum
1 nyt løg
100 g kogt couscous – gerne den tunesiske M’Hamsa
½ dl kraftig olivenolie
1 citron – saften heraf
Havsalt

Skyl og finthak tomater, chilier, løg og krydderurter, og bland alt sammen med den kogte couscous. Afslut med olie, citronsaft og salt.

Prøv også denne blækspruttesalat med grønne tomater.