Francesco Totti, spillede for nylig sin kamp nummer 700 for AS Roma. ’Kongen af Rom’ har i denne sæson haft en opadgående formkurve og med sine seks sæsonmål en solid andel i, at de bordeauxklædte romere ligger på en andenplads i Serie A med udsigt til at spille Champions League i næste sæson.

Der har længe været spekuleret i, hvornår den 37-årige klubyndling trækker sig tilbage, og sidste år satte bookmakerne laveste odds på, at Totti ville trække sig tilbage i indeværende sæson. Han har selv ytret ønske om at fortsætte, til han er 40, og bliver ved med at støve talentet af sæson efter sæson.



Måske bliver han endda udtaget til det italienske landsholds VM-trup til Brasilien senere i år. Så hvem ved, hvornår dagen kommer, hvor Totti har trukket Roma-trøjen over hovedet for sidste gang?

Når det sker, er der i hvert fald lagt op til en større højtideligholdelse, der ifølge Roma-præsident James Palotta hellere må vare en måned end en time.

'Når Francesco stopper? Så pensionerer vi hans trøje nummer 10, det er der slet ingen tvivl om’, sagde han forleden til Sky Sport.



Skikken med at frede et trøjenummer for at ære en klubveteran har længe været brugt i nordamerikansk sport, hvor basketballlegender som Larry Bird og Michael Jordan har fået deres rygnumre 33 og 23 hos henholdsvis Boston Celtics og Chicago Bulls pensioneret med sig.

 I europæisk fodbold er traditionen yngre, men blandt andre Diego Maradonas 10’er-trøje fra Napoli og Roberto Baggios trøje nummer 10 fra hans Brescia-tid er blevet sendt på pension.



I Danmark var Mohamed Zidans nummer 14 fredet hos FC Midtjylland i nogle år, indtil man til nogle FCM-fans’ fortørnelse valgte at give nummeret til målmand Kasper Jensen. I dag sidder nummer 14 på ryggen af holdets reservemålmand Jakob Haugaard.