New York City er en oase hvad angår herreekvipering. Det spænder fra små skjulte perler med håndplukkede elementer til de store magasiner, hvor udvalget er enormt.

I anledningen af at Euromans webredaktion i denne uge befinder sig i USA, har vi lavet en lille guide til New York. På de følgende sider har vi fundet 5 butikker, der markerer sig ved at have sammensat et udvalg og skabt en atmosfære, der nærmest er værd at rejse efter.

Nepenthes

Mange kender til Engineered Garments, men de færreste ved, at Engineered Garments faktisk er en del af et japansk kollektiv, der hedder Nepenthes. Sidste efterår åbnede Nepenthes en butik i Garment District til stor begejstring for modeglade New Yorkere.

Nepenthes er særligt populært i hjemlandet Japan. Det er den klassiske fortælling om japansk design og dedikation til godt håndværk og omstændig produktion, men det holder hele vejen.

Udover selvfølgelig Engineered Garments fører Nepenthes mærkerne South 2 West 8 og Needles.

Nepenthes: 307 West 38th Street.

Freemans Sporting Club

Freemans Sporting Club er en kombineret barbershop og tøjbutik på Lower East Side. Og i ægte americana-ånd er der skruet helt op for virkemidlerne.

Freemans Sporting Club er lig autencitet, work wear og den højaktuelle romantiske forestilling om den amerikanske drøm. De sælger alt fra Leatherman tools over håndlavede bælter til deres egne jakkesæt, der selvfølgelig bliver syet af udgåede materialer hos en skrædder i Brooklyn.

Mændene bag Freemans Sporting Club hedder Taavo Somer og William Tigertt. Udover Freemans Sporting Club driver de i baggården også en glimrende restaurant, der blot hedder Freemans.

Freemans Sporting Club: 8 Rivington Street.
Freemans Restaurant: 191 Chrystie Street.

Bergdorf Goodman

Bergdorf Goodman er klassikeren, man skal unde sig selv at svinge forbi, hvis man alligevel har taget turen til Uptown.

Anført af fashion director Nickelson Wooster (billedet), der anses for at være en af branchens bedst klædte, rummer Bergdorf Goodman klassiske amerikanske brands som Oxxford og Hickey Freeman.

Udover også at repræsentere mærker som Thom Browne, Alexander Olch og Michael Bastian, har Bergdorf Goodman også fremragende udvalg af sko, grooming og sportsafdelinger.

Hvis du mod forventning ikke kan finde noget, der tiltaler dig (eller blot er havnet i kvindernes afdeling med kæresten), er udsigten over Central Park fra vinduerne mod nord grund nok til at besøge Bergdorf Goodman.

Bergdorf Goodman: 758 5th Avenue / 58th Street.

SPONSERET: Du finder billige flybilletter til New York på Rejsepriser.dk

Saturdays Surf NYC

Selvom der er et stykke vej fra Soho til nærmeste surfspot, har det ikke tilbageholdt folkene bag mræket Saturdays Surf NYC til at åbne en tøjbutik, kaffebar og, ja, en surfshop midt på Manhattan.

På trods af den noget aparte kombination fungerer Saturdays dog forbandet godt. Kaffen er lige i skabet, der er kyndig vejledning om surfboards og udvalget af beklædning er småt men godt.

Således fører Saturdays Surf NYC både deres eget mærke, Gitman Bros. Vintage, Levis og mange flere, foruden selvfølgelig godt med surfudstyr. Stemningen i butikken er god, og som både butik og kaffebar bliver Saturdays hurtigt en lille, hemmelig oase væk fra travle Broadway. Og så har de tilmed en gårdhave!

Saturdays Surf NYC: 31 Crosby Street.

RRL

RRL, eller Double RL, er Ralph Laurens cowboy-inspirerede linje. Med en imponerende samling af americana-kuriosa som gamle fotografier, slidte tæpper og rockmusik kunne RRL være taget lige ud af Marlboro-mandens bolig et sted i Midtvesten og ikke befinde sig midt på Manhattan.

Hvor man normalt forbinder Ralph Lauren med overklasse, polo og yachts, adskiller RRL sig ved at have et yderst fornemt udvalg af vintagelementer, der i bedste heritage-ård rammer en gennemgående tendens i moden lige nu.

RRL sælger flannelskjorter, uendeligt meget denim og selvfølgelig cowboystøvler så slidte, at man skulle tro de har overlevet siden John Waynes tid - hvilket de højst sandsynligt har. Specialet er jeans, hvor RRL har 14 forskellige vaske i flere modeller. Bestemt et besøg værd.

RRL: 31 Prince St.