31 år, producer, sangskriver, sanger og frontfigur i det tidligere Superheroes, nu Private. Thomas Troelsen havde inden oversvømmelsen i København i sommeren 2011 ca. 200 jakkesæt, men måtte kassere sækkevis bagefter.

Modsat hvad mange måske tror, er jeg faktisk meget lidt forfængelig. Også når det kommer til tøj. Jeg er kun forfængelig i mit valg af tøj. Så snart tøjet er i mit klædeskab, kan jeg rigtig godt lide, at jeg ikke skal tage stilling til, hvordan jeg skal sammensætte tingene. Der er jakkesættet den ultimative beslutningstager for mig. Hvis jeg tager et jakkesæt på, skal jeg ikke tænke over, hvad der matcher til. Mange metroseksuelle mænd går op i, hvordan deres jeans eksempelvis passer til resten. Det problem har jeg ikke.

Da jeg var teenager, købte jeg kvindejakkesæt i westernsnit, fordi jeg ikke kunne passe herrestørrelserne. Jeg har altid haft problemer med at finde jakkesæt i min størrelse. Jeg bruger det, der svarer til størrelse 42 i Europa. Derfor var drømmen om et jakkesæt også i lang tid en uopnåelig drøm. Jeg kunne ikke bare gå ind i en butik og købe et. 


Jakkesæt Dior Homme efterår/vinter 2003. Skjorte Nicolas Andreas Taralis 2008

Dengang kunne jeg godt lide britpop – Blur og Pulp med Damon Albarn og Jarvis Cocker. De gik rundt i stramtsiddende nålestribede Mod-suits med inspiration fra 60’erne. Jeg forsøgte i mange år at få genskabt den stil hos skrædderen, lige indtil jeg fik øjnene op for Hedi Slimane, som var chefdesigner for Dior Homme, og som nu er hos Saint Laurent. Til min forbløffelse fandt jeg ud af, at de rent faktisk lavede tøj i min størrelse. Siden 2005 har jeg samlet på tøj fra Dior Homme. Jeg kan ikke forestille mig, at der er nogen, der har så stor en samling, som jeg har.

Meget af mit tøj blev desværre ødelagt under oversvømmelsen i København for nogle år siden. Det var selvfølgelig ærgerligt, men begrænsningens kunst er sikkert også fin nok. Jeg kan huske, at der var et tidspunkt, hvor jeg gerne ville have 365 jakkesæt, så jeg havde ét til hver dag hele året. Det blev ikke til noget, og det er jeg egentlig glad for. Som tankeeksperiment var det sjovt, men det ville have været for åndssvagt at leve ud.


Jakkesæt, skjorte og butterfly Dior Homme efterår/vinter 2006.

Jeg har altid godt kunnet lide 3-knaps-jakkesæt. Jeg synes, at de klæder min krop bedre end de klassiske 2-knaps. Det er måden, jakken falder på. Åbningen til skjorten og slipset bliver mindre.

Jeg vil ikke pege fingre, men jeg synes, at mange mænd sløser med deres påklædning og fx kommer til et bryllup i cowboybukser og skjorten uden på bukserne. Jeg synes godt, at man kan forvente, at man klæder sig korrekt på til sådan noget. Det gør jeg. Derfor har jeg også altid en frygt for at overdresse de andre – især gommen. Det ville være forfærdeligt.


Jakkesæt Dior Homme efterår/vinter 2006. Strik Dior Homme efterår/vinter 2006

Det er sjældent, det sker, men jeg elsker at tage nogle af mine lidt mere formelle jakkesæt på. Mænd har ikke rigtig andet at være pæne i – sammenlignet med kvinder, som kan vælge mellem alt muligt forskelligt. Når alle mænd tager en dresscode seriøst og kommer i black tie, ser det bare så pissefedt ud. Og så er kvinderne også helt vilde med det.

LÆS OGSÅ Sådan går jeg klædt: Thomas Blachman

LÆS OGSÅ Sådan går jeg klædt: Ole Christian Madsen